Η νέα δύναμη της ΑΕΚ

Ουζουνίδης: «Ήταν μία πολύ καλή εβδομάδα για μας, που τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ένα από τα σημαντικότερα περσινά προβλήματα που είχε η ΑΕΚ ήταν τα γκολ που δεχόταν από στημένες φάσεις. Κάτι που ήταν η μόνιμη… πληγή της ομάδας επί Χιμένεθ και είχε κοστίσει ουκ ολίγες φορές στην Ένωση. Μπορεί τη φετινή σεζόν οι αριθμοί να λένε… τα δικά τους, αφού ο «Δικέφαλος» έχει δεχθεί τρία περισσότερα γκολ σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική.

Η ΑΕΚ μετράει 12 γκολ παθητικό στα προκριματικά και στους ομίλους του Champions League, ενώ πέρυσι είχε δεχθεί τα μισά, ωστόσο φέτος έχει αντιμετωπίσει πολύ πιο δύσκολους αντιπάλους, όπως είναι η Μπάγερν, ο Άγιαξ και η Μπενφίκα. Στο πρωτάθλημα όμως έχει παραβιαστεί η εστία της μόλις τρεις φορές, την ώρα που την περσινή σεζόν είχε 6 γκολ παθητικό. Το «κλειδί» έχει να κάνει με τις λεγόμενες «στατικές φάσεις».

Πέρυσι την ίδια εποχή, η Ένωση είχε δεχθεί 5 γκολ από «στημένα», με ορισμένα τέρματα μάλιστα να έχουν κοστίσει σημαντικά, τη στιγμή που φέτος οι «κιτρινόμαυροι» έχουν δεχτεί μόλις ένα γκολ, αυτό από τον Αγιαξ. Κι αυτό το γκολ μάλιστα ήρθε σε δεύτερο χρόνο, αφού το τέρμα επιτεύχθηκε μετά από το κόρνερ. Αν αναλογιστεί κανέις και ότι η ΑΕΚ είχε αντίπαλους όπως η Σέλτικ και η Μπάγερν, που έχουν μεγάλο πλεονέκτημα στις στατικές φάσεις, τότε φαίνεται καθαρά η δουλειά που έχει γίνει στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Κι αυτή η δουλειά είναι έργο Ουζουνίδη. Ο Εβρίτης τεχνικός έχει δουλέψει πολύ την περσινή… αδυναμία και την έχει μετατρέψει σε… ατού για τους πρωταθλητές. Ο Μαρίνος είχε εντοπίσει το πρόβλημα από τις πρώτες μέρες που ανέλαβε στην Ένωση, πριν καν ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας. Τα δύο κύρια σημεία που δούλεψε ο Έλληνας προπονητής πάνω στις στατικές φάσεις ήταν ομαδική κίνηση και η συγκέντρωση. Το πρώτο σημείο που τόνισε ο Ουζουνίδης ήταν να μην χάνουν οι παίκτες τις γραμμές τους, αλλά και τις θέσεις τους, μέχρι να ολοκληρωθεί η φάση. Το δεύτερο ήταν να υπάρχει απόλυτη συγκέντρωση, αφού αν ένας παίκτης αδρανήσει, τότε το πλάνο… διαλύεται και είναι πολύ πιθανό να έρθει το γκολ.

Η δουλειά που έχει κάνει ο Μαρίνος στην ΑΕΚ φαίνεται και με το παραπάνω σε έναν ακόμα τομέα κι αυτό πρέπει να αναγνωριστεί στον τεχνικό της Ένωσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X