Ένα και να καίει από την ΑΕΚ και…φιλιά στα αφεντικά σας!

Ένα και να καίει από την ΑΕΚ και…φιλιά στα αφεντικά σας!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εβγαλαν τα λυσσακά τους. Το κόμπλεξ ξεχείλιζε, η εχθρότητα της γειτονιάς του Περιστερίου προς την ΑΕΚ, είχε ξεπεράσει το όριο επιφυλακής.

Ο Κάναντι έβριζε, ο Αγγελόπουλος έκοβε βόλτες μέσα στο γήπεδο, μάλλον για να το χωνέψουν καλύτερα. Ένα και να καίει. Ένα γκολ από τον Πόνσε, από πέναλτι που κέρδισε ο Αλμπάνης (η παράβαση έγινε οριακά εκτός περιοχής) και η ΑΕΚ έφυγε από το Περιστέρι επικρατώντας με 1-0 και εξασφαλίζοντας ουσιαστικά τη μισή πρόκριση για τα ημιτελικά του κυπέλλου.

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν είχε πολλές επιλογές και χρόνο για να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό. Μια ΑΕΚ δίχως τους τραυματίες Μπακασέτα, Κρίστισιτς, Γαλανόπουλο και νοκ άουτ την τελευταία στιγμή τον Μάνταλο, είχε περιορισμένες λύσεις. Ο Ισπανός έβαλε τη δική του…πινελιά, διατηρώντας σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, αλλά παίζοντας 3-4-3, έχοντας επτά από τους 11 της περυσινής ομάδας.

Στο νέο σχηματισμό, οι Γκάλο και Χουλτ δεν έπαιζαν τόσο ψηλά, ενώ το τρίγωνο βρισκόταν στην επίθεση με τον Πόνσε στην κορυφή και τους Λιβάγια, Μπογέ να κινούνται περιφερειακά. Σα να μην έφταναν τα τόσα προβλήματα, ήρθε να προστεθεί και η αποχώρηση του Τσιγκρίνσκι πριν καλά καλά συμπληρωθεί δεκάλεπτο στο παιχνίδι. Ηταν και το σημείο που ο Ατρόμητος πίεσε, κέρδισε κάποιες συνεχόμενες στατικές μπάλες και μετέφερε την μπάλα μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ.

Ωστόσο, δεν υπήρξε κάποια φάση που να ανησύχησε ουσιαστικά τον Μπάρκα, καθώς η Ενωση κρατούσε καλά αμυντικά. Ο Σιμόες φάνηκε πόσο έλειψε και δέσποζε στη μεσαία γραμμή, ο Λιβάγια ήταν σημείο αναφοράς για την ΑΕΚ, ο Μπογέ πήρε πρωτοβουλίες και οι «κιτρινόμαυροι» έλεγχαν το παιχνίδι δίχως προβλήματα. Είχε μάλιστα και τη μεγάλη στιγμή με τον Μπογέ στο 32’, έπειτα από γύρισμα του Χουλτ.

Η ΑΕΚ διατήρησε την ίδια κατάσταση και στο δεύτερο ημίχρονο. Με άξονα τον κεφάτο Μπογέ που έπαιρνε εντυπωσιακές ατομικές πρωτοβουλίες, η Ενωση κατάφερνε να απορροφά κάθε επιθετική διάθεση του Ατρόμητου, αλλά και να ψάχνει τρόπους να επιτεθεί. Εικόνα που δεν άλλαξε ούτε έπειτα από την 20λεπτη διακοπή λόγω πτώσης της ηλεκτροδότησης.

Η πρώτη (τακτική) κίνηση του Χιμένεθ ήταν και αυτή που άλλαξε όλο το παιχνίδι. Ο Αλμπάνης μπήκε στη θέση του Μπογέ και στην πρώτη κούρσα του κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Καρασαλίδη (αν και φαίνεται πως η επαφή γίνεται εκτός περιοχής). Ο Πόνσε ευστόχησε και έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ, αλλά από εκεί και μετά υπήρξε ρεσιτάλ γραφικότητας.

Ο Αγγελόπουλος σουλατσάριζε μέσα στο γήπεδο, ο πάγκος του Ατρόμητου έκανε χειρονομίες και προκαλούσε τα μέλη της ΑΕΚ, η εξέδρα έβγαζε χολή και κόμπλεξ εναντίον της Ενωσης. Θλιβεροί και ελάχιστοι, έβγαλαν όλο το μένος τους εις βάρος της Ενωσης, με χυδαίο και προκλητικό τρόπο. Ως πρώτη προσπάθεια ισορροπίας, ο Σιδηρόπουλος τους προσέφερε την αποβολή του Πόνσε.

Η ΑΕΚ δεν έχασε την ψυχραιμία της. Ο Χιμένεθ άφησε μπροστά τους Λιβάγια και Αλμπάνη ψάχνοντας κόντρα και άφησε χώρο στον Ατρόμητο, περιμένοντας στη μεσαία γραμμή. Η ΑΕΚ ήταν φαρμάκι στις αντεπιθέσεις της, αλλά δεν είχε καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Κυρίως όμως, πετύχαινε να κλείσει κάθε διάδρομο για να κάνει ο Ατρόμητος έστω και υποψία ευκαιρίας. Ετσι και έγινε, παρά τα 27’ καθυστερήσεων.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 3-4-3): Μπάρκας, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι (9’ Τσόσιτς), Μπακάκης, Γκάλο, Αλεφ, Σιμόες, Χουλτ, Λιβάγια (115’ Κλωναρίδης), Μπογέ (81’ Αλμπάνης), Πόνσε

Ατρόμητος (Ν. Κάναντι, 3-4-3): Θεοδωράκης, Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Χατζηισαϊας, Σάκιτς, Κορτ (91’ Μάντσον), Μπουσούλατζιτς, Μπρούνο, Μανούσος (78’ Ενσικουλού), Κωτσόπουλος (79’ Κουλούρης), Ουάρντα

Ο Σιδηρόπουλος χρέωσε με κάρτα τον Μπακάκη (9’), Πόνσε (33’), Μπουσούλατζιτς (33’), Καρασαλίδης (85’), ενώ απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Πόνσε στο 89’.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X