Ένα... αμυντικό «κιτρινόμαυρο» τρένο!

Εικόνες από το ΑΕΚ-Νίμπουρκ
Photo Credits: INTIME

Tα χαμόγελα στο «στρατόπεδο» της ΑΕΚ είναι… χαραγμένα τόσο στα πρόσωπα των αθλητών όσο και του τεχνικού επιτελείου ύστερα από την επίτευξη των 10 συνεχόμενων νικών σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Η «Βασίλισσα» συνεχίζει να προσπερνά εύκολα ή δύσκολα κάθε εμπόδιο που βρίσκεται στο δρόμο της, έχοντας ένα μυστικό «όπλο» στην φαρέτρα της και αυτό δεν είναι άλλο από την άμυνα.

Στο δρόμο προς αυτό το επιβλητικό «10 στα 10» που έχει τραβήξει τα βλέμματα όλης της Ευρώπης, η άμυνα έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο μιας και στην επίθεση η Ένωση δεν έχει… ηρεμήσει ακόμα από τους τραυματισμούς.

Ο Λούκα Μπάνκι δεν έχει καταφέρει να δουλέψει με όλους τους παίκτες τους οποίους υπολόγιζε αφού πέρα από τις απουσίες των Βασίλη Ξανθόπουλο και Βασίλη Καββαδά που είναι εκτός εδώ και αρκετό καιρό ο «Δικέφαλος» έχει διάφορα θέματα να λύσει στο επιθετικό κομμάτι.

Ο Χάρης Γιαννόπουλος τώρα επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς μετά τον τραυματισμό που υπέστη στο «παράθυρο» της Εθνικής Ελλάδος, ενώ ο Ξαβιέ Ρατάν-Μέις απέχει πάρα πολύ από τον καλό εαυτό του, δείχνοντας πως ο «διπλός» τραυματισμός (αρχικά στον ώμο και έπειτα στο πόδι) τον έχουν κρατήσει αρκετά πίσω.

Σε σύγκριση με το περσινό ρόστερ όπου υπήρχε μεγάλο ταλέντο στο σκοράρισμα με παίκτες «δολοφόνους» όπως οι Μάνι Χάρι και Κέβιν Πάντερ, φέτος υπήρξε μεγάλη αλλαγή των προσώπων με την έλευση του Ιταλού κόουτς και όπως είναι φυσικό τεράστια αλλαγή νοοτροπίας.

Ο Ιταλός κόουτς έχει εντυπωσιάσει τους πάντες με τον τρόπο που «διαβάζει» τον αντίπαλο και πως κυρίως τους… αφοπλίζει τα επιθετικά του «κλειδιά» χωρίς απαραίτητα να φιμώνει τους δικούς του σκόρερ αφού ενίοτε τα σκορ ανεβαίνουν αρκετά ψηλά για την ΑΕΚ και υπάρχει πολυφωνία στην επίθεση.

Από την πλευρά τους, οι παίκτες δίνουν τα πάντα για να φέρουν εις πέρας την δύσκολη αυτή αποστολή που τους έχει δοθεί και ομολογουμένως τα έχουν καταφέρει περίφημα, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν κρατήσει τις αντιπάλους κάτω από τους 70 πόντους!

Η αρχή έγινε πριν από 1,5 μήνα κόντρα στην Φουενλαμπράδα, εκεί όπου η ΑΕΚ επικράτησε εντός έδρας των Ισπανών (78-71) με τους Ισπανούς να «σπάνε» στο… νήμα το φράγμα των «70».

Έπρεπε να περάσει ένας ολόκληρος μήνας προκειμένου να βρεθεί αντίπαλος που θα σκοράρει πάνω από 70 πόντους στην Ένωση και αυτό συνέβη στην Θεσσαλονίκη κόντρα στον Άρη, ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» έφυγαν με το «διπλό» από την συμπρωτεύουσα.

Στην Ευρώπη, μία πολύ ταλαντούχα ομάδα στο κομμάτι του σκοραρίσματος όπως η Χάποελ Ιερουσαλήμ περιορίστηκε στο… όριο (83-70) ενώ πριν λίγες μέρες η Νίμπουρκ που ήταν σε εξαιρετικό βράδυ από μακρινή απόσταση έφτασε τους 76 (80-76), ωστόσο η «Βασίλισσα» είχε απαντήσεις ακόμα και σε αυτή την κακή της μέρα στο αμυντικό σκέλος.

Το «κιτρινόμαυρο» νικηφόρο σερί σε Ελλάδα και Ευρώπη:
(07/11): ΑΕΚ-Φουενλαμπράδα 78-71
(10/11): AEK-Xoλαργός 73-63
(13/11): ΑΕΚ-Λιετκαμπέλις 65-59
(17/11): Κύμη-ΑΕΚ 67-78
(20/11): Αντβέρπ-ΑΕΚ 64-71
(26/11): ΑΕΚ-Ήφαιστος Λήμνου 83-69
(08/12): Άρης-ΑΕΚ 77-81
(11/12): Χάποελ Ιερουσαλήμ-ΑΕΚ 70-83
(15/12): ΑΕΚ-Λαύριο 83-64
(19/12): ΑΕΚ-Νίμπουρκ 80-76

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X