Έτσι βγάζει η ΑΕΚ... νοκ άουτ την Στρασμπούρ

Έτσι βγάζει η ΑΕΚ... νοκ άουτ την Στρασμπούρ
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ με φόντο την πρόκριση στο Final 4 του Basketball Champions League θα κληθεί να αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες τη Στρασμπούρ, στο πλαίσιο της φάσης των «8» της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η Ένωση θα υποδεχτεί τη γαλλική ομάδα στο ΟΑΚΑ σήμερα (19:30), ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα γίνει στις 4 Απριλίου, ημερομηνία που ξυπνάει ευχάριστες μνήμες στην ΑΕΚ λόγω του έπους του 1968.

Οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες για τρίτη φορά την φετινή σεζόν, με τους Γάλλους να έχουν βγει νικητές και στις δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις. Με δύο πόντους στην έδρα τους για την 5η αγωνιστική(80-78) του Basketball Champions League και με ένα πόντο στο ΟΑΚΑ για την 12η αγωνιστική(87-88). Μέσα από τις δύο αναμετρήσεις της ΑΕΚ και της Στρασμπούρ προκύπτει ένα αρκετά ενδιαφέρον στατιστικό και το enwsi.gr αναλύει τους αριθμούς των δύο ομάδων.

Στην πρώτη αναμέτρηση επί γαλλικού εδάφους, η ΑΕΚ έβαλε 19/38 δίποντα, 9/22 τρίποντα, έδωσε 16 ασίστ και πήρε 34 ριμπάουντ. Στην δεύτερη συνάντηση στο ΟΑΚΑ, η Ένωση κατάφερε να πετύχει 16/36 δίποντα, 7/16 τρίποντα, μοίρασε 16 ασίστ και πήρε 39 ριμπάουντ. Έχοντας σύνολο: 35/74 δίποντα, 16/38 τρίποντα, 73 ριμπάουντ και 32 ασίστ.

Όσον αφορά τους αντιπάλους, η Στρασμπούρ στην έδρα της έβαλε 18/37 δίποντα, 9/18 τρίποντα, έδωσε 16 ασίστ –όπως και η ΑΕΚ- και πήρε 28 ριμπάουντ. Στο πέρασμα της από το κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, οι Γάλλοι σημείωσαν 22/38 δίποντα, 11/23 τρίποντα, πήραν 24 ριμπάουντ και μοίρασαν 22 ασίστ. ‘Έχοντας σύνολο: 40/75 δίποντα, 20/41 τρίποντα, 50 ριμπάουντ και 38 ασίστ.

H Ένωση κερδίζει κατά κράτος την Στρασμπούρ στα ριμπάουντ, αφού έχει 73, ενώ οι αντίπαλοι της μόλις 50. Στις ασίστ, οι δύο ομάδες βρίσκονται σχεδόν στο ίδιο μήκος κύματος, με την Στρασμπούρ να μετράει 6 παραπάνω από την ΑΕΚ (38/32). Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η «Βασίλισσα» ευστοχεί σε 18.6 βολές ανά παιχνίδι στο BCL, τις περισσότερες από όλες τις ομάδες στη διοργάνωση, ενώ η γαλλική ομάδα έχει ευστοχήσει στο 61.6% των ελεύθερων βολών που έχει εκτελέσει σε εκτός έδρας ματς. Αυτό είναι το χαμηλότερο ποσοστό από τη γραμμή από όλες τις ομάδες, σε εκτός έδρας παιχνίδια.

Σημαντικό ρόλο σίγουρα θα παίξει και η έδρα, αφού η AEK έχει δύο εντός έδρας νίκες σε νοκ-άουτ γύρο για την ευρωπαϊκή διοργάνωση, αλλά ηττήθηκε στο μόνο φετινό, τέτοιο παιχνίδι (88-98 από την Νίμπουρκ), ενώ έχει νικήσει σε 12 από τα 17 εντός έδρας παιχνίδια της για το Basketball Champions League. Από αυτές τις 12 νίκες, οι οκτώ έχουν έρθει με διψήφια διαφορά πόντων.

Όπως είδαμε και στα παραπάνω στατιστικά, η αναμέτρηση αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες και η ΑΕΚ για να βγει νικήτρια από την «μάχη» του ΟΑΚΑ καλείται να περιορίσει κάποια λάθη αλλά και να εκμεταλλευτεί την υπεροχή της στα ριμπάουντ, ανανεώνοντας τις ευκαιρίες της για να σκοράρει. Βασιζόμενη στην περιφερειακή της ευστοχία, στην απόλυτη συγκέντρωσή της για 40 ολόκληρα λεπτά αλλά και στην φωνή του κόσμου της, η «Βασίλισσα» θα καταφέρει να πάρει την πολυπόθητη νίκη κόντρα στην Στρασμπούρ.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X