Σάκοτα: «Μονόδρομος η νίκη επί της Μπάιροϊτ»

Εικόνες από το ΑΕΚ - Aρης
Photo Credits: INTIME

Ο Ντράγκαν Σάκοτα μίλησε στην Nova για την πολύ κρίσιμη αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Μπάιροϊτ για την τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου του BCL.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την εμπλοκή της Στρασμπούρ στα σενάρια πρόκρισης: «Η Στρασμπούρ πρέπει να ξέρει πως κινδυνεύει να μείνει έξω, οπότε το δικό τους σενάριο πρόκρισης κυμαίνεται από την πρώτη μέχρι την πέμπτη θέση, είναι και για αυτούς ζόρικα τα πράγματα και πρέπει να προσπαθήσουν. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε τη δουλειά μας, πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε μία ομάδα που παίζει με ένα στυλ που δεν μας πάει πολύ φέτος, δηλαδή με τα μακρινά σουτ στην επίθεση. Εμάς δεν μας βολεύει πολύ γιατί έχουμε ψηλά παιδιά στην άμυνα και δυσκολευόμαστε να βγάζουμε κάποιον ψηλό να βοηθήσει στην άμυνα. Ξέρουμε τι ομάδα είναι και τι μπορούμε να κάνουμε, ελπίζω ότι είμαστε έτοιμοι να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσουμε».

Για το αν έχει στο μυαλό του τα άλλα ματς: «Εμείς ούτε μία στιγμή δεν είπαμε ότι υπάρχει το άλλο αποτέλεσμα που πρέπει να υπολογίζουμε, λέμε συνέχεια πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε την αντίπαλο μας. Αν θυμάστε καλά και πριν δύο χρόνια είχαμε ένα δύσκολο όμιλο με ομάδες επιπέδου Ευρωλίγκας και τότε είχαμε φτάσει στο τέλος που περιμέναμε να κερδίσουμε εμείς και ένα ουδέτερο παιχνίδι να κερδίσει μια ομάδα που ήταν καλύτερη δεν το έκανε. Ούτε η ομοσπονδία προσπάθησε να καταλάβει γιατί καθώς ήταν ξεκάθαρο ότι “δώσανε” το παιχνίδι ώστε να προκριθεί κάποιος τρίτος. Σε αυτές τις συνθήκες τι να κάνουμε εμείς; Παίξαμε, κερδίσαμε και αυτό πρεπει να κάνουμε και τώρα και πιστεύω πως μπορούμε».

Για την ενίσχυση του ρόστερ: «Σίγουρα έχουμε περισσότερες λύσεις μαζί με την τελευταία λύση που ψάχνουμε και είναι το γκαρντ, με στοιχεία περισσότερο σουτέρ και λιγότερο πασέρ ώστε να έχουμε περισσότερες λύσεις από την περιφέρεια. Πιστεύω θα είμαστε άξια ομάδα σύντομα».

Για το αν η ομάδα θα ενισχυθεί ακόμη και αν δεν προκριθεί στην συνέχεια του BCL: «Αυτή η συζήτηση υπήρξε και μετά το παιχνίδι με τον Άρη και είπαμε ότι εμείς προσπαθώντας να αλλάξουμε τη χημεία της ομάδας χρειαζόμαστε γκαρντ. Δεν έχει σημασία αν θα παίξουμε 10 ή 20 παιχνίδια. Η ομάδα για να γίνει πιο σωστή χρειάζεται ένα τέτοιον παίκτη. Όλοι θέλουμε να προκριθούμε αλλά δεν είναι και το τέλος του κόσμου αν δεν το καταφέρουμε, έχουμε ακόμα πρωτάθλημα που φέτος είναι πάρα πολύ δυνατό και ισορροπημένο από ποτέ τα τελευταία χρόνια. Χρειαζόμαστε μία καλή και ισορροπημένη ομάδα για να πετύχουμε και τον στόχο μας στο πρωτάθλημα στο τέλος».

Για τη μεταγραφή ενός γκαρντ: «Η αλήθεια είναι ότι ασχολούμαστε εδώ και καιρό και το πρόβλημα ήταν πως δεν υπήρχαν ελεύθεροι παίκτες. Υπήρξαν κάποιες υποσχέσεις για κάποιους αθλητές ότι θα γίνουν ελεύθεροι και μετά οι ομάδες τους άλλαξαν γνώμη. Έπειτα ένας παίκτης που ήμασταν σίγουροι ότι θα έρθει αποφάσισε να πάει σε άλλη χώρα με περισσότερα χρήματα. Έχουμε συναντήσει πάρα πολλές δυσκολίες στον δρόμο. Το να βρεις έναν ελεύθερο παίκτη να είναι τόσο καλός και να ταιριάζει σε αυτό που χρειαζόμαστε δεν είναι τόσο εύκολο για αυτό πρέπει να είμαστε τόσο προσεκτικοί».

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X