Ομάδα με πολυφωνία που… σκοτώνει

Ομάδα με πολυφωνία που… σκοτώνει
Photo Credits: INTIME

Οι πολλές απουσίες λόγω των τραυματισμών έχουν σημαδέψει τον τρόπο παιχνιδιού αλλά και τη λειτουργία της φετινής ΑΕΚ. Ο Λούκα Μπάνκι, δεν έχει καταφέρει να παρουσιάσει το ολοκληρωμένο σύνολο που ετοίμαζε από το καλοκαίρι,  λόγω των απουσιών και το γεγονός αυτό, έχει αναγκάσει τον Ιταλό προπονητή να διαφύγει σε διαφορετικές λύσεις προκειμένου να… βγει η δουλειά.

Με την επίθεση της ΑΕΚ να είναι «λαβωμένη» για αρκετό καιρό, ξεκινώντας με τη δημιουργία της (Βασίλης Ξανθόπουλος), τα μακρινά σουτ (Ξαβιέ Ρατάν-Μέις, Χάρης Γιαννόπουλος) αλλά και τη ρακέτα (Βασίλης Καββαδάς), αρκετοί παίκτες της Ένωσης έδειξαν πως μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα με κάθε τρόπο.

Στην αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής της Betshop Basket League, κόντρα στον Άρη, η ΑΕΚ έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης στο επιθετικό κομμάτι. Η Ένωση, η οποία δεν είχε σε καλή μέρα τον Ρατάν-Μέις κατάφερε να «φορτώσει» το καλάθι της ομάδας του Βαγγέλη Αγγέλου με 81 πόντους κι εκμεταλλευόμενη τα λάθη του Άρη πανηγύρισε την έκτη νίκη της στην φετινή Basket League.

Με εξαίρεση το τελευταίο λεπτό, στο οποίο οι παίκτες της ΑΕΚ έκαναν ό,τι μπορούσαν για να χάσουν το παιχνίδι, σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια η ανωτερότητα της Ενωσης ήταν εμφανής. Στρίμωξε στα καλάθια τον Άρη, παίρνοντας μια πολύτιμη νίκη. Την πρώτη στο Αλεξάνδρειο, έπειτα από 17 χρόνια για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος!

Η «Βασίλισσα» πήρε αυτό που ήθελε, με τον Ιταλό κόουτς να βλέπει τους παίκτες του να αποδίδουν στο πλάνο του στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, πως από πλευράς ΑΕΚ οι επιθετικοί πόλοι ήταν έξι, καθώς τόσοι παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων.

Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι είχε 6 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Χάντερ 16π, Γκρίφιν 14π, Λαρεντζάκης 13π, Σάκοτα 11π, Ματσιούλις 10π, Ρόμπερσον 10π) και κατάφερε να πάει τον ρυθμό της αναμέτρησης εκεί που ήθελε.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Ένωση έχει πολλούς επιθετικούς ηγέτες στο παιχνίδι της. Στην αναμέτρηση της 7ης αγωνιστικής, κόντρα στον Ήφαιστο Λήμνου, η ΑΕΚ είχε ξανά πλουραλισμό στην επίθεση.

Πρώτος σκόρερ για την «Βασίλισσα» ήταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με 16 πόντους, ενώ ακολούθησε ο Ντούσαν Σάκοτα με 15. Εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο Μάλκολμ Γκρίφιν με 13 πόντους, ενώ ο Βινς Χάντερ «άγγιξε» ακόμα ένα νταμπλ-νταμπλ με 12 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Ένας… κρυφός άσος στο μανίκι της ΑΕΚ φαίνεται πως είναι η πολυφωνία που βγάζει στην επίθεση, κάτι το οποίο απέδειξε για μία ακόμα φορά, βγάζοντας διαφορετικούς πρωταγωνιστές ανά αγώνα. Και αυτό έχει γίνει ξεκάθαρο από τις πρώτες της κιόλας εμφανίσεις.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X