Διαφορετική πορεία, ίδια κατάληξη
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ωραίο συναίσθημα το φινάλε των μεταγραφών. Αναμονή, αγωνία, τηλέφωνα όλη τη μέρα, ανοιχτές σελίδες σε όλο τον πλανήτη για να πάρεις κάποια έξτρα πληροφορία. Καταστάσεις που έλειψαν από την ΑΕΚ. Δυστυχώς, ανάμεσα στα πολλά που έχανε η ομάδα τα προηγούμενα χρόνια, συμπεριλαμβανόταν και η αδυναμία να συναγωνιστεί τους βασικούς ανταγωνιστές της. Η ΑΕΚ είχε φτάσει να εμφανίζεται ως ο φτωχός συγγενής και έψαχνε λαχεία που σπανίως κλήρωναν.

Από την ώρα που η ΑΕΚ μπήκε στη νέα εποχή, κάνει τα βήματα δρασκελιές προόδου. Ας μην τα ξαναλέμε: κύπελλο, έξοδος στο Champions League, αλλαγή στην ΕΠΟ, είσοδος σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, γήπεδο. Ο καθένας μπορεί να αξιολογεί το κάθε ένα από αυτά, να κρίνει πως είναι αρκετό ή όχι, αλλά αποτελεί πραγματικότητα πως η ΑΕΚ έχει αλλάξει επίπεδο.  Και τώρα καλείται να δείξει πως έχει προοδεύσει και αλλάξει…πίστα και στα μεταγραφικά θέματα.

Για την ΑΕΚ τέθηκαν και αυτό το καλοκαίρι σημαντικές προκλήσεις για τη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας. Θεωρώ ήδη θετικά, πως παρά τις κραυγές και τις άσκοπες κουβέντες, δεν επηρεάστηκε το πλάνο που διατήρησε τον κορμό των τελευταίων ετών σε σημαντικό βαθμό. Και βέβαια, ήταν ακόμα πιο θετικό πως η ΑΕΚ ενισχύθηκε γρήγορα και με κινήσεις που είχαν εξαιρετικό βιογραφικό, να κλείσει τα βασικά κενά που είχαν εντοπιστεί πριν την έναρξη της προετοιμασίας.

Τώρα, είναι τα πιο δύσκολα: ο Αραούχο, με τη Λας Πάλμας να ξέρει πως η ΑΕΚ βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και να αξιώνει απίστευτα πράγματα. Ο Γιόχανσον, με την ΑΕΚ να βρίσκεται σε δύσκολη θέση έπειτα από το αδιέξοδο για το νέο συμβόλαιο, καθώς μπορεί να χάσει τον παίκτη δίχως κανένα οικονομικό όφελος. Οι έξτρα προσθήκες που προκύπτουν έπειτα από τα πρώτα επίσημα παιχνίδια και την τελική αξιολόγηση του Χιμένεθ.

Εδώ η ΑΕΚ πρέπει να επιβεβαιώσει πως αλλάζει…πίστα και επιστρέφει σε υψηλό επίπεδο και σε ό,τι αφορά το μεταγραφικό κομμάτι. Βλέπετε όλοι όσα συμβαίνουν γύρω μας στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Οι μεταγραφές αποτελούν τέχνη και κάθε σύλλογος μπαίνει στις λογικές των αγοραπωλησιών. Δεν γίνεται μόνο να αγοράζεις, αλλά πρέπει και να πουλάς. Τη σωστή στιγμή και με τη σωστή τιμή.

Τώρα, είναι η στιγμή που η ΑΕΚ μπορεί να πάρει τον Αραούχο. Θεωρώ απόλυτα λογικό πως δεν συναινεί σε έναν απλό δανεισμό, γιατί δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικό. Δεν υπάρχει συμφωνία στην απόκτηση μέρους των δικαιωμάτων του παίκτη, γιατί ο πήχης μπαίνει σε δυσθεώρητα ύψη. Αν και δεν είναι δόκιμο να παίρνεις θέση στις μεταγραφές, θα ρισκάρω την πρόβλεψη πως θα γίνει. Κυρίως, επειδή όλοι θέλουν να συμβεί. Θα βγει η ψυχή, αλλά θα γίνει. Χρειάζεται υπομονή, ώστε οι συνθήκες να είναι θετικές για την ΑΕΚ.

Πιο κρίσιμο και δύσκολο, είναι το ζήτημα του Γιόχανσον. Ο Σουηδός θα μπορούσε (και μπορεί ακόμα δηλαδή), να γίνει η πρώτη πώληση της ΑΕΚ στη νέα εποχή. Υπήρξαν λάθη, του αφέθηκε ελευθερία για να παίζει με τον χρόνο και να φέρει τα πράγματα σε συνθήκες που εξυπηρετούν μόνο εκείνον. Η δική μου άποψη είναι πως η ΑΕΚ πρέπει να βρει τη λύση με ποσό που θα αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ +. Να έχει σημαντικό κέρδος. Όχι αντάξιο ενός διεθνή χαφ ενόψει Μουντιάλ, αλλά ικανοποιητικό για τις συνθήκες.

Μη λησμονείτε, πως στην υπόθεση του Ντίντακ – έστω και αν συζητάμε για πιο χαμηλό επίπεδο – η ΑΕΚ έφερε τα πράγματα εκεί που ήθελε. Είχε βέβαια περισσότερο χρόνο, αλλά πάλι φτάσαμε στο παρά δύο για να υπάρξει συμφωνία. Πάντως, ενεργώντας σύμφωνα με το μέγεθος της, η ΑΕΚ κατέστησε σαφές σε σημαντικά μεγέθη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου όπως είναι η Εσπανιόλ, πως δεν παίζει. Κέρδισε πολλά περισσότερα από το χρηματικό όφελος.

Γι’ αυτό κρίνω σημαντικούς για την κατάσταση της ΑΕΚ τους χειρισμούς στα καυτά μεταγραφικά θέματα στο φινάλε. Εάν η ΑΕΚ βγει χαμένη, σημαίνει πως θα πρέπει να μάθει πολλά ακόμα για τη νέα πραγματικότητα. Εάν συνεχίσει να κερδίζει, θα επιβεβαιώσει πως άλλαξε…πίστα και ανέβηκε επίπεδο και σε αυτό το κομμάτι. Περιμένουμε και θα δούμε πολλά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X