Eποχή Μπάνκι στην ΑΕΚ!

Eποχή Μπάνκι στην ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Μια… ανακοίνωση απόσταση από τον Λούκα Μπάνκι βρίσκεται η ΑΕΚ!

Από τη στιγμή που ο Δημήτρης Πρίφτης παρέμεινε στην Ούνιξ Καζάν, ο αμέσως επόμενος στόχος της ΑΕΚ για την τεχνική ηγεσία της ομάδας ήταν ο Λούκα Μπάνκι.

Μετά από μια συνάντηση που κράτησε περισσότερες από πέντε ώρες, ο Λούκα Μπάνκι έδωσε τα χέρια με τον Μάκη Αγγελόπουλο και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι και ο προπονητής της ομάδας τη νέα σεζόν.

Αυτό που απομένει είναι η… ανακοίνωση, ώστε ο πρώην προπονητής των Αρμάνι Μιλάνο και Μπάμπεργκ, να αναλάβει τον «κιτρινόμαυρο» πάγκο.

Το έργο του Ιταλού προπονητή όμως δεν θα είναι εύκολο, αφού η ΑΕΚ θα πρέπει να φανεί αρκετά ανταγωνιστική την επόμενη σεζόν αλλά και να υπερασπιστεί τους δύο της τίτλους (το Basketball Champions League και το Κύπελλο Ελλάδος), ωστόσο είναι γνωστό ότι στον Μπάνκι αρέσουν οι προκλήσεις.

Ο έμπειρος κόουτς ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα σε ηλικία 20 ετών στις ακαδημίες της Κροσέτο. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που ζει και αναπνέει για το μπάσκετ, με πολύ μεγάλη εμπειρία και με νίκες επί των «αιωνίων» αντιπάλων στο ενεργητικό του. Έχει τεράστια έφεση στην επικοινωνία και ακόμα κι όταν τα αποτελέσματα δεν είναι θετικά, πάντα βρίσκει τον τρόπο να μένει κοντά στους παίκτες του, δημιουργώντας ένα αίσθημα οικογένειας στην ομάδα.

Ο 53χρονος προπονητής φαίνεται πως έχει κερδίσει τον πρόεδρο των «κιτρινόμαυρων», καθώς υπάρχει ταύτιση απόψεων σε πολλά θέματα, το κλίμα είναι κάτι παραπάνω από θετικό και έτσι έφτασαν στην συμφωνία.  Με αυτά λοιπόν τα δεδομένα, η πρώτη μέρα του Ιουλίου αναμένεται να φέρει και το ολικό ξεκαθάρισμα όσον αφορά την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, με τον Λούκα Μπάνκι να γίνεται κι επίσημα ο διάδοχος του Ντράγκαν Σάκοτα.

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X