Πάνω από 1 εκ. ευρώ βάζει ο Αγγελόπουλος για το Final-4 του ΟΑΚΑ!

Πάνω από 1 εκ. ευρώ βάζει ο Αγγελόπουλος για το Final-4 του ΟΑΚΑ!
Photo Credits: INTIME

Από την αρχή της διοργάνωσης, η μεγάλη επιθυμία του Μάκη Αγγελόπουλου ήταν να δει την ΑΕΚ να φτάνει μέχρι το Final Four του Basketball Champions League και αυτό να διεξάγεται στο, κατάμεστο από οπαδούς της «Ένωσης», ΟΑΚΑ. Η επιθυμία του διοικητικού ηγέτη της ΚΑΕ ΑΕΚ θα γίνει πραγματικότητα, αφού από την Μεγάλη Πέμπτη (5/4) ανακοινώθηκε πως η Αθήνα θα είναι η οικοδέσποινα του τριημέρου (4-6/5) και το ΟΑΚΑ το γήπεδο διεξαγωγής των αναμετρήσεων.

Πέρα, όμως, από τη δεδομένη επιθυμία του Αγγελόπουλου να φέρει το Final Four στην Αθήνα, χρειάστηκε και μια μεγάλη οικονομική θυσία, την οποία κι έκανε για την αγαπημένη του ομάδα. Είναι χαρακτηριστικό πως το αφεντικό της ΚΑΕ θα βάλει πάνω από ένα εκατομμύριο, ώστε η ομάδα του να παίξει μπροστά στο κοινό της δύο παιχνίδια που μπορεί να αποδειχθούν ιστορικά.

Πώς προκύπτει αυτό το ποσό; Το SDNA αναλύει…

 Αρχικά, η ΑΕΚ κατέβαλε στην FIBA το ποσό των 350 χιλιάδων ευρώ που ήταν το απαραίτητο fee, ώστε μία ομάδα να μπορεί να δηλώσει υποψηφιότητα για να αναλάβει τη διεξαγωγή του Final Four. Το ίδιο ποσό είχε δώσει και η Τενερίφη πέρσι και είναι προαπαιτούμενο για όποια ομάδα του τουρνουά επιθυμεί να έχει ελπίδες για να διοργανώσει το τριήμερο.

Από εκεί και πέρα, θα χρειαστούν 150-200 χιλιάδες για το hospitality κι ακόμη 150 χιλιάδες για εγκαταστάσεις που θα μετατρέψουν το Final Four σε ένα φαντασμαγορικό event με παρουσιάσεις που θα θυμίζουν ΝΒΑ, καθώς κι άλλα στοιχεία που θα προσθέσουν λάμψη στο τριήμερο. Σε όλα αυτά, προσθέστε και τα υπόλοιπα έξοδα που απαιτούνται για το ΟΑΚΑ και είναι έξτρα, καθώς δεν περιλαμβάνονται στο κόστος ενοικίου της ΑΕΚ.

Εκτός των παραπάνω, πρέπει να υπολογιστούν και κάποια ακόμη «μικροέξοδα» που υπάρχουν και αφορούν στα εισιτήρια, τα έξοδα για τα οποία αναλαμβάνει η «Ένωση». To συνολικό κόστος αναμένεται να ανέρχεται μεταξύ 1 και 1.3 εκατομμυρίων ευρώ. Όλα αυτά σε μία χρονιά που έχει γίνει και η ταινία «1968», η παραγωγής της οποίας είχε ένα σημαντικό κόστος. Ουσιαστικά έχουν επενδυθεί στην ομάδα όσα χρήματα έχουν επενδυθεί και σε διάφορες άλλες δραστηριότητες, προκειμένου να μεγαλώσει ξανά το brand της ΑΕΚ μετά τα πρόσφατα, πέτρινα χρόνια.

Πρέπει να σημειώσουμε βέβαια πως η διοργάνωση θα αποφέρει και κάποια έσοδα, όπως αυτά από τα εισιτήρια τα οποία εισπράττει η οικοδέσποινα. Αν υποθέσουμε πως θα γίνουν δύο sold out στο ΟΑΚΑ για τις δυο ημέρες του τουρνουά, αυτό σημαίνει πως θα ελαφρυνθεί σημαντικά το κόστος που σε κάθε περίπτωση θα ξεπερνά το μισό εκατομμύριο.

 

Πηγή: SDNA

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X