2017 αναμνήσεις, 2018 όνειρα για την ΑΕΚ!

2017 αναμνήσεις, 2018 όνειρα για την ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο νέος χρόνος μπήκε, ο… παλιός έμεινε στην Ιστορία και η ΑΕΚ προχωρά σε όλα τα επίπεδα για την βελτίωση της και την άνοδο της μετά τα δύσκολα χρόνια.

Το 2017 όμως είχε… από όλα. Πρώτο και καλύτερο την έναρξη των έργων στη Νέα Φιλαδέλφεια για το νέο γήπεδο. Την… καλύτερη μεταγραφή και το πιο… μεγάλο πρωτάθλημα στην Ιστορία της. Το σπίτι της. Αγωνιστικά εξελίχθηκε, προόδευσε, μέσα από τα λάθη και τις ατυχίες της.

Ας θυμηθούμε τι έγινε 12 μήνες στην… κοινωνία της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ:

Ιανουάριος:

Με τον Μοράις στον πάγκο της μπαίνει το 2017 για την ΑΕΚ. Όμως ξεκινά με… γκέλα το νέο έτος. Στο 0-0 με τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ και αμέσως μετά ήττα στην χιονισμένη Τρίπολη με ανατροπή και 3-2. Με το ίδιο σκορ όμως γνωρίζει την ήττα και στις 18 Ιανουαρίου απ’ τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, με τον Ζοσέ Μοράις να παραιτείται απ’ τον πάγκο της ομάδας και ο Μανόλο Χιμένεθ να επιστρέφει στον πάγκο της Ένωσης μετά από έξι χρόνια.

Αμέσως η ΑΕΚ πήρε τα… πάνω της. Κέρδισε 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ, νίκησε 0-1 τον Λεβαδειακό εκτός για το Κύπελλο και πήρε ισοπαλία 0-0 στα Πηγάδια από την Ξάνθη.

Φεβρουάριος:

Πρώτο ματς για τον Αραούχο με τον Λεβαδειακό στο Κύπελλο και με τον Αργεντίνο να σκοράρει η ΑΕΚ κερδίζει εύκολα 6-0 στο ΟΑΚΑ. Με το ίδιο σκορ η Ενωση κερδίζει εντός και τη Βέροια και όλα μοιάζουν διαφορετικά πια.

Στις 9 Φλεβάρη αντιμετωπίζει για το Κύπελλο τον Πλατανιά στην Κρήτη και οι δυο ομάδες έρχονται ισόπαλες με 0-0. Μετά από λίγες μέρες στο Καυταντζόγλειο η ΑΕΚ δεν ήταν σε καλή μέρα και έμεινε στο 2-2 με τον Ηρακλή.

Ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που η Ένωση επικρατεί με 1-0 χάρις το γκολ-φάουλ του Αστρίτ Αϊντάρεβιτς σε ένα ματς που πανηγυρίστηκε έξαλλα. Τελευταίο ματς για τον Φλεβάρη ήταν αυτό με την Λάρισα και πάλι στο ΟΑΚΑ που επικράτησαν με 3-0 οι παίκτες του Μανόλο.

Μάρτιος:

Πρώτο ματς Μαρτίου και αυτό ήταν με τον Πλατανιά για το Κύπελλο, με την Ένωση να επικρατεί με 3-0. Η ΑΕΚ ήθελε το Κύπελλο ξανά και τελικά η μοίρα της έφερε τον Ολυμπιακό στους «4».

Επόμενο ματς για την ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη και ισοπαλία 1-1 με τον Πανιώνιο, ενώ μετά από μια εβδομάδα συντρίβει με 3-0 τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σέρχιο Αραούχο. Τελευταίο ματς για την Ένωση για τον Μάρτιο ήταν με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ επικρατεί με 0-1.

Απρίλιος:

Εντός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ και ήττα 3-2 σε ματς θρίλερ. Η ΑΕΚ έπειτα ταξίδεψε στην Κρήτη για να αντιμετωπίσει τον Πλατανιά παίρνοντας το πρώτο διπλό μετά από καιρό νικώντας τον με 2-0. Έπειτα επικράτησε με 5-0 της Κέρκυρας, ενώ Μεγάλη Τετάρτη πήρε ένα μεγάλο διπλό. Κέρδισε 1-2 τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη με σκόρερ Αραούχο-Πατίτο και έβαζε τις βάσεις πρόκρισης. Μετά το Πάσχα η ΑΕΚ έπαιξε με τον Λεβαδειακό εκτός έδρας νικώντας τον 0-2. Ακολούθησε ο επαναληπτικός με τον ΟΣΦΠ και η ήττα… πρόκριση με 0-1 στο ΟΑΚΑ σε ματς θρίλερ, αλλά η ΑΕΚ ήταν στον τελικό. Τελευταίο ματς για τον Απρίλιο ήταν αυτό με τον ΠΑΣ Γιάννινα, που ήταν και το τελευταίο για το πρωτάθλημα και έληξε ισόπαλο 1-1.

Μάιος:

Πρώτο ματς ήταν ο επεισοδιακός τελικός Κυπέλλου Ελλάδος, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο. Η Ένωση ηττήθηκε με… κλοπή με 2-1, με τους Θεσσαλονικείς να κερδίζουν το Κύπελλο με γκολ οφσαιντ του Ενρίκε στο 81ο λεπτό του αγώνα.

Λίγες ημέρες μετά στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ κέρδισε με 1-0 τον ΠΑΟΚ για τα πλέι οφ. Έπειτα βέβαια ηττήθηκε μέσα στο ΟΑΚΑ απ’ τον Πανιώνιο με 1-0, ενώ την επόμενη αγωνιστική με τον Παναθηναϊκό επικράτησε με το ίδιο σκορ χάρη στο γκολ του Χριστοδουλόπουλου στο 85ολεπτό. Μετά από λίγες μέρες ηττήθηκε στη Λεωφόρο με 1-0, αλλά με δυο νίκες στο ΟΑΚΑ με ΠΑΟΚ (1-0) και με Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (2-1), κατάφερε να εξασφαλίσει το δεύτερο Ευρωπαϊκό εισιτήριο που οδηγούσε στα προκριματικά του Champions League.

Ιούνιος:

Η ΑΕΚ έχει αρχίσει μεταγραφικά να δραστηριοποιείται, ενώ λύνει και τα συμβόλαια παικτών που δεν υπολογίζει.

Στις 14 Ιουνίου υπήρξαν ευχάριστα μαντάτα και για το γήπεδο, αφού ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπιρτζής, υπέγραψε την υψομετρική μελέτη της «Αγιά Σοφιάς», ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο για την έκδοση της οικοδομικής άδειας.

Εν συνεχεία η ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση των Λόπες και Τσιντώτα, ακολουθεί ο Γιακουμάκης, ενώ αποχαιρετούν Βάργκας και Κολοβέτσιος. Στις 28 Ιουνίου ο Μανόλο Χιμένεθ έρχεται σε συμφωνία με την ομάδα, υπογράφοντας και τυπικά για ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο συνεργασίας, ενώ μια μέρα αργότερα έρχεται και υπογράφει στην Ένωση ο Βίκτωρ Κλωναρίδης.

Ιούλιος:

Δυναμικό ξεκίνημα με την απόκτηση με μορφή δανεισμού με οψιόν για ένα έτος, του Μάρκο Λιβάγια, την ώρα που αποχωρεί ο Πέκχαρτ. Αμέσως η ΑΕΚ παίρνει και στόπερ, τον Σέρβο Ούρος Τσόσιτς. Μετά από δυο μέρες ανακοινώθηκε η απόκτηση του Άρνορ Τρίστασον, με την μορφή δανεισμού απ’ την Ραπίντ Βιέννης. Η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της για την σεζόν 2017-18, ταξιδεύοντας στην Πολωνία για το βασικό στάδιο. Στις 19 Ιουλίου η ομάδα έχει επιστρέψει και έχει πρόβα τζενεράλε στο ΟΑΚΑ με την Γάνδη ενόψει των αγώνων με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τα προκριματικά του Champions League, στο οποίο ήρθαν ισόπαλες οι δυο ομάδες με 1-1.

Στο θέμα του γηπέδου, υπογράφηκε η οικοδομική άδεια που σημαίνει και επίσημα την έναρξη των εργασιών στο οικόπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Στις 25 Ιουλίου η ΑΕΚ γνωρίζει δίκαια την ήττα με 2-0 στο ΟΑΚΑ απ’ την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και το όνειρο του Champions League… τελειώνει.

Μετά από δυο μέρες τα «ιερά χώματα» της Νέας Φιλαδέλφεια κατακλύστηκαν με 10.000 οπαδούς της ΑΕΚ για την τελετή του Αγιασμού εν όψει της έναρξης των εργασιών για την κατασκευή του Κέντρου Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού «Αγιά Σοφιά», ενώ την επομένη ξεκίνησαν και επίσημα τα έργα στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Αύγουστος:

Ο μηνάς ξεκινάει στις 2 Αυγούστου με την ρεβάνς στην Ρωσία, όπου η ΑΕΚ για το δεύτερο ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τα προκριματικά του Champions League χάνει 1-0. Η Ένωση γνωρίζει τον αποκλεισμό απ’ την διοργάνωση και συνεχίζει στα Play off του Europa League, βρίσκοντας την Κλάμπ Μπριζ στο δρόμο της. Το πρώτο ματς γίνεται στις 17 Αυγούστου στο Βέλγιο με την ΑΕΚ να έρχεται ισόπαλη με 0-0, ενώ στο δεύτερο ματς που πραγματοποιήθηκε στις 24 Αυγούστου η Ένωση επικράτησε με 3-0 και πήρε την πρόκριση για τους ομίλους του Europa League.

Τέσσερις μέρες νωρίτερα στην πρεμιέρα της Super League η ΑΕΚ επικράτησε του Παναιτωλικού με 2-0 στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ (λόγω της τιμωρίας απ’ τα επεισόδια στο τελικό του Βόλου). Στις 27 Αυγούστου η Ένωση ταξιδεύει για την 2η αγωνιστική της Super League στα Γιάννινα και έρχεται ισόπαλη με 0-0 απέναντι στον ΠΑΣ.

Στις 31 Αυγούστου που ήταν και η τελευταία μέρα των μεταγραφών, η ΑΕΚ ανακοινώνει τον νέο δανεισμό του Σέρχιο Αραούχο, αλλά και του Παναγιώτη Κονέ. Ο κόσμος έχει ενθουσιαστεί και υποδέχεται πανηγυρικά τον Αραούχο στο αεροδρόμιο!

Σεπτέμβριος:

Η ΑΕΚ κερδίζει άνετα 4-0 την Λάρισα στο ΟΑΚΑ και ετοιμάζεται για κρίσιμο ευρωπαϊκό ματς.

Στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League εκτός έδρας, απέναντι στην Ριέκα η ΑΕΚ κάνει μεγάλο ματς και κερδίζει 1-2. Στη συνέχεια η ΑΕΚ αντιμετώπισε στο Περιστέρι ως εκτός έδρας την Λαμία και νίκησε με 1-0. Μετά από λίγες μέρες οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν για το Κύπελλο με την Ένωση να επικρατεί με 2-0 στο γήπεδο της Ριζούπολης. Στις 24 Σεπτεμβρίου η ΑΕΚ υποδέχτηκε στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό και βρέθηκε να χάνει στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου 2-0. Όμως, η Ένωση κατάφερε να κάνει την ανατροπή της χρονιάς και επικράτησε στο τέλος του Ολυμπιακού με 3-2, έπειτα απ’ τα δυο γκολ του Λάζαρου και ένα του Μάνταλου σε ένα αγώνα που έμεινε στην ιστορία για την εξέλιξη θρίλερ και τον κόσμο της ΑΕΚ στις εξέδρες να παραληρεί για την τεράστια ανατροπή. Η ΑΕΚ όμως κατάφερε και μετά από τέσσερις μέρες να μην χάσει εντός έδρας απ’ την Αούστρια Βιέννης παίρνοντας στο 90ο λεπτό το βαθμό της ισοπαλίας με το γκολ του Λιβάγια να ισοφαρίζει σε 2-2.

Οκτώβριος:

Η ΑΕΚ ταξίδεψε στην Τρίπολη την 1 Οκτωβρίου για το ματς με τον Αστέρα, αλλά η απόφαση του Μανόλο Χιμένεθ να κάνει πολλές αλλαγές είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα να το πληρώσει και να χάσει άνετα με 2-0. Μετά υπήρξε διακοπή στο πρωτάθλημα λόγω Εθνικών ομάδων και η ΑΕΚ επέστρεψε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις με ματς στην Ξάνθη. Στα Πηγάδια η ΑΕΚ έχασε τα… άχαστα και τελικά ισοφάρισε στο τέλος 1-1.

Στις 19 Οκτωβρίου ο Δικέφαλος ταξίδεψε στο Μιλάνο για το ματς με την Μίλαν, κάνοντας μια εξαιρετική εμφάνιση καταφέρνοντας να αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας με 0-0 σκορ με ήρωα τον Ανέστη.

Ακολουθεί η εντός έδρας ήττα σοκ από τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ και η Ένωση ακολούθως ξεσπάει απέναντι στον Απόλλων Λάρισας για το Κύπελλο Ελλάδος, επικρατώντας με 7-0, ενώ μετά από δυο τρεις μέρες καταφέρνει να πάρει το διπλό μέσα στη Νέα Σμύρνη, νικώντας τον Πανιώνιο με 1-0 με το γκολ του Αραούχο. Σε ένα ματς όμως που η ΑΕΚ χάνει τον Πέτρο Μάνταλο με ρήξη χιαστών.

Νοέμβριος:

Ο Νοέμβριος μπαίνει με την ΑΕΚ να φιλοξενεί για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, την Μίλαν. Η Ένωση κάνοντας ακόμα μια μεγάλη εμφάνιση παίρνει ξανά το 0-0 με εύκολο τρόπο. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ μετά από λίγες μέρες έχει ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και παρότι έμεινε από πολύ νωρίς με παίκτη λιγότερο καταφέρνει με το γκολ του Λιβάγια να τον νικήσει ξανά. Έπειτα η Ένωση μετά απ’ την διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Εθνικών ομάδων, έχει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας, αλλά με μια ακόμα ηχηρή απουσία, αφού ο Γιάκομπ Γιόχανσον τραυματίζεται το ίδιο σοβαρά με τον Πέτρο Μάνταλο σε ματς της Εθνικής Σουηδίας στο Μιλάνο απέναντι στην Ιταλία και η Ένωση τελικά παίρνει ισοπαλία 1-1 με γκολ του Λιβάγια στις καθυστερήσεις. Μετά από λίγες μέρες η Ένωση αντιμετωπίζει την Ριέκα με την οποία έρχεται στο ΟΑΚΑ 2-2, παρότι έχανε στο ημίχρονο με 2-0 και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες για πρόκριση. Τα δυο τελευταία παιχνίδια της ΑΕΚ για τον Νοέμβριο ήταν με τον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ που επικράτησε με 3-0, αλλά και με την Καλλιθέα για το Κύπελλο Ελλάδος που κέρδισε με 3-2.

Δεκέμβριος:

Η ΑΕΚ κερδίζει στην Βοιωτία 2-0 τον Λεβαδειακό και πάει για την… πρόκριση στην Βιέννη.

Τελικά το καταφέρνει απέναντι στην Αούστρια, με την οποία έρχεται ισόπαλη με 0-0 σκορ δίχως να κινδυνέψει. Με την επιστροφή της στην Ελλάδα αντιμετωπίζει την Κέρκυρα, την οποία νικάει με 3-1 στο ΟΑΚΑ. Θέλει μία νίκη για να τερματίσει πρώτη στον α’ γύρο, αλλά στο ματς με τον Απόλλων Σμύρνης δεν καταφέρνει να νικήσει και με το 0-0 χύνει την καρδάρα με το γάλα… Την αγωνιστική χρονιά όμως την έκλεισε στο ματς για το Κύπελλο Ελλάδος με τον Παναιτωλικό για την φάση των «16» με την ΑΕΚ, να επικρατεί εκτός έδρας με 4-0.

Στα… νέα για το γήπεδο η ΑΕΚ παίρνει μια πολύ σημαντική νίκη λίγο πριν φύγει το 2017. Το ΣτΕ απέρριψε ακόμα μια προσφυγή των «56» που έχουν τεθεί απέναντι απ’ την «Αγιά Σοφιά». Ετσι τα έργα συνεχίζονται και το όνειρο πλησιάζει ακόμη πιο κοντά…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X