Ο Παναγιώτης έγινε... Κονέ -Η επεισοδιακή πρώτη θητεία στην ΑΕΚ!

Με το «21» ο Παναγιώτης Κονέ! (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έπειτα από 9 χρόνια καριέρας στο εξωτερικό, εξέλιξης και καθιέρωσης στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αλλά και στο διεθνές ποδόσφαιρο, ο Παναγιώτης Κονέ επέστρεψε σπίτι του.Ήρθε ξανά στην Ελλάδα, στην καλύτερη ποδοσφαιρικά ηλικία, για να φορέσει και πάλι τη φανέλα της ΑΕΚ. Της ομάδας που τον έκανε επαγγελματία το 2005 και του έδωσε τις πρώτες ευκαιρίες, για να δείξει στο γήπεδο το πλούσιο ταλέντο του. Ωστόσο, εκείνη η πρώτη θητεία του Κονέ στην ΑΕΚ, που διήρκησε… σκάρτα τρία χρόνια, δεν περιείχε μονάχα 35 συμμετοχές και 3 γκολ. Ήταν επεισοδιακή από το ξεκίνημα μέχρι και το φινάλε της και σήμερα,  καταγράφουμε με κάθε λεπτομέρεια, όλο το παρασκήνιο εκείνου του διαστήματος, φέρνοντας στην επιφάνεια και γεγονότα, που είτε έχουν ξεχαστεί, είτε δεν έχουν αναφερθεί ποτέ.

Δικαστική διαμάχη με τον ΟΣΦΠ!

Η καριέρα του πιτσιρικά Παναγιώτη Κονέ, ξεκίνησε από τις Ακαδημίες του ΟΣΦΠ. Εκεί ο Κονέ έκανε τα πρώτα του βήματα και ως παίκτης του ΟΣΦΠ, βρέθηκε στις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας μας. Το 2004 ωστόσο, πριν καλά-καλά κλείσει τα 17 του, έκανε το επόμενο βήμα. Στον ΟΣΦΠ τότε είχαν ρίξει όλο το βάρος στην πρώτη ομάδα και οι Ακαδημίες ήταν σε δεύτερο πλάνο. Οι άνθρωποι της Λανς όμως είχαν ξεχωρίσει τον Κονέ και έτσι, τον απέκτησαν!

Στη Γαλλία ο Κονέ έκανε σαφές με το «καλημέρα» μέσω των εμφανίσεών του στις προπονήσεις και στους αγώνες της Β’ ομάδας, πως είναι έτοιμος για το… ξεπέταγμα. Το ταλέντο ξεχείλιζε και το μόνο που χρειαζόταν, ήταν η ευκαιρία. Παρότι στη Λανς πίστευαν πολύ σε εκείνον, ο ίδιος, έναν μόλις χρόνο μετά την μετακίνησή του εκεί, αποφάσισε να γυρίσει στην Ελλάδα. Καθώς η ζωή στο Λανς δεν του επέτρεψε να προσαρμοστεί και έτσι, η επιστροφή ήταν μονόδρομος.

Εκεί, ήρθε στο προσκήνιο η ΑΕΚ. Άνθρωπος που τότε βρισκόταν στο ιατρικό τιμ της «Ένωσης» και γνώριζε τον Κονέ από τις μικρές εθνικές ομάδες, πίεσε πολύ τους υπεύθυνους του ποδοσφαιρικού τμήματος, προκειμένου να δουν απλά, ως… δοκιμαζόμενο, τον Κονέ. Όπως και έγινε! Ο Κονέ πέρασε την πύλη των εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούσε τότε η ΑΕΚ, έπεισε με το ταλέντο του τον Φερνάντο Σάντος, ενώ έλαβε και διθυραμβικά σχόλια, από τότε συμπαίκτες του. Όπως ο Νίκος Λυμπερόπουλος, που αμέσως κατάλαβε πως ο 18χρονος τότε άσος, ήταν ένα ακατέργαστο «διαμάντι», με σπάνια τεχνικά χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, η μετακίνησή του στην ΑΕΚ, δεν ήταν απλή υπόθεση. Και αυτό διότι ο ΟΣΦΠ, που είχε αφήσει ουσιαστικά τον παίκτη να φύγει ένα χρόνο νωρίτερα, είχε το δικαίωμα να υπογράψει μονομερώς συμβόλαιο με τον παίκτη, μέχρι εκείνος να ενηλικιωθεί, κάνοντάς τον επαγγελματία! Αυτή η υπόθεση, αποτέλεσε τότε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τον αθλητικό Τύπο, με την ΑΕΚ να κινείται πολύ προσεκτικά, ώστε να κάνει δικό της τον παίκτη, όταν εκείνος θα έκλεινε τα 18! Προκειμένου να… αφαιρέσει κατά κάποιον τρόπο από τον ΟΣΦΠ, τα δικαιώματα που είχε για τον παίκτη! Με τον Κονέ, να κλείνει έτσι και επίσημα στην ΑΕΚ, λίγο μετά τις 26 Ιουλίου, που έκλεισε τα 18 του. Και τους ανθρώπους της «Ένωσης» να προσπαθούν μέχρι και εκείνη τη μέρα να κρατήσουν το όνομα του Κονέ… μυστικό, από τους δημοσιογράφους που κάλυπταν το ρεπορτάζ της ομάδας, ώστε να μην δημιουργηθεί επιπλοκή στην απόκτησή του!

Παρότι όλα αυτά έγιναν και ο Κονέ ανακοινώθηκε από την ΑΕΚ, το θέμα δεν τελείωσε εκεί. Με τον ΟΣΦΠ να κυνηγά δικαστικά, αλλά χωρίς… τύχη την υπόθεση και μάλιστα, φέρεται πως τέθηκε σοβαρά ζήτημα… απόλυσης στελεχών του, για την κατάληξη της υπόθεσης Κονέ και την μετακίνησή του στην «Ένωση»!

 

«Καψούρα» του κόσμου

Ο ντόρος που έγινε το καλοκαίρι γύρω από το όνομά του αλλά και το ταλέντο του, που ξεχώριζε από… χιλιόμετρα, έκαναν τον Κονέ, παρότι μόλις 18 ετών, από τα πλέον αγαπητά πρόσωπα της κιτρινόμαυρης εξέδρας, εκείνη την περίοδο. Παρότι ο νεαρός άσος έπαιρνε τις ευκαιρίες με το… σταγονόμετρο από τον Φερνάντο Σάντος, οι φίλοι της «Ένωσης» έφτασαν στο σημείο να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του από την εξέδρα, σε ένας ματς Κυπέλλου με τη Νίκη Βόλου, ώστε ο Πορτογάλος τεχνικός, να τον περάσει στο γήπεδο ως αλλαγή. Όπως και έγινε, με αυτή να είναι και η μοναδική του συμμετοχή, σε αυτή τη σεζόν.

 

Στα… βαθιά από τον Φερέρ

Η επόμενη χρονιά του Κονέ στην ΑΕΚ, τον βρήκε υπό τις οδηγίες του Σέρα Φερέρ, που είχε αναλάβει ένα φιλόδοξο πρότζεκτ, ρίχοντας μεγάλο βάρος στην ανέλιξη παικτών. Και ο 19χρονος άσος ήταν στην πρώτη γραμμή αυτού του πλάνου. Εκείνη τη χρονιά, ο Κονέ έκανε το… ξεπέταγμά του ως ποδοσφαιριστής, με τον Φερέρ να δουλεύει πολύ μαζί του, σε ότι έχει να κάνει με την ατομική του βελτίωση. Κάτι, που επιζητούσε και ο ίδιος ο παίκτης, που πολλές φορές, έμενε μόνος του στο γήπεδο, μετά την προπόνηση, με έναν άνθρωπο του τιμ και έναν τερματοφύλακα, χτυπώντας… φάουλ.

Ο Φερέρ πίστεψε σε εκείνον και δεν δίστασε, να τον ρίξει στα βαθιά. Δίνοντάς του μάλιστα και φανέλα βασικού, στο ντέρμπι πρωταθλήματος με τον ΟΣΦΠ στο ΟΑΚΑ, που είχε λήξει ισόπαλο… 3-3! Με τον Κονέ, μάλιστα, εκείνη τη σεζόν, να αγωνίζεται φορώντας το «βαρύ» 10 στην πλάτη.

 

Ο «δάσκαλος» Ριβάλντο και το φινάλε λόγω… Δώνη!

Η 3η χρονιά του Παναγιώτη Κονέ στην ΑΕΚ, τον βρήκε… ψημένο ποδοσφαιρικά στην μεγάλη κατηγορία, στα 20 του και με ξεκάθαρο ρόλο στην ομάδα. Η οποία, είχε αποκτήσει εκείνο το καλοκαίρι τον μεγάλο Ριβάλντο, για χάρη του οποίου ο Κονέ… παραχώρησε, με μεγάλη χαρά εννοείται, το νούμερο 10. Δίπλα στον «Ρίμπο» ο χαρισματικός Έλληνας άσος έμαθε πολλά, με τον Βραζιλιάνο σταρ να τον έχει… υπό την προστασία του. Έχοντας εντυπωσιαστεί και εκείνος, από τα σπάνια για Έλληνα παίκτη χαρακτηριστικά, που διέθετε από τότε ο Κονέ.

Το φινάλε της χρονιάς αυτής, βρήκε τον Κονέ να καταγράφει 21 συμμετοχές, τις περισσότερες σε μια σεζόν με τη φανέλα του «Δικεφάλου», ενώ βρήκε και δίχτυα μία φορά για το πρωτάθλημα και μία στην Ευρώπη, σε εκείνο το εντυπωσιακό 3-0 επί της Σάλτσμπουργκ. Ωστόσο, παρότι μόλις 20 ετών καιο παρά του ότι ήταν ξεκάθαρο πως βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη ως παίκτης, το πενταετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει τρία χρόνια πριν με την ΑΕΚ, έληξε πρόωρα και άδοξα.

Βλέπετε, εκείνο το καλοκαίρι του 2008, ο ερχομός του Γιώργου Δώνη στην τεχνική ηγεσία και όσα… κουλά και απίστευτα συνέβησαν, είχαν επίπτωση και στον Κονέ. Που ξαφνικά βρέθηκε… εκτός πλάνων του Έλληνα τεχνικού, με τον Δώνη να εισηγείται την αποδέσμευσή του! Και τον Κονέ, να αποχωρεί στα 21 του από την ΑΕΚ ως… ελεύθερος και με τη «στάμπα» ενός ταλέντου, που δεν πρόλαβε να δείξει όσα μπορούσε και άξιζε!

Η συνέχεια βεβαίως του Κονέ έχει καταγραφεί και δεν χρήζει ανάλυσης η «εγκληματική» απόφαση του Δώνη, εκείνο το καλοκαίρι. Ηρακλής, Καμπιονάτο, εθνική, Μουντιάλ, δαπανηρές μεταγραφές. Και 9 χρόνια μετά, επιστροφή στο «σπίτι». Στην ομάδα με την οποία έγινε επαγγελματίας, καθιερώθηκε, «δέθηκε» και νιώθει, ότι έχει να πετύχει μαζί της πολλά.

ΠΗΓΗ: ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X