Διαμαρτυρία μαθητών της Ιωνιδείου- «Τα λεφτά απ' τον Σεμπά, δώστα για κανά σοβά» (ΦΩΤΟ)

Η πτώση σοβάδων σε τάξη της Ιωνιδείου την περασμένη εβδομάδα οδήγησε τη Δευτέρα το πρωί τους μαθητές της Ιωνιδείου Σχολής σε αποχή και συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Δημαρχείο Πειραιά. Να σημειωθεί εδώ ότι η έννοια της αποχής και πολύ περισσότερο της κατάληψης δεν είναι τόσο συνηθισμένη για την Ιωνίδειο. Γι΄ αυτό και οι φωτογραφίες που εξασφάλισε το Portnet αποτελούν από μόνες τους «είδηση».

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ευθύνη της συντήρησης των σχολείων ανήκει μεν στους δήμους και στις σχολικές τους επιτροπές, αλλά είναι εντυπωσιακή η υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών από την κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια. Ειδικά για την Ιωνίδειο, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, καθώς πριν το 2010 και τα Μνημόνια διέθετε δική της Σχολική Επιτροπή με σημαντικά ίδια κεφάλαια από χορηγίες επώνυμων ευκατάστατων αποφοίτων και γονέων. Μάλιστα στην προ Μνημονίου περίοδο ο τότε Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας της σχολής και παλιός της απόφοιτος, ο γνωστός δικηγόρος Παναγιώτης Δέγλερης, αφού είχε εξασφαλίσει χορηγίες (από τον επιχειρηματία Γ.Μπόμπολα, επίσης απόφοιτο της σχολής και άλλους ανάλογης εμβέλειας), σχεδίαζε την ανέγερση ενός ακόμη ορόφου, ώστε να αποσυμφορηθεί το σχολείο. Πλην όμως το σχέδιο έμπλεξε στα γρανάζια της τοπικής γραφειοκρατίας, με ευθύνη και εδώ της Δημοτικής Αρχής Φασούλα, στη συνέχεια ήρθαν τα Μνημόνια και ο «κουμπαράς» της Ιωνιδείου ενοποιήθηκε με το ισχνό ταμείο των άλλων Σχολικών Επιτροπών και δόθηκε στη μια και μοναδική Σχολική Εφορεία Πειραιά.

Πέρα από την ιστορία πάντως, ελπίζουμε να εξασφαλιστούν άμεσα τα κονδύλια που απαιτούνται για τις εργασίες και τα παιδιά να επιστρέψουν στα μαθήματά τους.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X