Σάκοτα: «Γράψαμε ιστορία- Θα τα θυμόμαστε πολλά χρόνια»

Πισωγύρισμα για την τετράδα η ΑΕΚ, ανέλπιστη ήττα από τον ΠΑΟΚ
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε κόντρα στον ΠΑΟΚ και αποκλείστηκε από την συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο Ντούσαν Σάκοτα μίλησε στο sdna.gr, για την ήττα από τους «ασπρόμαυρους» και τη φετινή, μαγική χρονιά της «Βασίλισσας».

«Φέτος έγινε το αντίθετο σε σχέση με όσα γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια. Εδώ και 2 χρόνια κατακτούσαμε την τρίτη θέση, αλλά δεν τα καταφέρναμε στις άλλες διοργανώσεις. Τώρα έγινε το αντίθετο. Πετύχαμε το μάξιμουμ στις άλλες 2 διοργανώσεις, αλλά το πρωτάθλημα όλη τη χρονιά ήταν το μελανό σημείο μας.

Σε κανένα σημείο δεν πιάσαμε το πικ της απόδοσής μας και αυτό στην τελική μας κόστισε, γιατί πέσαμε πάνω σε μια ομάδα πολύ φορμαρισμένη και πολύ καλή, που μας κέρδισε δίκαια. Δεν πτοούμαστε όμως, οι δύο τίτλοι που κατακτήσαμε και όλη η ευρωπαϊκή σεζόν μας αφήνει μια πολύ γλυκιά γεύση και όπως είπα και τότε θα περάσουν πολλά χρόνια και θα το θυμόμαστε ακόμα».

«Θα μπορούσαμε να ήμασταν στην τρίτη θέση, που έπρεπε να φτάσουμε εκεί. Τα δύο πιο σημαντικά παιχνίδια της σεζόν, όμως πέσανε πάνω στην πιο κρίσιμη περίοδο της σεζόν για εμάς, που ήταν μετά το Στρασβούργο και πριν από το Final Four. Κακά τα ψέματα δεν μπορούσαμε να έχουμε τη συγκέντρωση που θέλαμε, γιατί το μυαλό μας ήταν στο Final Four και ευτυχώς που ήταν εκεί γιατί το κατακτήσαμε.

Αυτά τα δύο παιχνίδια, με ΠΑΟΚ και Προμηθέα δηλαδή, κόστισαν το πλεονέκτημα. Αν είχαμε το πλεονέκτημα δύσκολα θα χάναμε τη σειρά, αλλά έτσι έγιναν τα πράγματα. Αν τα υπολογίζω όλα χαίρομαι που ήρθαν έτσι τα πράγματα. Δεν χαίρομαι που χάσαμε από τον ΠΑΟΚ και αποκλειστήκαμε, αλλά αν με ρώταγε κάποιος τον Αύγουστο εάν θα επέλεγα να πάρω δύο τρόπαια και να αποκλειστώ στα προημιτελικά, αυτό θα επέλεγα!»

Η σεζόν ολοκληρώθηκε, όμως πλέον η Ένωση καταστρώνει τα πλάνα της για την επόμενη σεζόν, η οποία περιλαμβάνει και ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο. «Θα είναι μια φοβερή εμπειρία, εάν η ομάδα ταξιδέψει τόσο μακριά, σε ένα μέρος όπως η Αργεντινή. Θα είναι κάτι πολύ ωραίο, κάτι πρωτόγνωρο. Μακάρι να γίνει και να έρθει το καλύτερο».

Την ίδια στιγμή, ο αρχηγός της ΑΕΚ επέλεξε και το δικό του Top 5 της φετινής προσπάθειας. «Το Κύπελλο σίγουρα. Έπειτα, τα δύο ματς του Final Four, με Μούρθια και Μονακό. Η τέταρτη θα ήταν μετά το Στρασβούργο, που πήραμε την πρόκριση για το Final Four και μετά θα έλεγα πως είναι η απίστευτη νίκη με την Μπαϊρόιτ, αλλά και το τρίποντο του Κέβιν στην Τσεχία. Αυτές τις στιγμές για μια ζωή θα τις θυμόμαστε».

Για το τέλος, ο Ντούσαν Σάκοτα είναι αυτός που έγραψε τον επίλογο της σεζόν. «Αυτό που μπορώ να πω ως επίλογος της σεζόν είναι πως γράψαμε ιστορία!», είπε βάζοντας τον δικό του τίτλο στην φετινή –συνολική- προσπάθεια.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X