Ποέτα: «Ο Μπάνκι είναι ένας σπουδαίος προπονητής, πάντα βάζει ψηλά τον πήχη και θέλει παίκτες... μαχητές!» (ΦΩΤΟ)

Ποέτα: «Ο Μπάνκι είναι ένας σπουδαίος προπονητής, πάντα βάζει ψηλά τον πήχη και θέλει παίκτες... μαχητές!» (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

O νέος τεχνικός ηγέτης της ΑΕΚ ακούει στο όνομα Λούκα Μπάνκι. Ο 53χρονος κόουτς από το Γκροσέτο ανέλαβε τα ηνία της ομάδας για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, με σκοπό να διατηρήσει την ομάδα στο δρόμο των επιτυχιών. Άλλωστε, ο πήχης βρίσκεται ψηλά μετά την κατάκτηση των δύο τίτλων (Κύπελλο Ελλάδος και Champions League) της περσινής σεζόν.

Το ξεκίνημα της περσινής σεζόν τον βρήκε στην Τορίνο, η οποία και αυτή είχε θέσει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών. Ο Πέπε Ποέτα ήταν μέλος της ομάδας την σεζόν που ολοκληρώθηκε και συνεργάστηκε με τον Μπάνκκι κατά την παραμονή του στην ιταλική ομάδα.

Για το λόγο αυτό μίλησε στο SDNA για την πρόσληψη του έμπειρου κόουτς από πλευράς ΑΕΚ, στάθηκε στο αγωνιστικό προφίλ που θέλει να δώσει στις ομάδες του ο Μπάνκι και επεσήμανε τα οφέλη που θα έχει η Ένωση από την κίνηση αυτή.

Ποέτα: «Ο Μπάνκι είναι ένας σπουδαίος προπονητής, πάντα βάζει ψηλά τον πήχη και θέλει παίκτες... μαχητές!» (ΦΩΤΟ)

«Πολύ καλά νέα για την ΑΕΚ», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Ιταλού γκαρντ, ο οποίος μιλώντας για τον Μπάνκκι είχε μόνο καλά λόγια να πει «Είναι σπουδαίος προπονητής. Πάντα βάζει ψηλά τον πήχη και προσπαθεί ώστε οι παίκτες του να δίνουν το 100% σε κάθε προπόνηση. Αυτό θέλει να το βγάζουν και στο παρκέ. Θέλει οι παίκτες του να είναι μαχητές».

Αναφορικά με το αγωνιστικό προφίλ, αλλά και τη φιλοσοφία που θέλει να περάσει στην ομάδα του ο έμπειρος άσος ξεκαθάρισε πως «του αρέσει το απλό μπάσκετ. Δίνει έμφαση στο πώς οι ομάδες του θα παίζουν όσο το δυνατόν πιο απλά, προσπαθώντας για το κάτι παραπάνω από πλευράς ενέργειας. Ζητάει αρκετές φορές πικ εν ρολ παιχνίδι από τους παίκτες του, αλλά και post up παιχνίδι από τους περιφερειακούς».

Ο τομέας όμως στον οποίο δίνει έμφαση ο Μπάνκι, κατά τον Ποέτα είναι τα ελεύθερα σουτ «Στην προπόνησή του, αλλά και στο παιχνίδι του θέλει να βγάζει όσο το δυνατόν περισσότερα ελεύθερα σουτ. Εστιάζει αρκετά στο spacing, αλλά και στις αποστάσεις που θα πρέπει να έχουν οι παίκτες του. Δίνει έμφαση στο passing game, προσπαθώντας να βρει την καλύτερη δυνατή επιλογή για σουτ».

Ο Ποέτα, έχοντας συνεργαστεί με τον Μπάνκι είχε αρκετά να θυμάται από την συνύπαρξή τους «Είναι πολύ καλός τύπος. Προσπαθεί να βοηθάει τους παίκτες του να νιώθουν άνετα», για να δηλώσει χωρίς περιστροφές πως «για μένα είναι από τους καλύτερους προπονητές δίχως αμφιβολία!».

Όσο για τον Λούκα Μπάνκι μακριά από τα παρκέ ο Ποέτα είχε πράγματα να θυμάται. «Είναι οικογενειάρχης και όταν δεν βρισκόταν στο γήπεδο για να οργανώσει τις προπονήσεις, περνούσε πολλές ώρες με την οικογένειά του, την οποία και αγαπά. Είναι πολύ καλός άνθρωπος και προσπαθεί να είναι δίκαιος».

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X