O στρατηγός Ντράγκαν κέρδισε τον... πόλεμο

O στρατηγός Ντράγκαν κέρδισε τον... πόλεμο
Photo Credits: INTIME

Ο Ντράγκαν Σάκοτα θεωρείται –και όχι άδικα- μια από τις πιο σημαντικές φιγούρες της σύγχρονης Ιστορίας της μπασκετικής ΑΕΚ. Κι αυτό γιατί ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε την «Βασίλισσα» στο τελευταίο πρωτάθλημα της ιστορίας της, το 2002 και την υπηρέτησε από κάθε πόστο.

Ο «Σάλε» επέστρεψε στα μέσα της σεζόν για τρίτη φορά στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο και για δεύτερη επί εποχής Μάκη Αγγελόπουλου, αντικαθιστώντας τον Σωτήρη Μανωλόπουλο. Με τα βαθμολογικά δεδομένα που υπήρχαν σε Ελλάδα και Ευρώπη δεν ήταν καθόλου εύκολο να βρεθεί κάποιος προπονητής που να ήθελε να αναλάβει ένα τόσο δύσκολο έργο, κι έτσι ο κλήρος έπεσε στον… αιώνια πιστό της Βασίλισσας, Σάκοτα. Άλλωστε, τις επόμενες μέρες υπήρχαν  ματς… φωτιά –ειδικά στο Basketball Champions League-  και δεν υπήρχε πολύς χρόνος για ψάξιμο.

Δυο μήνες μετά την επιστροφή του στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο, ήρθε η κατάκτηση του Κυπέλλου (για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Ελλάδα) κάτι που τον έκανε και τον μοναδικό προπονητή που έχει περάσει από την ΑΕΚ και έχει κερδίσει τόσο το Πρωτάθλημα όσο και το Κύπελλο με αυτήν. Και σίγουρα αυτό είναι ένα εντυπωσιακό επίτευγμα!

Η ΑΕΚ μέσα σε αυτούς τους μήνες, πέτυχε όλους τους στόχους που είχε θέσει, παίζοντας πάρα πολλά do or die παιχνίδια, κυρίως στο  Basketball Champions League, με την φράση… «οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα έκαναν την υπέρβαση» να γίνεται η αγαπημένη μας.

Αν και αρκετοί πίστευαν πως ο «Σάλε» θα έκανε πολλές κινήσεις, έγιναν μάλλον λίγες και σαφέστατα μεθοδικές και όχι βιαστικές.  Στο ρόστερ προστέθηκε ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος που… κούμπωσε άψογα στην ΑΕΚ, ήρθε ο Βίνς Χάντερ όταν τραυματίστηκε ο Ελονού, ενώ τελευταία και η πιο εμπνευσμένη κίνηση ήταν η έλευση του Πάντερ στη θέση του Μπάρλοου.

Ο… στρατηγός Ντράγκαν έφτιαξε τον δικό του «στρατό» και κέρδισε όλες τις δύσκολες ευρωπαϊκές μάχες  που βρέθηκαν στο διάβα του, ενώ κατέκτησε και το Κύπελλο Ελλάδος κερδίζοντας στον τελικό το φαβορί Ολυμπιακό στην Κρήτη. Και έτσι η ομάδα που πριν από λίγους μήνες θεωρούνταν ξεγραμμένη έγινε η μόνη ελληνική εκπροσώπηση σε ευρωπαϊκό Final 4 αλλά και η μοναδική που πέτυχε το double!

Ο πολύπειρος προπονητής που επέστρεψε στον πάγκο της ΑΕΚ στα μέσα της σεζόν, ήταν το βασικό κομμάτι που έλειπε από το «κιτρινόμαυρο» πάζλ και με τον ερχομό του, ο πήχης ανέβηκε ψηλά, όπως και το επίπεδο μπάσκετ της Ένωσης.

Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στην ΑΕΚ ο Ντράγκαν Σάκοτα έμελλε να ζήσει τις πιο έντονες στιγμές της καριέρας του. Με τον «Σάλε» στο τιμόνι, η «Βασίλισσα» έχει ζήσει τις πιο μοναδικές στιγμές στην ένδοξη ιστορία της!

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X