Το λύνεις πριν γίνει πρόβλημα

Γιόχανσον: «Η ΤΣΣΚΑ ήταν ανώτερη, μιλάω για το νέο μου συμβόλαιο με τη διοίκηση!»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σας το έλεγα και χθες, προτού καν «σκάσει» στην επιφάνεια η πρόταση της Τουλούζ για τον Γιόχανσον. Το θέμα του Σουηδού είναι το πρώτο ιεραρχικά που καλείται να λύσει η ΑΕΚ. Κυρίως επειδή πρόκειται για σημαντικό παίκτη της ομάδας, αλλά παράλληλα αποτελεί και μια κατάσταση που η Ενωση θα τσεκάρει τα αντανακλαστικά της και τη δυνατότητα να περάσει σε μια νέα εποχή, προσαρμοσμένη στα στάνταρ του διεθνούς ποδοσφαίρου.

Οι ειδήσεις που συσσωρεύτηκαν χθες γύρω από τον Γιόχανσον, κάλυψαν ένα μέρος της πραγματικότητας: το υπαρκτό ενδιαφέρον με την κρούση της Τουλούζ για την απόκτηση του έναντι 1,5 εκατ. ευρώ, οι δηλώσεις του Σουηδού που είναι πιο κλισέ και από εκείνες του…κυβερνητικού εκπροσώπου, η αμηχανία που έδειχνε ο Μαϊστόροβιτς στον σχολιασμό της υπόθεσης.

Για την ΑΕΚ είναι φανερό πως σε αυτήν τη φάση, αυτό που λέγεται προς κάθε κατεύθυνση είναι πως για τον Γιόχανσον παραμένει ξεκάθαρη προτεραιότητα η ανανέωση του συμβολαίου. Λογικό ως ένα σημείο, με δεδομένο πως ο Σουηδός έχει μπροστά του το Μουντιάλ, μια σεζόν που μπορεί να έχει μεγαλύτερες επιτυχίες, αλλά και ευρωπαϊκή προοπτική και θα διατηρήσει το πάνω χέρι στην ΑΕΚ για τη συνέχεια.

Αλλωστε, μην φτάσουμε και σε σημείο παράκρουσης. Δεν πέφτει ξαφνικά λίγος για την ΑΕΚ ο Γιόχανσον, ώστε να ψάχνει την αποχώρηση του. Είναι βασικός και αναντικατάστατος από την πρώτη μέρα που ήρθε στην Ελλάδα. Σας θυμίζω: 18 ματς πρωταθλήματος και πέντε κυπέλλου στο πρώτο μισό του, 34 πρωταθλήματος και οκτώ κυπέλλου το 2015/16, 34 πρωταθλήματος, οκτώ κυπέλλου και ένα ευρωπαϊκό πέρυσι. Δεν μπορώ να βρω κάποιον πιο κομβικό, ίσως μαζί με τον Μάνταλο, για τη λειτουργία της ΑΕΚ αυτά τα χρόνια.

Ωστόσο, όπως όλοι αντιλαμβάνονται, από την επιθυμία μέχρι την υλοποίηση υπάρχει μεγάλη απόσταση. Ειδικά από τη στιγμή που η ΑΕΚ μειονεκτεί και έχει χάσει τα δυνατά χαρτιά της, έχοντας φτάσει πλέον στον τελευταίο χρόνο συμβολαίου του Σουηδού. Ο,τι δεν κατάφερε όλους τους προηγούμενους μήνες, θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να το πετύχει τώρα. Όσο καλό δίαυλο και αν έχει ο Μαϊστόροβιτς, βλέπω πως ο Γιόχανσον – αν και Σουηδός – ξέρει καλά να χορεύει…τσάμικο όταν βρίσκεται υπό πίεση.

Διάβασα και άκουσα αρκετά σχόλια χθες αναφορικά με το θέμα. Εβλεπα απίθανες ατάκες, για να σταλεί ο Γιόχανσον στην εξέδρα, να του κρεμάσει η ΑΕΚ το δελτίο στο ταβάνι, να τον αφήσει εκτός για μια χρονιά (ίσως την πιο παραγωγική του ποδοσφαιρικά). Καλοί οι λεονταρισμοί, αλλά ανήκουν σε άλλες εποχές. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, απαιτείται ευελιξία, σωστοί χειρισμοί και να μην υπάρχει τίποτε που θα πλήγει τα συμφέροντα της ομάδας.

Η ΑΕΚ χρειάζεται τον Γιόχανσον για τη σεζόν που έρχεται. Και όσα παράπονα – δικαιολογημένα σε σημαντικό βαθμό – μπορεί να υπάρχουν από τη στάση του, δεν μπορεί να δικαιολογούν εκδικητικές πρακτικές. Το ζήτημα είναι να κατανοήσει και να δείξει με τη στάση του και ο παίκτης, πως αντιλαμβάνεται ό,τι η ΑΕΚ δεν μπορεί να τον χάσει δίχως το παραμικρό όφελος, όταν έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ποδοσφαιρική ανέλιξη του.

Αρα, όλα οδηγούν στο εξής δίπολο: είτε αμέσως μετά την επιστροφή από τη Ρωσία, ξεκινά μια τελικά και οριστική κουβέντα που θα φέρει ανανέωση συνεργασίας, είτε γίνεται προσπάθεια για να παραχωρηθεί άμεσα. Δική μου γνώμη είναι πως κάθε ποσό άνω των 2 εκατ. ευρώ, είναι αρκετά ικανοποιητικό για την εποχή και τις συνθήκες. Ως συνθήκες βάζω το διεθνές στάτους, την ηλικία του παίκτη, την απουσία από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Γιόχανσον είναι επαγγελματίας, δεν έχει δημιουργήσει πρόβλημα σε αυτά τα δυόμιση χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα. Αλλά σε τέτοιες διαδικασίες, τον πρώτο ρόλο, πρέπει να έχει η ΑΕΚ. Εκείνη πρέπει να ελέγχει τις εξελίξεις. Και με παίκτες όπως ο Σουηδός, το πλέον σώφρων που έχει να κάνει είναι να λύσει το θέμα, προτού εξελιχθεί σε πρόβλημα που θα φέρει άλλα δεδομένα στην ομάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X