Πάντερ: "Δεν θέλω να μιλάω για την ΑΕΚ"

Το «ευχαριστώ» της ΑΕΚ στον Πάντερ (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Είναι ίσως από τους καλύτερους ξένους σουτέρ που έχουν περάσει από το ελληνικό πρωτάθλημα και οι οπαδοί της ΑΕΚ ακόμα… κλαίνε που έφυγε από την ομάδα.

Ο Κέβιν Πάντερ ήρθε στα μέσα της προηγούμενης σεζόν στην «Βασίλισσα», υπενθύμισε στο ελληνικό κοινό ποιος είναι – αφού είχε αγωνιστεί και στο Λαύριο – κατέκτησε δύο τίτλους (Κύπελλο Ελλάδος και BCL) και την… έκανε.

Έτσι, ο Αμερικανός γκαρντ ετοίμασε βαλίτσες για ΗΠΑ, προπονήθηκε σκληρά το καλοκαίρι και στην συνέχεια επέστρεψε στην Ευρώπη για χάρη της Μπολόνια, ενώ έκανε προσφυγή στη FIBA, για να διεκδικήσει δεδουλευμένα του από την ΑΕΚ.

Η ιταλική ομάδα ζει παλιές καλές στιγμές και η πορεία της στο Basketball Champions League είναι εκπληκτική, αφού μετράει 6 νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές!

Και ναι, καλά φαντάζεστε, ο Πάντερ έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε αυτό, αφού είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας (18.3π., 51.4%τρ.).

«Πάει πολύ καλά η σεζόν! Μου αρέσει, όλα είναι ωραία. Η πόλη είναι όμορφη και προσπαθώ να έχω θετική ενέργεια κάθε ημέρα», ήταν τα πρώτα του λόγια στο gazzetta.gr και πρόσθεσε: «Ελπίζω να συνεχίσουμε αήττητοι και να ολοκληρώσουμε την κανονική διάρκεια έτσι. Αυτό είναι το πλάνο μας. Αλλά ξέρεις, κοιτάμε ένα ματς την φορά».

Αν κάτι αγαπά ο 25χρονος παίκτης, αυτό είναι να βλέπει την… Στρασμπούρ μπροστά του, αφού την «εκτέλεσε» και φέτος, όπως ακριβώς έκανε πέρυσι με την ΑΕΚ. Στο «πρέπει να σου αρέσει πολύ αυτή η ομάδα!», ο Πάντερ απάντησε γελώντας: «Ήταν ένα πολύ δυνατό και κλειστό ματς! Χαίρομαι που τα καταφέραμε στην έδρα μας και πήραμε την νίκη».

Η ολοκλήρωση του α’ γύρου της φάσης των ομίλων φέρνει αντιμέτωπο τον Πάντερ και την Μπολόνια με τον Προμηθέα (21/11, 19:30), ο οποίος έχει μόλις μία ήττα – από την γαλλική ομάδα – στο θεσμό (5-1). Ο απόφοιτος του Τενεσί ανυπομονεί για την αναμέτρηση με τους Πατρινούς και θυμήθηκε: «Έχω παίξει εναντίον του Προμηθέα από την rookie χρονιά μου, που ήμουν στο Λαύριο. Τους ξέρω πολύ καλά. Είναι πολύ ωραία που θα τους αντιμετωπίσουμε. Τα πάνε εξαιρετικά επίσης στο Champions League, έχουν καλό ρεκόρ, οπότε θα είναι σίγουρα ένα πολύ δυνατό παιχνίδι!».

Για τον ποιον παίκτη ξεχωρίζει από την ομάδα του Μάκη Γιατρά, ο Αμερικανός επεσήμανε: «Όλους πρέπει να τους προσέχουμε, έχουν πάρα πολύ καλούς παίκτες. Όλοι είναι σημαντικοί και δεν μπορείς να αμελήσεις κάποιον».

Η Βίρτους έχει ξεκινήσει με πολλές προσδοκίες τη χρονιά, η συγκέντρωση της ομάδας είναι σίγουρα στο BCL και ο Πάντερ θέλει ξανά το ευρωπαϊκό τρόπαιο στα χέρια του: «Σίγουρα! Αυτός είναι ο Νο.1 στόχος, να κατακτήσουμε το Champions League. Δουλεύουμε καθημερινά και σκληρά για το καταφέρουμε αυτό. Στόχος μας είναι να νικάμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια γίνεται, για να φτάσουμε εκεί».

Όσο για τους οπαδούς στην Ιταλία και αν νιώθει κατά κάποιο τρόπο «βασιλιάς»; «Οι οπαδοί δείχνουν όλη τους την αγάπη. Τους αγαπώ, είναι υπέροχοι! Δεν ξέρω αν είμαι “βασιλιάς”, αλλά οι οπαδοί μας είναι πολύ υποστηρικτικοί και θερμοί. Είναι πολύ ωραία!», ανέφερε και συμπλήρωσε για τον συμπαίκτη του, Ντέγιαν Κράβιτς, ο οποίος ήταν επίσης πέρυσι στην Ελλάδα, αλλά στον Πανιώνιο: «Μιλήσαμε για το διάστημα που περάσαμε στην Ελλάδα, λέγαμε ιστορίες, που παίζαμε ο ένας εναντίον του άλλου. Είναι πολύ ωραία που είναι κι αυτός εδώ».

Η κουβέντα δεν γινόταν να μην πάει και στην ΑΕΚ, αλλά ο Πάντερ δεν ήθελε να σταθεί σε αυτό το θέμα. Κανείς δεν ξέρει πραγματικά τι έχει συμβεί μεταξύ των δύο πλευρών – πέρα από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα – και ο Αμερικανός προτίμησε να διατηρήσει τη σιωπή του με ένα «Δεν θέλω να μιλήσω για την ΑΕΚ», το οποίο και φυσικά σεβαστήκαμε.

Κι αφού συζήτηση για τους «κιτρινόμαυρους» δεν έγινε, «έπεσαν» στο τραπέζι οι δύο «αιώνιοι» και σχόλια που κάνουν οι οπαδοί στα social media, όπως «Φέρτε τον στον Παναθηναϊκό», «όχι, φέρτε τον στον Ολυμπιακό» και πάει λέγοντας. Ο «KP»,  αφού γέλασε, αποκρίθηκε: «Δεν έχω ακούσει τίποτα για αυτές τις δύο ομάδες. Τώρα το μόνο που σκέφτομαι είναι η Μπολόνια, εδώ είναι όλη μου η συγκέντρωση. Δεν ξέρω τι λένε τριγύρω, τι γράφεται στα media, δεν τα παρακολουθώ. Το μόνο που ξέρω είναι τι γίνεται στην ομάδα που παίζω και αυτή είναι η Μπολόνια».

Την περσινή χρονιά, ο Βαγγέλης Ιωάννου, γνωστός… βαπτιστής των παικτών στις περιγραφές του για την κρατική τηλεόραση, είχε πει για τον πρώην παίκτη της «Βασίλισσας» το γνωστό πια: «Πάντερ πάντα από παντού», θέλοντας να δώσει έμφαση στο πόσο… killer είναι κι ότι, από όπου και να εκτελέσει, θα ευστοχήσει. Ο Πάντερ το είχε ακουστά και αποκρίθηκε: «Είναι κάτι με… Πάντα, σωστά; (γέλια) Το είχα ακούσει όταν ήμουν στην Ελλάδα, μου το είχαν πει! Είναι κουλ, δεν είναι άσχημο!».

Όσο για το αν σκέφτεται κάποιες φορές από που ξεκίνησε, που είναι τώρα και πόσα πράγματα έχει ακόμα να πετύχει στην καριέρα του, ο παίκτης από το Μπρονξ τόνισε: «Μερικές φορές, ναι. Για όσους γνωρίζουν την ιστορία μου, ξέρουν πως έχω κάνει μεγάλο ταξίδι. Το σκέφτομαι κάποιες φορές και αυτό που θέλω να κάνω είναι να δουλεύω πιο σκληρά και να ελέγχω αυτά που μπορώ να ελέγξω. Εκεί είναι η συγκέντρωσή μου. Όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν»

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X