Δύσκολη «μάχη» για τη «λαβωμένη» ΑΕΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό (19:30, LIVE enwsi.gr)

Να «σπάσει» το αρνητικό σερί θέλει η ΑΕΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό
Photo Credits: INTIME

Ώρα… πρωταθλήματος για τη «Βασίλισσα»!

Χωρίς καμία αμφιβολία η ΑΕΚ έχει μία πολύ δύσκολη αποστολή απόψε στο ΟΑΚΑ (19:30-Cosmote Sport 4-LIVE enwsi.gr), εκεί όπου υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Betshop Basket League.

Παραδοσιακά πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι, ωστόσο υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες για τους «κιτρινόμαυρους» καθώς η… κακοδαιμονία των τραυματισμών τους αναγκάζουν να αγωνιστούν… μισοί.

Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι έχει τέσσερις παίκτες που είναι τραυματίες και δεν θα αγωνιστούν απόψε. Πιο συγκεκριμένα, οι Τζόρνταν Θίοντορ και Γιώργος Τσαλμπούρης συνέχισαν και χθες τη θεραπεία τους χωρίς να προπονούνται με το υπόλοιπο σύνολο και δεν είναι έτοιμοι ακόμα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ομάδα, ενώ και ο Βασίλης Καββαδάς συνεχίζει ατομικό πρόγραμμα. Φυσικά, ο Γιόνας Ματσιούλις έχει τεθεί νοκ-άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν.

Εκτός αυτού, πρόκειται για εμβόλιμη αγωνιστική, αφού είναι το δεύτερο ματς από τα τρία που θα δώσει η ΑΕΚ μέσα σε μία εβδομάδα, μιας και ακολουθεί η αναμέτρηση του Σαββάτου (13/04, 15:45) στο «Σοφία Μπεφόν» του Παλαιού Φαλήρου κόντρα στον Πανιώνιο για την 24η αγωνιστική.

Εκτός από τα προβλήματα των τραυματισμών, πρέπει να υπολογιστεί και η δεδομένη κούραση καθώς το σύνολο της Ένωσης παίζει non-stop το τελευταίο διάστημα με σκληρές αναμετρήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Επτά σερί νίκες στο πρωτάθλημα

Κατά τα άλλα, η ΑΕΚ μετράει επτά σερί νίκες στο πρωτάθλημα και όπως είναι φυσικό ο στόχος είναι να τις κάνει οκτώ, όσο δύσκολο και αν είναι, απέναντι σε μία ομάδα η οποία βρίσκεται στην κορυφή και είναι σε εξαιρετική κατάσταση τον τελευταίο καιρό, με πολύ καλές εμφανίσεις εντός και εκτός συνόρων.

Για τον Παναθηναϊκό, να τονίσουμε πως νοκ-άουτ εδώ και καιρό είναι ο Νίκος Παππάς με ρήξη χιαστών, ενώ χθες δεν προπονήθηκε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, λόγω ενοχλήσεων στη μέση του και η συμμετοχή του στο αποψινό ματς είναι αμφίβολη.

Να θυμίσουμε πως ο «Δικέφαλος» έχει ρεκόρ 17-5 και είναι σταθερά στη 2η θέση εκεί όπου… απολαμβάνει την μοναξιά της, ενώ οι «πράσινοι» βρίσκονται στην κορυφή με ρεκόρ 21-1.

Να προσθέσου πως πως ο Ολυμπιακός ναι μεν έχει 19-2, αλλά έχει δεχθεί ποινή αφαίρεσης 8 βαθμών και έναν μηδενισμό, άρα έχει 9 βαθμούς λιγότερους, ενώ την… ουρά της πεντάδας συμπληρώνουν οι Προμηθέας Πάτρας, ΠΑΟΚ και Περιστέρι οι οποίοι έχουν ρεκόρ 14-8 και μοιράζονται την 3η θέση.

Ένα ακόμα στοιχείο που αξίζει να επισημάνουμε, είναι το γεγονός ότι εντός έδρας, η ΑΕΚ είναι αήττητη με ρεκόρ 11-0 και φυσικά θα ήθελε να κρατήσει «αλώβητο» το «κάστρο» της ενώ στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός εκτός έδρας έχει χάσει μόνο από το Περιστέρι και έχει ρεκόρ 10-1.

Ισορροπία στην προϊστορία

Όσον αφορά στα της παράδοσης, να πούμε ότι υπάρχει μία σχετική ισορροπία, πάντα όσον αφορά στα ματς με γηπεδούχο την ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» μετρούν 15 νίκες σε 33 παιχνίδια, ως γηπεδούχοι κόντρα στον Παναθηναϊκό, όσον αφορά στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Ωστόσο, μεγάλο «αγκάθι» αποτελεί η τελευταία φορά που η Ένωση πανηγύρισε μία εντός έδρας νίκη, πάντα στη κανονική περίοδο του πρωτάθληματος, απέναντι στους «πράσινους», καθώς ήταν τη σεζόν 2007-08, με 70-66, με πρώτο σκόρερ τον Νίκο Μπάρλο, που είχε πετύχει 20 πόντους.

Εκτός από την κανονική σεζόν, η ΑΕΚ  είχε κερδίσει και τη σεζόν 2016-17 στα ημιτελικά των Play Offs με 71-70, με τον Μίλαν Μιλόσεβιτς να σκοράρει 14 πόντους.

Στο πρώτο «ραντεβού» των δύο ομάδων τη φετινή σεζόν, με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ δεν τα είχε καταφέρει, όπως φανερώνει το τελικό 111-79, με τους Βινς Χάντερ και Ξαβιέ Ρατάν-Μέις να πετυχαίνουν από 12 πόντους και να είναι οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας τους.

Τέλος, να προσθέσουμε ότι οι παίκτες της ΑΕΚ περιμένουν την υποστήριξη του κόσμου της ομάδας και σήμερα στο κλειστό του ΟΑΚΑ με τα εισιτήρια να ξεκινάνε από 5 ευρώ, προκειμένου να ξεπεράσουν μαζί τις δυσκολίες.

Το enwsi.gr θα βρίσκεται στο κλειστό του ΟΑΚΑ και θα σας μεταφέρει όλα όσα συμβούν πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα, με γραπτή περιγραφή των εξελίξεων!

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X