Πάρτε το χαμπάρι, το πρωτάθλημα είναι της ΑΕΚάρας!

Πάρτε το χαμπάρι, το πρωτάθλημα είναι της ΑΕΚάρας!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αυτή η κούπα είναι «κιτρινόμαυρη». Αυτό το πρωτάθλημα είναι της ΑΕΚ. Οσοι δεν το πίστευαν, όσοι δεν είχαν πάρει χαμπάρι τις προηγούμενες μέρες, τώρα μένει να κοιτάζουν την κορυφή της βαθμολογίας και να βλέπουν ποια ομάδα είναι εκεί. Η ΑΕΚάρα παρέλαβε το δώρο από την Τρίπολη, έκανε το δικό της χρέος και νίκησε πεντακάθαρα τον Πανιώνιο με 1-0, κάνοντας τον κόσμο της να παραληρεί: «Πρωτάθλημα θα πάρουμε, όλους θα τους τρελάνουμε».

Με τη φόρα των ευχάριστων νέων από την Τρίπολη, η ΑΕΚ μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένη να τελειώσει το ματς από νωρίς. Ο Χιμένεθ δεν είχε κανέναν ενδοιασμό στον σχηματισμό της 11άδας και έριξε στο γήπεδο ό,τι καλύτερο διέθετε. Η τετράδα του…θανάτου στην επίθεση, επιστροφή των Λόπες και Κονέ στην 11άδα για να υπάρχει φρεσκάδα στην ομάδα.

Πράγματι, η ΑΕΚ ήταν καταιγιστική στο ξεκίνημα. Με τον εκπληκτικό Λιβάγια να κάνει ό,τι θέλει την άμυνα του Πανιωνίου και να δημιουργεί τη μία φάση μετά την άλλη, φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου το γκολ. Η Ενωση κυριαρχούσε απόλυτα στη μεσαία γραμμή, δεν άφηνε τον Πανιώνιο να αλλάξει ούτε πάσα και είχε πολλούς τρόπους να σπάει την αντίπαλη άμυνα.

Για μεγάλο διάστημα του ματς, φαινόταν πως το ζήτημα ήταν πόσο θα αντέξει ο Κότνικ. Ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου έβγαζε τα άπιαστα, αλλά στη φάση του 21’ και την καλοζυγισμένη κεφαλιά του – ποιου άλλου; – Λιβάγια έπειτα από σέντρα πάρε βάλε του Γκάλο, δεν είχε λύση. Η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα, το γήπεδο πήρε φωτιά και όλα είχαν πάρει τον δρόμο τους.

Στο διάστημα που απέμενε, η ΑΕΚ έκανε πολλές ευκαιρίες για να κλειδώσει τη νίκη από νωρίς. Ηλεγχε απόλυτα το παιχνίδι, δεν επέτρεψε στον Πανιώνιο ούτε καν να κάνει υποψία ευκαιρίας προς την εστία του Τσιντώτα. Το σπουδαίο βέβαια ήταν πως είχε ρυθμό, δεν έχασε ποτέ τα ηνία του παιχνιδιού και πήγε με το 1-0 στα αποδυτήρια.

Η ΑΕΚ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ώριμη και αποφασιστική. Εδωσε χώρο στον Πανιώνο, τον ανάγκασε να βγει από το καβούκι του, αλλά δεν του επέτρεπε τελικές προσπάθειες. Μόνο κάποιες βαβούρες μέσα στην περιοχή έπειτα από στημένες μπάλες. Η ΑΕΚ έψαχνε την κόντρα και υπήρξαν περιπτώσεις που θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ για να τελειώσει το ματς.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Χιμένεθ έκανε την πρώτη του κίνηση με την είσοδο του Μασούντ αντί του – σκασμένου – Λάζαρου. Λογική κίνηση, με τον Ιρανό να ξεκινά από δεξιά τις προσπάθειες του και να κρατά μπάλα. Λίγο μετά, ήρθε και η δεύτερη κίνηση με την είσοδο του Μπακάκη αντί του (πολύ κουρασμένου) Λιβάγια και ταυτόχρονη προώθηση του Γκάλο σε ρόλο δεξιού μεσοεπιθετικού.

Η ΑΕΚ φαινόταν πως ήταν κουρασμένη και προσπαθούσε να διαχειριστεί το αποτέλεσμα, δίχως να ρισκάρει το παραμικρό. Δεν είχε πια την ορμητικότητα του πρώτου 45λεπτου, δεν είχε πολλές φάσεις, αλλά είχε την πολύτιμη νίκη στα χέρια της. Ο κόσμος μπήκε δυνατά στα τελευταία λεπτά και έγινε 12ος παίκτης και η ΑΕΚ είναι πρώτη και καλύτερη.

 

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Γαλανόπουλος (88’ Αϊντάρεβιτς), Κονέ, Χριστοδουλόπουλος (64’ Μασούντ), Λιβάγια (69’ Μπακάκης), Μπακασέτας, Αραούχο

Πανιώνιος (Μ. Γρηγορίου, 5-4-1): Κότνικ, Βλάχος, Παπαγεωργίου (65’ Μπραχίμι), Μπανανά, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Πινιώτης (72’ Γεσίλ), Σαββίδης, Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας (82’ Βουκελάτος), Σταυρόπουλος

Ο Αρετόπουλος χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Βράνιες (8’), Λιβάγια (45’+), Λαμπρόπουλο (90’+), Σπιριντόνοβιτς (45’+), Σαραμαντά (77’), Μπανανά (85’), Σαββίδη (90’+)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X