Champions League: Με το ένα... πόδι στα ημιτελικά η Λίβερπουλ!

Champions League: Με το ένα... πόδι στα ημιτελικά η Λίβερπουλ!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με το ένα πόδι στα ημιτελικά του Champions League βρίσκεται η Λίβερπουλ, που «καθάρισε» στο… ρελαντί την Πόρτο (2-0 εντός έδρας) πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο. Την επόμενη Τετάρτη (17/4) η ρεβάνς.

Οι «κόκκινοι» ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη ευκαιρία τους, με το σουτ του Μανέ στο 5’, το οποίο κόντραρε σε σώμα αντιπάλου και κατέληξε στα δίχτυα του Κασίγιας. Το 2-0 στο 26’ με τον Φιρμίνο μετά από ωραία ομαδική συνεργασία.

Από την άλλη, οι «δράκοι» ανέβηκαν μετά το πρώτο ημίωρο και απειλούσαν με τον Μαρεγκά κυρίως, ωστόσο είδαν να συνεχίζεται η κατάρα που τους θέλει να φεύγουν χωρίς νίκη από την Αγγλία (0-3-16 σε 19 ματς)!

Το ματς
Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τη Λίβερπουλ, που απέκτησε προβάδισμα στην πρώτη επίθεσή της: στο 5’, ο Μανέ πήρε την μπάλα από τα αριστερά, τη γύρισε στον Κεϊτά, ο οποίος σούταρε από το ύψος της περιοχής, με την μπάλα να κοντράρει σώμα αντιπάλου, να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στα δίχτυα του Κασίγιας, που ήταν ανήμπορος να αντιδράσει.

Αυτό το γκολ έκοψε τα πόδια των παικτών της Πόρτο, που δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα και απλά περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο. Στο 18’, ο δραστήριος Σαλάχ «τέσταρε» τον Κασίγιας με επικίνδυνο σουτ έξω από την περιοχή, ωστόσο ο Ισπανός πορτιέρε μπλόκαρε με τη δεύτερη.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι «κόκκινοι» άγγιξαν το 2-0, με τον Κορόνα να κάνει τραγικό λάθος και να γυρίζει λανθασμένα στον Σαλάχ, ο οποίος βγήκε τετ-α-τετ με τον Κασίγιας, τον πλάσαρε, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι.

Στο 26’, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 2-0, με τους παίκτες του Κλοπ να κυκλοφορούν εξαιρετικά την μπάλα, η οποία κατέληξε στον Αλεξάντερ-Άρνολντ, που «σέρβιρε» στον Φιρμίνο, ο οποίος πλάσαρε ανενόχλητος στην κενή εστία.

Κάπου εκεί οι «δράκοι» αφυπνίστηκαν και κέρδισαν μέτρο στο γήπεδο, για να απειλήσουν μετά το ημίωρο: στο 30’, ο Μαρεγκά μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε με το αριστερό, αλλά ο Άλισον έδιωξε με τα πόδια. Στην εξέλιξη της φάσης, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι αφού η μπάλα βρήκε στο χέρι του Αλεξάντερ-Άρνολντ, όμως με τη χρήση του VAR, ο διαιτητής Λαόθ δεν καταλόγισε τίποτα.

Λίγο αργότερα, ο Μαρεγκά πάλι, βρέθηκε ανενόχλητος στην περιοχή της Λίβερπουλ, ωστόσο το γυριστό σουτ που επιχείρησε από το ύψος της μικρής περιοχής κατέληξε στα χέρια του Άλισον (31’).

Στο 34’, η Λίβερπουλ έγινε απειλητική, με τον Φιρμίνο να σουτάρει στην κίνηση μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι. Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο έληξε με το σκορ 2-0 υπέρ των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο μέρος, η Πόρτο μπήκε με διάθεση να ισορροπήσει και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα γκολ που θα άλλαζε την «ιστορία». Εντούτοις, η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο ανήκε στους «κόκκινους», που σκόραραν με τον Μανέ (48’), όμως το τέρμα του ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο 52’, η ομάδα του Κλοπ απείλησε σε αντεπίθεση με τον Σαλάχ, που σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Ντανίλο και κατέληξε στην αγκαλιά του Κασίγιας. Από ‘κει και πέρα, οι γηπεδούχοι έδειξαν διάθεση να κοντρολάρουν το ρυθμό, δεν πήραν ιδιαίτερα ρίσκα και έκαναν διαχείριση του υπέρ τους 2-0.

Από την άλλη, οι «δράκοι» επιχειρούσαν να απειλήσουν με τον Μαρεγκά στο «ένας εναντίον ενός». Ο επιθετικός των Πορτογάλων μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, σούταρε από πλάγια θέση, ωστόσο ο Άλισον μπλόκαρε (69’).

Η Λίβερπουλ έπρεπε να περιμένει το 70’ για να γίνει και πάλι επικίνδυνη: ο Μανέ επιχείρησε φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Κασίγιας.

Η επόμενη καλή στιγμή ανήκε στους φιλοξενούμενους (78’), με τον Μαρεγκά να βγαίνει στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, να μπαίνει με δύναμη στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε με το αριστερό, κατέληξε άουτ. Ο ίδιος παίκτης προσπάθησε στο 80’ γυρίζοντας την μπάλα, ωστόσο δεν βρήκε συμπαίκτη του.

Κάπου εκεί έπεσε ακόμα περισσότερο ο ρυθμός του αγώνα, με τη Λίβερπουλ να κάνει εξαιρετική διαχείριση στα τελευταία λεπτά και να κρατάει το 2-0 για να αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον – Αλεξάντερ-Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Μίλνερ – Φαμπίνιο, Χέντερσον, Κεϊτά – Σαλάχ, Μανέ (73’ Οριγκί), Φιρμίνο (82’ Στάριτζ)

Πόρτο (Κονσεϊσάο): Κασίγιας – Μάξι Περέιρα (77’ Φερνάντο), Φελίπε, Μιλιτάο, Άλεξ Τέλες – Κορόνα, Ντανίλο, Όλιβερ Τόρες (73’ Μπρούνο Κόστα), Οτάβιο – Μαρεγκά, Τικίνιο Σοάρες (62’ Μπραχίμι)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X