«Η Φλαμένγκο θέλει να κατακτήσει το Διηπειρωτικό για τα 10 παιδιά που έφυγαν από τη ζωή!»

«Η Φλαμένγκο θέλει να κατακτήσει το Διηπειρωτικό για τα 10 παιδιά που έφυγαν από τη ζωή!»
Photo Credits: INTIME

Για να φτάσει η ΑΕΚ στην κορυφή του κόσμου θα χρειαστεί να περάσει ένα ακόμα εμπόδιο. Η Ένωση μετράει αντίστροφα για το παιχνίδι με την Φλαμένγκο (23:00), τον μεγάλο τελικό του Intercontinental Cup.

Το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ το περιμένουν με μεγάλη αγωνία άπαντες στο στρατόπεδο της «Φλα», αλλά και στην πόλη του Ρίο, γενικότερα. Ο Σέρτζιο Σαντάνα καλύπτει το ρεπορτάζ της Φλαμένγκο για την ιστοσελίδα «lance.com.br» και ανέλυσε για λογαριασμό του SDNA την πρωταθλήτρια Βραζιλίας.

Στην αρχή της ανάλυσής του ο Βραζιλιάνος ρεπόρτερ επεσήμανε πως «η Φλαμένγκο είναι μια από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη, ομάδες της Βραζιλίας. Κόντρα στην ΑΕΚ όμως, δεν είναι φαβορί για τον τίτλο. Η ελληνική ομάδα έδειξε πολύ καλή εικόνα στην άμυνα και θα είναι πρόκληση για την Φλαμένγκο το πώς θα παρουσιαστεί κόντρα σε ομάδα που πιέζει πολύ στην άμυνα.

Τα πάντα, στην επίθεση, αρχίζουν και τελειώνουν στα χέρια του Φράνκο Μπάλμπι. Με μία φράση, είναι το μυαλό της ομάδας. Είναι ο ηγέτης της, ένας εξαιρετικός χειριστής της μπάλας, που μπορεί με την ίδια ευκολία να σουτάρει τρίποντα. Πραγματικά ολοκληρωμένος παίκτης.

Η Φλαμένγκο, επίσης, σουτάρει πολλά τρίποντα. Δημιουργεί πολλές φάσεις, σε γενικές γραμμές, που καταλήγουν σε τρίποντα. Ο Μαρκίνιος, που ήταν MVP του πρωταθλήματος Βραζιλίας πέρυσι, ο Ντέρικ Ράμος και ο Ολιβίνια είναι οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεων αυτών.

Παράλληλα, υπάρχει ο Άντερσον Βαρεχάο. Είναι παίκτης για τον οποίο δημιουργούνται πολλά συστήματα μέσα στο παιχνίδι και η ικανότητά του είναι τρομερή.

Ένα ακόμα πολύ βασικό στοιχείο, είναι και το βάθος που έχει η «Φλα» στο ρόστερ της. Τόσο οι βασικοί, όσο και οι αναπληρωματικοί έχουν ποιότητα και δίνουν πολλές λύσεις στον προπονητή. Η αρχική πεντάδα, σχεδόν πάντα είναι, Μπάλμπι-Κρεσένζι-Μαρκίνιος-Ολιβίνια-Βαρεχάο».

Εστιάζοντας ακόμα περισσότερο στα δυνατά σημεία του παιχνιδιού της «Μενγκάο» εξήγησε «Τα μακρινά σουτ είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά για την Φλαμένγκο. Γενικά ο Κόντι βγάζει πολλά συστήματα τα οποία καταλήγουν σε τρίποντα και το ποσοστό της ομάδας σχεδόν πάντα είναι σε πολύ καλά επίπεδα.

Υπάρχουν πολλές φάσεις τις οποίες χτίζει το προπονητικό σταφ και καταλήγουν σε σουτ τριών πόντων. Αυτό το κάνει γιατί όλοι οι παίκτες, με εξαίρεση τον Άντερσον Βαρεχάο, μπορούν να σουτάρουν από μακρινή απόσταση».

Την ίδια στιγμή, όμως, οι πρωταθλητές Βραζιλίας έχουν και τα τρωτά σημεία τους. «Όταν η Φλαμένγκο βρίσκει απέναντί της ομάδα η οποία παίζει καλή άμυνα, τότε αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Σε σημείο να… υποφέρει μέχρι το τέλος του αγώνα. Στην επίθεση υπάρχει πάντα κίνηση χωρίς την μπάλα, ώστε να βρουν τον κατάλληλο παίκτη για να σουτάρει.

Αν όμως, η αντίπαλη άμυνα κόψει την κίνηση αυτή και οδηγήσει την Φλαμένγκο σε… στατικές επιθέσεις, τότε θα έχει πρόβλημα και θα την μπλοκάρει πλήρως.

Ο Μπάλμπι είναι το Α και το Ω της Φλαμένγκο, ο κύριος εκφραστής των επιθέσεών της. Εάν σταματήσει ο αντίπαλος τον Μπάλμπι, τότε η «Φλα» θα έχει προβλήματα. Είναι τέτοια η εξάρτηση της Φλαμένγκο από την κατάσταση του Μπάλμπι».

Κεφάλαιο Άντερσον Βαρεχάο. Συστάσεις για τον Βραζιλιάνο σέντερ δεν χωρούν. Τον γνωρίζουν άπαντες και από την… καλή (καριέρα στο ΝΒΑ με Κλίβελαντ Καβαλίερς και Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς), αλλά και από την ανάποδη (αγκωνιά στον Νίκο Ζήση). Η σημασία του, πάντως, για όλο τον οργανισμό που ονομάζεται Φλαμένγκο, είναι τεράστια.

«Ο Βαρεχάο είναι ηγέτης εντός και εκτός γηπέδου», τονίζει ο Σαντάνα και επισημαίνει «Όταν η Φλαμένγκο δεν μπορεί να βρει τρίποντο, τότε η μπάλα πηγαίνει στον Βαρεχάο, ο οποίος εκτελεί στο low post. Οι κινήσεις του με τα πόδια είναι πραγματικά εντυπωσιακές. Είναι πολύ ποιοτικός παίκτης.

Όταν ο Βαρεχάο έχει τη μπάλα, οι υπόλοιποι παίκτες κινούνται ώστε να είναι σε θέση να εκτελέσουν τρίποντα, τις περισσότερες φορές. Μόλις πασάρει τη μπάλα και εκτελέσει κάποιος συμπαίκτης του τρίποντο, αμέσως κάνει κίνηση προς το καλάθι για να διεκδικήσει το επιθετικό ριμπάουντ.  Εάν, όμως, προχωρήσει σε ατομική προσπάθεια, εφορμά προς το καλάθι με γρήγορο τρόπο

Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της Φλαμένγκο, χωρίς αμφιβολία. Ένας πολύ καλός σκόρερ».

Ο κόσμος αναμένεται να αποτελέσει, στον μεγάλο τελικό, τον έκτο παίκτη της «Μενγκάο», με την προσμονή για το παιχνίδι να είναι πολύ μεγάλη. «Χωρίς να βάζω το χέρι μου στη φωτιά, θα πω πως το γήπεδο αναμένεται να είναι γεμάτο την Κυριακή. Εξάλλου, δεν έχει αγώνα ποδοσφαίρου η ομάδα, οπότε αυτό θα δώσει την δυνατότητα στον κόσμο να βρεθεί στο γήπεδο.

Ο κόσμος της Φλαμένγκο, άλλωστε, είναι ο καλύτερος του κόσμου! Είναι πάντα κοντά στην ομάδα και κάνει τη διαφορά με την παρουσία του. Όταν οι παίκτες δεν τα πάνε καλά πάνω στο παρκέ, τότε ανεβάζουν τα ντεσιμπέλ και κάνουν απίστευτο θόρυβο. Αυτό δίνει ώθηση στους παίκτες και πολλές φορές αλλάζουν την εικόνα του αγώνα.

Πάντα βοηθούν την ομάδα και χωρίς υπερβολή είναι ο έκτος παίκτης της Φλαμένγκο».

Πριν από 9 μέρες η Βραζιλία «βυθίστηκε» στο πένθος. Κι αυτό γιατί 10 νεαροί, ηλικίας 14-17 ετών, βρήκαν τραγικό θάνατο από πυρκαγιά που ξέσπασε στο προπονητικό κέντρο της Φλαμένγκο. Ο σύλλογος βίωνε μια τραγωδία, με τις μέρες που ακολούθησαν να είναι δύσκολες. Τα… τραύματα δεν μπορούσαν να επουλωθούν από τη μία στιγμή στην άλλη, άλλωστε.

Όλη η κοινωνία του Ρίο έζησε με τον δικό της τρόπο τις στιγμές. Και για τους 10 νεαρούς που «χάθηκαν» άπαντες στην ομάδα έχουν ακόμα πιο ισχυρό κίνητρο για να φτάσουν στην κορυφή. «Ήταν κάτι που επηρέασε όλους μας στο Ρίο ντε Τζανέιρο, αυτό που συνέβη στο προπονητικό κέντρο της Φλαμένγκο. Η τραγωδία θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση στην ομάδα στον τελικό. Αυτό τόνιζαν όλοι. Οι παίκτες, αλλά και ο κόσμος που θα βρεθεί στο γήπεδο θα παλέψουν για τα 10 παιδιά που πέθαναν.

Θέλουν όσο τίποτα να κάνουν ένα καλό παιχνίδι για τα 10 παιδιά που «έφυγαν» από τη ζωή. Ο κόσμος το ίδιο και θεωρώ πως θα είναι ο… έκτος παίκτης της ομάδας στο γήπεδο. Είναι η ευκαιρία της Φλαμένγκο άλλωστε να κατακτήσει το τρόπαιο αυτό και πάλι. Το είχε καταφέρει το 2014 κόντρα στην Μακάμπι, πάλι μπροστά στον κόσμο της. Και αυτό σημαίνει πάρα πολλά για όλους».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X