Ενας χρόνος γεμάτος μαγεία! Ο ναός παίρνει μορφή (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ενας χρόνος γεμάτος μαγεία! Ο ναός παίρνει μορφή (ΦΩΤΟ-VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ηταν όνειρο και γίνεται πράξη. Κάτι που ίσως να μην πίστευαν πλέον πολλοί, έπειτα από όσα είχαν συμβεί τα περασμένα χρόνια. Ωστόσο, όσα έγιναν τον περασμένο Ιούλιο, άλλαξαν τη σύγχρονη ιστορία της ΑΕΚ. Στις 25/7, ανήμερα της πρώτης αναμέτρησης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η ΑΕΚ αποκτούσε την οικοδομική άδεια και τη δυνατότητα να ξεκινήσει έργα. Και μία μέρα σαν σήμερα, με κάθε επισημότητα, πραγματοποιούνταν ο αγιασμός για την επίσημη έναρξη των εργασιών.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια, παρά το αναπάντεχο καλοκαιρινό μπουρίνι. Ψυχές που αγωνιούσαν και χτυπούσαν για ένα και μόνο σκοπό. Οι Ενωσίτες απολάμβαναν τις στιγμές, δεν σταματούσαν να βγάζουν φωτογραφίες και βίντεο, να χαίρονται για όσα συνέβαιναν. Το πάρτι συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και δύο μέρες μετά, οι μπουλντόζες μπήκαν και έπιασαν δουλειά.

Εκτοτε, έγιναν πολλά. Θυμηθείτε τις ημερομηνίες σταθμούς:

28 Ιουλίου 2017: Την αμέσως επόμενη μέρα μετά τον Αγιασμό, ξεκίνησε η πρώτη φάση των εργασιών για την κατασκευή του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια που περιλάμβανε τα έργα εκσκαφής και αντιστηρίξεων.

5 Δεκεμβρίου 2017: Ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των έργων: «Ολοκληρώθηκε σήμερα Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017 η πρώτη φάση του έργου (εκσκαφές και έργα αντιστήριξης) για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεκαπέντε ημέρες νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα» ανακοίνωνε επίσημα η ΠΑΕ ΑΕΚ: «Η επόμενη φάση του έργου που θα είναι διάρκειας 12-13 μηνών έχει ήδη προκηρυχθεί από τα μέσα Νοεμβρίου. Η πορεία σύσσωμης της κιτρινόμαυρης οικογένειας προς το μεγάλο όνειρο της επιστροφής στα εδάφη των προγόνων και ιδρυτών μας συνεχίζεται κανονικά».

21 Δεκεμβρίου 2017: Απόρριψη της προσφυγής! Το ΣτΕ απέρριψε πανηγυρικά την προσφυγή των 56 κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας που ζητούσαν να «παγώσουν» προσωρινά τα έργα κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της κυρίας προσφυγής που έχουν καταθέσει. Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς των κατοίκων, καθώς έκρινε ότι ο ισχύον χωροταξικός σχεδιασμός προβλέπει την ανακατασκευή του γηπέδου, σημειώνοντας ότι στην ίδια θέση υπήρξε και λειτουργούσε από πολλών ετών το γήπεδο της ΑΕΚ που αποτελεί τοπόσημο της περιοχής και στοιχείο της μητροπολιτικής αθλητικής υποδομής της Αθήνας!

6 Φεβρουαρίου 2018: Η δεύτερη φάση των έργων! «Ολοκληρώθηκε σήμερα από την Δικέφαλος 1924 ΑΕ η διαδικασία επιλογής της αναδόχου εταιρίας για την επόμενη φάση κατασκευής του έργου του γηπέδου μας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η φάση αυτή περιλαμβάνει το σύνολο των σκυροδεμάτων και του σιδηρού οπλισμού του φέροντος οργανισμού του γηπέδου, την κατασκευή των πυλώνων, τις υπόλοιπες χωματουργικές εργασίες καθώς επίσης την κατασκευή και την τοποθέτηση των προκατασκευασμένων κερκίδων. Το χρονοδιάγραμμα της συγκεκριμένης φάσης του έργου υπολογίζεται περίπου στους 14 μήνες» ανακοίνωνε πριν από μερικές εβδομάδες η Δικέφαλος ΑΕ.

15 Μαρτίου 2018: Ημέρα ιστορίας στη Νέα Φιλαδέλφεια! Με τις εργασίες στο φουλ έπεσε το πρώτο σκυρόδεμα στην πρώτη πλάκα στον Τομέα 4 (από τους συνολικά 14) του εργοταξίου, η οποία αφορά το πρώτο επίπεδο του γηπέδου με το υπόγειο γκαράζ. Τις εργασίες επιθεώρησε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος επιθεώρησε τις εργασίες στην πρώτη του επίσκεψη στο εργοτάξιο από την έναρξη των εργασιών και προήδρευσε σε σύσκεψη με τη συμμετοχή των εκπροσώπων της Δικέφαλος ΑΕ, της κατασκευαστικής εταιρίας Ερμώνασσα, της Βαγενάς Τεχνική Εταιρία και βεβαίως της Dimand.

25 Απριλίου 2018: Εγκρίθηκε η ΜΠΕ της Υπογειοποίησης! Οπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής… «το έργο αφορά στην τοπική ταπείνωση και μερική κάλυψη (σε μήκος 275 μ.) των οδών Φωκών και Πατριάρχου Κωνσταντίνου στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο αναβάθμισης του αστικού περιβάλλοντος της περιοχής και την πρόβλεψη της μελλοντικής εξυπηρέτησης των εγκαταστάσεων του γηπέδου της ΑΕΚ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X