Το μεγάλο στοίχημα για την Βασίλισσα

Το μεγάλο στοίχημα για την Βασίλισσα
Photo Credits: INTIME

Τα δεδομένα για τον πάγκο της ΑΕΚ άλλαξαν!

Αν και η λύση του Ηλία Ζούρου δεν έχει εγκαταλειφθεί, φαίνεται πως στο προσκήνιο έχει βγει και μια περίπτωση ξένου τεχνικού. Σε πρώτο πλάνο αυτή τη στιγμή βρίσκεται ο Λούκα Μπάνκι και αυτός μοιάζει να είναι ο πρώτος στόχος. Ο Ιταλός προπονητής αποχωρεί από τον πάγκο της Μπάμπεργκ (ήδη ανακοινώθηκε από τη γερμανική ομάδα ο Άιναρς Μπαγκάτσκις) και η υπόθεση του φαίνεται πως εξελίσσεται θετικά για την «Βασίλισσα».

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ δουλεύουν συστηματικά για να βρεθεί ο διάδοχος του Ντράγκαν Σάκοτα και με δεδομένο ότι o έμπειρος τεχνικός βλέπει με καλό… μάτι τον «κιτρινόμαυρο» πάγκο έχει δρομολογηθεί και το ραντεβού  μεταξύ και των δύο πλευρών το Σαββατοκύριακο, όπως ήδη διαβάσατε στο enwsi.gr. Και μάλιστα με προεργασία από την πλευρά της ΑΕΚ, προκειμένου να υπάρξει το έδαφος για συμφωνία.

Ποιός είναι όμως ο εκλεκτός και το μεγάλος στοίχημα της ΑΕΚ; Ο 53χρονος Λούκα Μπάνκι έχει ξεκινήσει την προπονητική από 20 χρονών, αλλά μόλις την τελευταία πενταετία προσπαθεί να κάνει καριέρα ως πρώτος προπονητής.

Έχει πάρει πρωτάθλημα στην Ιταλία με τις Σιένα και Αρμάνι Μιλάνο, έχει πάει καλά στο Eurocup με το Τορίνο, ενώ φέτος έκανε το ντεμπούτο του στην EuroLeague όταν αντικατέστησε στα μέσα της σεζόν στην Μπάμπεργκ τον Αντρέα Τρινκέρι.

O Iταλός κόουτς έχει περάσει από όλες τις βαθμίδες και έγινε γνωστός όταν έπειτα από έξι χρονιά που ήταν βοηθός προπονητή στην Σιένα ανέλαβε καθήκοντα head coach το καλοκαίρι του 2012, κατακτώντας μάλιστα το Πρωτάθλημα την πρώτη του σεζόν στην ομάδα (2012/13).

Στη συνέχεια υπέγραψε συμβόλαιο με την Αρμάνι Μιλάνο, κατακτώντας το Πρωτάθλημα το 2014, ενώ παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία της ομάδας μέχρι και το 2015.

Το 2017 ξεκίνησε τη σεζόν με το Τορίνο, όμως την ολοκλήρωσε στον πάγκο της Μπάμπεργκ, με την οποία είχε συμφωνήσει προφορικά να συνεχίσει, αν η γερμανική ομάδα έβγαινε στην EuroLeague. Ωστόσο, αυτό δεν έγινε και αυτό γιατί η Μπάμπεργκ θα βρεθεί τη νέα σεζόν στο Basketball Champions League με προπονητή τον Άιναρς Μπαγκάτσκις.

Ο Μπάνκι ζει και αναπνέει για το μπάσκετ επί δεκαετίες. Λόγω των τεράστιων γνώσεών του γύρω από το άθλημα ξέρει ακριβώς τι είναι αυτό που μπορεί να λείπει από μια ομάδα. Έχει τεράστια έφεση στην επικοινωνία και ακόμα κι όταν τα αποτελέσματα δεν είναι θετικά, πάντα βρίσκει τον τρόπο να μένει κοντά στους παίκτες του.

Η τιμή βεβαίως ενός προπονητή της EuroLeague μπορεί να αποδειχτεί απαγορευτική, αλλά η ΑΕΚ περιμένει να ακούσει τις απαιτήσεις του Ιταλού κόουτς. Το μόνο σίγουρο είναι πως τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά το ραντεβού που θα έχουν οι δύο πλευρές.

 

 

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X