Ο Μελισσανίδης ξέρει τι μπορεί να περιμένει

Ο Μελισσανίδης ξέρει τι μπορεί να περιμένει
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έστω και την Παρασκευή, τελείωσε η ιστορία με τον Νίκο Λυμπερόπουλο (καλώς όρισε και καλή επιτυχία με την ευκαιρία) και μπορεί η ομάδα να ασχοληθεί απερίσπαστη με το κρίσιμο ματς με τη Λάρισα. Ματς – παγίδα, με ιδιαιτερότητες και λόγω του Κούγια, αλλά κυρίως λόγω της τιμωρίας της ΑΕΚ. Το παράδειγμα με τον Παναιτωλικό είναι πρόσφατο άλλωστε.

Από τις δηλώσεις του Λυμπερόπουλου που περιγράφει τα πάντα ιδανικά στην ΑΕΚ πριν έρθει, σου δημιουργείται το ερώτημα γιατί ήρθε, αλλά τα πράγματα φυσικά δεν είναι τόσο απλά.

Το τι έγινε το γράψαμε εδώ πρώτοι και το ξέρατε πριν από τον καθένα. Για το τι σήμαινε εκείνη η κινητοποίηση του Μελισσανίδη πριν και ανάμεσα στα ματς με την Μπριζ. Σήμαινε πως κάποια πράγματα δεν πήγαιναν καθόλου καλά.

Και γι’ αυτό άλλωστε ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, όταν είχε βρεθεί στα Σπάτα, δεν παρακολούθησε απλά την προπόνηση, αλλά είχε και «τετ α τετ» με πρόσωπα που θεωρούσε υπεύθυνα για αυτά που τον χαλούσαν. Τα οποία εκείνη τη μέρα σίγουρα δεν αισθάνθηκαν άνετα.

Το ζήτημα με τον Λυμπερόπουλο εκεί έχει την ρίζα του. Ο Μελισσανίδης δεν σκέφτηκε να τον φέρει πίσω, για να του λύσει θέματα στον αγωνιστικό σχεδιασμό.

Προβλήματα γύρω από την ομάδα και κυρίως το πρόβλημα του να έχει καθημερινά αν το θέλει πλήρη και ξεκάθαρη εικόνα για το συμβαίνει.  Και να χρειάζεται ΕΝΑΣ μόνο άνθρωπος να συνεννοείται μαζί του για να παίρνονται αποφάσεις σε σχέση με αυτά τα ζητήματα, γύρω από την ομάδα. Αυτοί είναι οι δύο βασικοί λόγοι που ο Νίκος Λυμπερόπουλος βρίσκεται πάλι στην ΑΕΚ.

Και επειδή αυτοί είναι οι λόγοι, ο Λυμπερόπουλος απέναντι σε οποιονδήποτε άλλο θα μπορούσε να σκεφτεί ο Μελισσανίδης γι’ αυτή την παρέμβαση, έχει ένα τρομερό πλεονέκτημα. Την προσωπική σχέση απόλυτης εμπιστοσύνης. Οι λέξεις «εμπιστοσύνη» και «αφοσίωση», φαίνεται εδώ πως έχουν μεγαλύτερη σημασία απ’ οτιδήποτε άλλο.

Και γι’ αυτό μάλλον είναι χάσιμο χρόνου να ασχολούμαστε με το αν ο Λυμπερόπουλος είναι ο ιδανικός για να είναι ένας αποτελεσματικός τεχνικός διευθυντής. Δεν ενδιέφερε αυτό τον Μελισσανίδη. Κι αν προσέξατε, στις πρώτες του δηλώσεις ο Λυμπερόπουλος είπε πως όλα πήγαν πολύ καλά στην ομάδα αυτό το καλοκαίρι. Φυσικά εννοούσε τον σχεδιασμό. Δεν ήταν τυχαίο αυτό που είπε.

Δεν έφερε τον Λυμπερόπουλο επειδή είχε πρόβλημα με τον σχεδιασμό και θέλει βελτιώσεις ή …μοντέρνες ιδέες.

Τον ήθελε για να έχει έναν άνθρωπο μόνο να μιλάει μαζί του για την ομάδα και την καθημερινότητα στα Σπάτα, να τον έχει κοντά στον προπονητή και να νιώθει πως μέσω αυτού, γνωρίζει τα πάντα και είναι σε θέση να πάρει τις αποφάσεις που πρέπει.  Χωρίς να χρειάζεται συνεχώς να τρέχει ο ίδιος στα Σπάτα ή να σπαταλά χρόνο σε συναντήσεις για να βγάλει άκρη, με … λίγο από τον έναν ή λίγο από τον άλλον. Αυτό θέλει, αυτό πιστεύει πως μπορεί να συμβεί θεωρώ, μένει να δούμε, αν θα του βγει όπως το έχει στο μυαλό του.

Πιστεύω πως κάνει λάθος όποιος θεωρεί  πως δεν έχει υπόψη του ο Μελισσανίδης όλη αυτή την κουβέντα που κυριάρχησε και στην αρθρογραφία και στην ανταλλαγή απόψεων στα social media, για το αν ο Λυμπερόπουλος είναι ο ιδανικός για να χειριστεί τα μεταγραφικά της ΑΕΚ, την σύνδεση με την διεθνή αγορά κ.λ.π.

Το θεωρώ δεδομένο πως την έχει απόλυτα υπόψη του και έχει ο ίδιος την καλύτερη εικόνα για τα δυνατά και αδύνατα στοιχεία του Λυμπερόπουλου.

Αλλά η κίνηση που έκανε αφορά σε πρώτη φάση τουλάχιστον, αποκλειστικά την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας και την προσωπική του έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για οτιδήποτε γύρω από αυτή. Και την έκανε γρήγορα, γιατί την θεωρεί σημαντική στην προσπάθεια στήριξης της ομάδας για να είναι φέτος διεκδικήτρια.

Από εκεί και πέρα, από τη στιγμή που ο Λυμπερόπουλος είναι πάλι μέσα στην ΑΕΚ σε κεντρικό ρόλο, στο χέρι του είναι να δώσει απαντήσεις και για όλα όσα ακούει και διαβάζει και σίγουρα δεν θα του αρέσουν. Ήταν πασιφανές πως ο τρόπος που πέρασε αρχικά προς τα έξω, πως έρχεται σαν αντικαταστάτης του Μαϊστόροβιτς δηλαδή, δεν έκανε «γκελ». Και σίγουρα το είδε και ο ίδιος.

Αν από την αρχή για παράδειγμα έβγαινε από την ΑΕΚ πως ο Μελισσανίδης φέρνει τον Λυμπερόπουλο για να βοηθήσει στην σωστή λειτουργία της ομάδας, είμαι σίγουρος πως θα ήταν πολύ πιο «ζεστή» η αντίδραση.

Αλλά όπως είπα και πριν, από τη στιγμή που είναι μέσα, στο χέρι του είναι να δείξει πως έχουν κάνει λάθος όσοι θεωρούν πως «για κάποια κάνει, για κάποια δεν κάνει». Μεταξύ των οποίων κι εγώ.

Αυτό το «Λύμπε; Εξαρτάται τι θες…», που έγραψε ο συνάδελφος Γ. Τσακίρης, αποτύπωνε πολύ σωστά αυτό το «feeling» της πλειοψηφίας του κόσμου, όταν αποκαλύψαμε στην «Ώρα» την σκέψη για Λυμπερόπουλο.

Και αυτή η αποτύπωση βοηθάει.

Πολύ περισσότερο από το να φορτώσεις στον Λυμπερόπουλο με ένα κάρο προσδοκίες για μεγαλόπνοα πλάνα ανανέωσης, φοβερά και τρομερά «project»  ή να τον εμφανίσεις σαν «σωτήρα», τον οποίο υποδέχεται… ευγνωμονούσα και παρακαλούσα η ΑΕΚ.

Η αλήθεια είναι πως σε αυτή τη φάση της δραστηριότητας του στο ποδόσφαιρο, η σκέψη του Μελισσανίδη του ήρθε σαν μια τεράστια ευκαιρία από το πουθενά στην κυριολεξία. Αποτέλεσμα καθαρά προσωπικής εκτίμησης και εμπιστοσύνης, με πολύ συγκεκριμένο σκεπτικό και πολύ συγκεκριμένα ζητούμενα σε πρώτη φάση. Πολύ δύσκολα σε αυτή τη φάση, θα μπορούσε να εμφανιστεί ανάλογη προοπτική για τον Νίκο Λυμπερόπουλο, αν δεν μιλούσαμε για την ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη.

Αν ο «Λύμπε» μείνει σε αυτά και δει την ευκαιρία που του παρουσιάζεται στην πραγματική της διάσταση και με το μεγάλο πλεονέκτημα της παρουσίας σε ένα περιβάλλον δικό του, αυτό της ΑΕΚ, μπορεί σταδιακά και μακροπρόθεσμα να έχουμε ευχάριστες εκπλήξεις.

Επίσης, όπως στη μέχρι σήμερα παρουσία του σε πόστα εκτός αγωνιστικών χώρων, έχει δημιουργήσει αμφιβολίες για κάποια πράγματα, έτσι για κάποια άλλα είχε σωστές ιδέες.

Που αν στην πρώτη παρουσία του στην ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να τις υλοποιήσει, μπορεί πρώτον να μην είχαμε οδηγηθεί σε εκείνο το προσωρινό όπως αποδείχθηκε «διαζύγιο» και δεύτερο να είχε ήδη κέρδος η ομάδα σε τομείς που έχει προβλήματα.

Γιατί και στον Παναθηναϊκό λένε τώρα, πως …δεν έπαθαν και τίποτε που έφυγε ο Λυμπερόπουλος και επικαλούνται την μεταγραφική τους δραστηριότητα. Αλλά κατά κανόνα παραλείπουν να πουν, πως σε επίπεδο υποδομής και υποστήριξης της ομάδας σε κάποιους καίριους τομείς, έκανε επιλογές προσωπικές που έχουν ωφελήσει ήδη πολύ τον Παναθηναϊκό. Και τις άφησε παρακαταθήκη.

Πιστεύω τέλος πως κινήσεις θα γίνουν και για την στήριξη του αγωνιστικού σχεδιασμού. Απλά – και μάλλον σωστά – εκεί που ήταν να τρέξουν κι αυτά άμεσα, μάλλον κρίθηκε πως δεν είναι σωστό λόγω της σημασίας που έχει και για τον ίδιο τον Μελισσανίδη η προσθήκη του «Λύμπε», να συνδυαστεί χρονικά με οτιδήποτε άλλο.

Και άλλωστε, αυτή τη στιγμή είμαστε μακριά από την μεταγραφική περίοδο. Η οποία θα έχει σημασία, μόνο αν η ομάδα φτάσει στον Γενάρη και διεκδικεί πρωτάθλημα. Η επιστροφή του Λυμπερόπουλου, εκτιμώ πως κρίθηκε ότι έπρεπε να μείνει μόνη της στο προσκήνιο, ακριβώς λόγω των προσδοκιών που υπάρχουν προσωπικά από τον Μελισσανίδη για την σημασία της στην προσπάθεια της ομάδας για το πρωτάθλημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X