Η ΑΕΚ έδειξε το δρόμο σε όλους και τελικά τον έχασε η ίδια

Η ΑΕΚ έδειξε το δρόμο σε όλους και τελικά τον έχασε η ίδια
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ας ξεκινήσουμε από την βάση της ΑΕΚ. Σήμερα αυτή είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Αυτός την πήρε το 2013, αυτός την ανέβασε ξανά εκεί που έπρεπε, την έφερε σε θέση να κατακτήσει Πρωτάθλημα και Κύπελλο, να κάνει πορεία στο Europa League, να μπει σε ομίλους του Champions League. Της χτίζει γήπεδο, της φτιάχνει πολύ καλύτερο το προπονητικό. Αυτά δεν αμφισβητούνται, δεν τα ξεχνάμε βεβαίως, αλλά δεν θα… ξεχάσουμε εντελώς και τα υπόλοιπα και βεβαίως την ίδια την ομάδα.

Ποια είναι όλα αυτά; Τα λάθη που μας έφεραν εδώ. Στο -12 στο πρωτάθλημα, στο μηδέν στον όμιλο του Champions League, στην άσχημη ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια, στην κάκιστη συμπεριφορά ποδοσφαιριστών στα ματς, σε μια εικόνα που δεν δείχνει σε τίποτε να έχει συνέχεια με το περσινό πλάνο που έφερε τον τίτλο.

Ευθύνη στον Μελισσανίδη, τους συνεργάτες του, τον Ουζουνίδη, το τιμ του και τους ποδοσφαιριστές. Για τα καλά και τα κακά αυτοί έχουν… μερίδιο. Οπότε δεν χρειάζονται να το αναφέρουμε συνέχεια.

Μετά το βατερλό στο Αγρίνιο οι παίκτες πήγαν μπροστά από τον κόσμο για να απολογηθούν με την στάση τους. Ο προπονητής επέλεξε… άλλο δρόμο. Ο Μελισσανίδης επέλεξε να πάει στα Σπάτα να σηκώσει ένταση με τις ατάκες και τις αποφάσεις του.

Πρώτος την «πλήρωσε» ο δύσμοιρος Αϊντάρεβιτς που δεν επέλεξε μόνος του να είναι στην ΑΕΚ, αλλά θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός και σε αυτόν. Είτε προσέφερε, είτε όχι. Ακολούθησε η τριάδα Σιμόες, Λαμπρόπουλου και Μπακασέτα η οποία «τελείωσε» άμεσα με μια απόφαση εν θερμώ. Μετά από αγωνιστικό βατερλό, τελείωσε για εξωαγωνιστικούς λόγους. Συνάφεια καμία. Μετά τα άκουσαν ο Μπάρκας με τον Λιβάγια. Ο τελευταίος ίσως θα έπρεπε να τα ακούσει πρώτος μαζί με άλλους, αλλά το αφεντικό επέλεξε διαφορετικά. Αυτός κάνει κουμάντο, αυτός επιλέγει… τι και πως. Η εικόνα του Λιβάγια ίσως είναι ο καθρέφτης της ίδιας της ΑΕΚ φέτος. Μια απάθεια…

Και κάπως έτσι παραμονή του κρίσιμου αγώνα ΑΕΚ-Αγιαξ που ήταν ευκαιρία για μια μεγάλη αντίδραση της ΑΕΚ, ξεδοντιάστηκε το ρόστερ, χάθηκαν τρεις βασικοί και μίνιμουμ μέχρι αρχές Γενάρη η ομάδα αδυνατεί να τους αντικαταστήσει άμεσα. Διότι είναι λάθος να θεωρούμε ότι η χρονιά τελείωσε. Η ΑΕΚ οφείλει στον εαυτό της να βγει στην 2η θέση και να παίξει στα προκριματικά του Champions League, οφείλει να διεκδικήσει το Κύπελλο, οφείλει στα δύο ευρωπαϊκά ματς να… παίξει τα ρέστα της.

Οπότε εδώ έρχεται το εύλογο ερώτημα: Η ΑΕΚ τι κερδίζει άμεσα από όλο αυτό; Αμεσα θεωρώ τίποτε. Μηδέν κέρδος.

Αγωνιστικά μειώθηκαν οι επιλογές, το κλίμα στα αποδυτήρια είναι δεδομένα χειρότερα και όλο αυτό καλείται να το διαχειριστεί ένας προπονητής που ζει… εβδομάδα με την εβδομάδα πια. Ο τρόπος που έγινε ότι έγινε σε Σιμόες, Λαμπρόπουλο και Μπακασέτα είναι κακός. Δεν τους άξιζε τέτοιο φινάλε, έχοντας δώσει ο καθένας ότι μπορεί και σεβόμενοι απόλυτα το κλαμπ. Οι απαιτήσεις του καθενός για το νέο συμβόλαιο του είναι δικαίωμα του. Και της ΑΕΚ αντίστοιχα να προσφέρει ότι θεωρεί καλύτερο για την ίδια. Το timing των όσων έγιναν όμως είναι πολύ άσχημο για το ίδιο το κλαμπ.

Το αποτέλεσμα της γενικής εικόνας από την απόφαση θα το εκτιμήσουμε στο τέλος της σεζόν. Μακάρι το πρόσημο να είναι θετικό. Μακάρι και απόψε να ζήσει η ΑΕΚ την πρώτη της νίκη, μια μεγάλη νίκη. Όμως όσα έγιναν δεδομένα δεν βοήθησαν.

Η ΑΕΚ πέρυσι με το σχέδιο της έδειξε το δρόμο σε όλους. Είχε κρατήσει τον κορμό, τον προπονητή της, η διοίκηση μίλαγε λίγο έκανε πολλά, τα αποδυτήρια ήταν… ΑΕΚ Family με τους Ελληνες και τους ξένους σχεδόν σε όλα μαζί, ο κόσμος γούσταρε όλο αυτό που έβλεπε στο γήπεδο και ας μην ερχόντουσαν μόνο νίκες.

Ο ΠΑΟΚ ακολούθησε το σχέδιο. Κράτησε τον προπονητή, τον κορμό του, η διοίκηση του φέτος μιλάει λιγότερο. Ο Ολυμπιακός έφτιαξε τα αποδυτήρια του, εμπιστεύεται έναν προπονητή παρά την μέτρια εικόνα και τα αποτελέσματα και έβαλε Ελληνες στην οικογένεια του. Η ίδια η ΑΕΚ… έχασε το δρόμο που έδειξε σε όλους. Ανεξήγητα.

Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Στο τέλος θα δούμε τι πέτυχε και τι δεν πέτυχε το πλάνο. Μέχρι τότε αυτή η ΑΕΚ δεν… τελείωσε από στόχους. Και αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό. Σε διοίκηση, προπονητή, παίκτες και κόσμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X