Δερμιτζάκης: «Η ΑΕΚ έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο- Έχει ποιοτικό ρόστερ»

Δερμιτζάκης: «Η ΑΕΚ έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο- Έχει ποιοτικό ρόστερ»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στο Metropolis μίλησε ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, Παύλος Δερμιτζάκης. Ο Έλληνας κόουτς τόνισε αυτό που βλέπει όλος ο κόσμος, ότι η ΑΕΚ παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα είπε:

-για τον μέσο όρο παραμονής των προπονητών στην Ελλάδα: «Εχει βγει μια έρευνα που λέει ο μέσος όρος παραμονής προπονητή σε ελληνική ομάδα είναι 2,5-3 μήνες. Γενικά είναι δύσκολη δουλειά σε όλο τον κόσμο, ένα παραπάνω σε χώρες που δεν έχουν ποδοσφαιρική κουλτούρα και έχουν το μεσογειακό ταμπεραμέντο. Στις προηγμένες χώρες υπάρχει σεβασμός στον θεσμό του προπονητή και γενικότερα στο άθλημα. Στην Ελλάδα όλοι γνωρίζουν ποιος είναι ο πρόεδρος κάθε ελληνικής ομάδας, στο εξωτερικό δεν γνωρίζει όλος ο κόσμος τον πρόεδρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για παράδειγμα».

-για το σύντομο πέρασμα του Γκαρθία από τον Ολυμπιακό: «Εχουν μερίδιο στο πρόβλημα όλοι οι προπονητές όμως πρέπει να σκεφτούμε πως ένας εργαζόμενος θα πάει κόντρα στον εργοδότη του σε μια λίγκα τόσο μικρή και με τόσες λίγες ομάδες. Δεν θέλω να πω κάτι συγκεκριμένο, δεν ξέρω τι καταστάσεις βίωσε και αν μπορούσε να κάνει σωστά την δουλειά του. Στην Ελλάδα πρέπει να έρχονται προπονητές που έχουν να δώσουν στους Ελληνες προπονητές. Εχουν περάσει πολύ σοβαροί και εξαιρετικοί προπονητές όπως ο Μπάγεβιτς, ο Βαλβέρδε και ο Σάντος. Χαιρόμαστε να έρχονται τέτοιοι προπονητές και μαθαίνουμε όλοι από αυτό».

-για να υπάρχει φως στο τούνελ για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Πρέπει να ξεκινήσουμε από τι ζητά η Πολιτεία από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τι θέλει η ΕΠΟ, η Σούπερ Λιγκ, η Φούτμπολ Λιγκ. Πήγα πέρυσι στις προπονήσεις της Κιέβο Βερόνα και έχουν τηλεοπτικά 34 εκατομμύρια ευρώ, όσο έχει όλη η Σούπερ Λιγκ. Το προϊόν τους πωλείται σε όλο τον κόσμο, προστατεύουν όλες οι ομάδες το προϊόν. Όταν υπήρχαν τα καλά χρόνια στην Ελλάδα δεν κάναμε τίποτα για να είμαστε έτοιμοι τώρα που ήρθε η κρίση».

-για τη διάρθρωση των πρωταθλημάτων: «Δεν αντέχει κανένα πρωτάθλημα να είναι επαγγελματικό με την κατάσταση που υπάρχει. Σαν χώρα πρέπει να χαράξουμε τον στόχο μας και να βρούμε τι θέλουμε και τι ζητάμε. Να τηρούμε τους κανόνες, να έχουμε γήπεδα και φυσικά να υπάρχει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με σωστή οργάνωση».

 -για την επένδυση των παραγόντων: «Φέτος λέγαμε ότι δεν ήταν ποιοτικό πρωτάθλημα αλλά ήταν ανταγωνιστικό. Τέσσερις ομάδες παλεύαν για το πρωτάθλημα, όμως κάποιοι έλεγαν πως θα δούμε τι θα γίνει στα ντέρμπι. Αυτά έδειξαν πως οι μεγάλοι δεν έχουν διάθεση να αλλάξουν πράγματα στο βωμό των συμφερόντων και βιάζουν το ποδόσφαιρο. Πρέπει να ρωτήσουν τις μικρές ομάδες, να κάτσουν πάνω στο πρόβλημα και αν έχουν διάθεση να το λύσουν. Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα διαφυγής και πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα. Οι μεγάλοι να αφήσουν το ποδόσφαιρο να παίζεται μέσα στο γήπεδο, να κοιτάνε να φτιάξουν τις ομάδες τους. Διαιτητές υπάρχουν και καλοί και κακοί, αν δεν αφήσεις όμως τους διαιτητές να παίξουν δεν μπορούν να το δείξουν».

-για την ομάδα που του άρεσε από το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Το καλύτερο ποδόσφαιρο το έπαιξε η ΑΕΚ, είχε ένα μικρό και ποιοτικό ρόστερ και πολλά παιχνίδια σε 3 διοργανώσεις. Είχε καλές αποδόσεις και καλά αποτελέσματα στις διοργανώσεις που συμμετείχε. Ο Ατρόμητος έδειξε καλά δείγματα γραφής, είχε την ταυτότητα του προπονητή του και θα μπορούσε να είναι η Λέστερ της Ελλάδας».

 -για τον ΠΑΟΚ: «Δεν ξεκίνησε καλά, επηρέασε η αλλαγή προπονητή. Ηρθε ένας άνθρωπος που πέρασε τη σφραγίδα του, πέρασε τον τρόπο παιχνιδιού που ήθελε για την ομάδα κα μετά τον αγώνα με την Ξάνθη έχτισε ένα πολύ καλό βαθμολογικό σερί, με καλό ποδόσφαιρο. Είτε ο ΠΑΟΚ είτε η ΑΕΚ πάρει το πρωτάθλημα θα είναι δίκαιο γιατί έχουν παίξει και οι δύο πολύ καλό ποδόσφαιρο. Τα πρωταθλήματα πρέπει να κρίνονται μόνο στο γήπεδο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X