Ξανθόπουλος στο enwsi.gr «Αν κάνουμε τα ίδια με Μούρθια... καήκαμε!»

Ξανθόπουλος στο enwsi.gr «Αν κάνουμε τα ίδια με Μούρθια... καήκαμε!»
Photo Credits: INTIME

Λίγες μέρες πριν από το μεγάλο ραντεβού με τη Μούρθια για τον ημιτελικό του Basketball Champions League, η ΑΕΚ ηττήθηκε από τον Προμηθέα Πατρών και είδε την τετράδα του πρωταθλήματος να απομακρύνεται σημαντικά. Οι κακές επιθέσεις, η αδυναμία στα ριμπάουντ αλλά και η έλλειψη καθαρού μυαλού, έφεραν μια ήττα-καμπανάκι για τη συνέχεια.

Παρά την ήττα, η ΑΕΚ βρήκε λύσεις στο πρόσωπο του Βασίλη Ξανθόπουλου, ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 2 πόντους, 3 ριμπάουντ και 6 ασίστ (οι περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη της ΑΕΚ). Ο έμπειρος παίκτης της Ένωσης, έδωσε σημαντικές «ανάσες» στην ομάδα του και με την παρουσία του στο παρκέ η Ένωση έδειχνε να βρίσκει ρυθμό στην επίθεση και δύναμη στην άμυνα.

O γκαρντ της ΑΕΚ μίλησε στο enwsi.gr και σχολίασε την ήττα που δέχτηκε η ομάδα του, ενώ αναφέρθηκε και στο Final 4 του Basketball Champions League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Αν ήττα από τον Προμηθέα μπορεί να λειτουργήσει θετικά για το Final 4: «Ελπίζω να λειτουργήσει θετικά γιατί αν λειτουργήσει αρνητικά… καήκαμε! Δυστυχώς, δεν ήμασταν αυτοί που θα έπρεπε να είμαστε. Ήμασταν πολύ κατώτεροι από αυτό που περιμέναμε και ελπίζω η εικόνα μας να αλλάξει στο επόμενο παιχνίδι που παίζουμε με την Μούρθια. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να παίξουμε καλά και να αλλάξει η εικόνα της ομάδας μας, να κάνουμε μια καλύτερη εμφάνιση για να έχουμε ελπίδες πρόκρισης».

Τι χρειάζεται να βελτιώσει η ΑΕΚ: «Τα πάντα! Μετά το σημερινό θεωρώ πως χρειάζεται να βελτιώσουμε τα πάντα. Χρειαζόμαστε σίγουρα μεγαλύτερη προσήλωση και προσπάθεια στο αμυντικό ριμπάουντ γιατί αν παίξουμε έτσι όπως παίξαμε (στο θέμα του αμυντικού ριμπάουντ),  η Μούρθια δεν θα μας πάρει 20 αλλά 40 επιθετικά ριμπάουντ»!

Για το sold out που είναι πρό… των πυλών: «Τι να πω… Πιστεύω πως θα είναι μια τρομερή εμπειρία για όλους μας! To πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να το χαρούμε και να τα δώσουμε όλα μέσα στο γήπεδο από το πρώτο δευτερόλεπτο. Μακάρι να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που έχει δώσει από το υστέρημά του για να έρθει να δει την ομάδα μας».

Για την Μούρθια: «Είχαμε κάνει κάποια πράγματα την προηγούμενη εβδομάδα. Την έχω δει σε αγώνες που έχει παίξει. Πρόκειται για μια αθλητική ομάδα και θεωρώ «βρώμικη» γιατί παίζει στα όρια του φάουλ. Πρέπει να ματσάρουμε την ενέργεια της και ελπίζω να είμαστε πιο συνεπής σε πολλά πράγματα για να περάσουμε στον τελικό της διοργάνωσης».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X