Η ΑΕΚ θυμήθηκε τον μεγάλο Γιάννη Κανάκη

Η ΑΕΚ θυμήθηκε τον μεγάλο Γιάννη Κανάκη
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Ένωση δεν ξέχασε την ιστορική μορφή της ομάδας, τον Γιάννη Κανάκη, που “έφυγε” σαν σήμερα πριν από δύο χρόνια.

Aναλυτικά όσα αναφέρονται στο ποστάρισμα της ΑΕΚ: «Σαν σήμερα πριν από δύο χρόνια έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο μεγάλος Γιάννης Κανάκης, ένας από τους ποδοσφαιριστές που σημάδεψαν τις πρώτες μεταπολεμικές δεκαετίες της ΑΕΚ. Ο γεννημένος στην Καβάλα στις 27 Αυγούστου του 1927 Γιάννης Κανάκης αγωνίστηκε στην ΑΕΚ από το 1949 έως και το 1960, οπότε και κρέμασε τα παπούτσια του μεσούσης της πρώτης σεζόν της ιστορίας της Α’ Εθνικής, έχοντας σημειώσει το πρώτο γκολ της ομάδας στη νικηφόρα πρεμιέρα με αντίπαλο τον Εθνικό τον Νοέμβριο του 1959.

Συμμετείχε σε 172 επίσημους αγώνες με την ΑΕΚ (ανυπολόγιστος ο αριθμός σε φιλικά και σε διάφορα τουρνουά που εκείνα τα χρόνια είχαν αξία εφάμιλλη των επίσημων διοργανώσεων) και είχε σημειώσει 69 γκολ σε αγώνες πρωταθλήματος Αθήνας, Ελλάδας και Κυπέλλου. Ήταν το μεγάλο αστέρι του πρώτου μισού της δεκαετίας του ’50 και αρχηγός της ομάδας, ενώ είχε αγωνιστεί και μία φορά με την Εθνική Ανδρών το 1951. Από το 1955 αποτέλεσε δίδυμο με τον Κώστα Νεστορίδη και οι δυο τους άφησαν εποχή. Αργότερα, επί προεδρίας Λουκά Μπάρλου, ήταν έφορος της μεγάλης ομάδας που έφτασε στο νταμπλ του 1978 και το πρωτάθλημα του 1979».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X