Αυτές τις μεταγραφές ψάχνει η ΑΕΚ

Άλλη ΑΕΚ στα Play off!
Photo Credits: INTIME

Σε ρυθμούς… μεταγραφών κινείται η ΑΕΚ τις τελευταίες μέρες. Η επιστροφή των Σωτήρη Μανωλόπουλου και Γιώργου Χήνα έφερε εξελίξεις, όσον αφορά τη στελέχωση του ρόστερ της νέας σεζόν, καθώς υπήρξαν περιπτώσεις που ενδιαφέρουν έντονα τους ανθρώπους της ομάδας.

Ποιες είναι όμως, οι θέσεις στις οποίες ψάχνει παίκτες η ομάδα για να φτιάξει το ρόστερ της νέας σεζόν; Η απάντηση έρχεται παρακάτω…

Περιφέρεια

Αρχίζοντας από την περιφέρεια, η προσθήκη του Βασίλη Ξανθόπουλου έφερε τον back up play maker που ήθελε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος. Εκκρεμεί ακόμα η απόκτηση ενός οργανωτή, ο οποίος θα είναι ο βασικός «άσος» του συνόλου, ενώ ως τρίτος play maker υπάρχει ο Δημήτρης Μωραϊτης. Η ΑΕΚ για την απόκτηση του βασικού οργανωτή της ψάχνει στην ξένη αγορά, με τον Μάρκους Πέιτζ να είναι ψηλά στη λίστα, ενώ «παίζει» και το όνομα του Έρικ Μέινορ. Δεν αποκλείεται, όμως, να προκύψει και κάποια έκπληξη τις επόμενες μέρες.

Στη θέση «2», πολλά θα κριθούν από την υπόθεση του Μάικλ Ντίξον. Η ΑΕΚ ψάχνει για παίκτη που θα έχει έφεση στο σκοράρισμα, ενώ θα βοηθάει και στην οργάνωση του παιχνιδιού. Την ίδια στιγμή υπάρχει και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με αναβαθμισμένο ρόλο, ενώ και οι Κέλσι Μπάρλοου, Έντιν Άτιτς μπορούν να ανταποκριθούν στη θέση «3». Η Ένωση αναζητά παίκτη, κατά προτίμηση combo guard, από την ξένη αγορά, με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο να έχει σημειωμένα ονόματα στο μπλοκάκι του από το Summer League.

Παράλληλα, στη θέση «3» τα πάντα θα κριθούν από την περίπτωση του Κώστα Βασιλειάδη. Εφόσον ο «Βάσκος» αποχωρήσει, τότε η ΑΕΚ θα έχει τη δυνατότητα να κινηθεί για παίκτη, με τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς να παραμένει στην «κιτρινόμαυρη» λίστα. Άλλωστε και οι Μπάρλοου-Άτιτς μπορούν να παίξουν στη θέση αυτή και να βοηθήσουν.

Ψηλοί

Η παραμονή του Ντούσαν Σάκοτα για τα επόμενα τρία χρόνια απλοποίησε αρκετά την κατάσταση. Και κυρίως έκανε ακόμα πιο ξεκάθαρα τα «θέλω» του προπονητή του. Τι ψάχνει η ΑΕΚ στην συγκεκριμένη θέση; Έναν παίκτη, από την ξένη αγορά, που να προσφέρει λύσεις στην επίθεση και να είναι συνεπής στην άμυνα, Παίκτης που θα έχει και αθλητικά προσόντα και θα είναι ένα από τα σημεία αναφοράς της ομάδας. Ο Τζούλιαν Ράιτ είναι εντός λίστας, όμως η περίπτωσή του μόνο εύκολη δεν είναι για την ΑΕΚ.

Όσον αφορά τις θέσεις των σέντερ, η παρουσία του Γιώργου Τσαλμπούρη θεωρείται δεδομένη, με τον «Τσάλμπο» να μπορεί να παίξει και στο «4», αλλά και στο «5». Παράλληλα, ο Κάντι Λαλέιν, για τον οποίο όπως έχετε ενημερωθεί βρίσκεται πολύ κοντά στην ΑΕΚ, θα είναι ο αθλητικός σέντερ του συνόλου, ενώ εκκρεμεί μία ακόμα κίνηση για ψηλό, με τον Βασίλη Καββαδά να παραμένει στην λίστα της ΑΕΚ. Εν ολίγοις, στη θέση «5», λαμβάνοντας υπόψιν πως η Ένωση έχει συμφωνήσει με τον Κάντι Λαλέιν, η ΑΕΚ θα κινηθεί για έναν ακόμα σέντερ με διαφορετικά στοιχεία από τον Αϊτινό σέντερ.

Οι δύο εκκρεμότητες που κρίνουν το πλάνο

Πέραν όλων των άλλων κινήσεων, δύο πολύ σημαντικά κεφάλαια θα παίξουν τον ρόλο τους για το μεταγραφικό πλάνο της ΑΕΚ. Κι αυτά σχετίζονται με τους Μάικλ Ντίξον και Κώστα Βασιλειάδη. Οι δύο παίκτες έχουν συμβόλαιο για τη νέα σεζόν, όμως η παραμονή τους στην ομάδα μόνο δεδομένη δεν θεωρείται με τα δεδομένα που υπάρχουν ως τώρα.

Στην ΑΕΚ δεν κρύβουν πως κοιτάζουν περιπτώσεις παικτών, με σκοπό να αντικαταστήσουν τους δύο παίκτες. Για τον Ντίξον υπάρχει ενδιαφέρον από το εξωτερικό, όμως δεν υπάρχει τίποτα το… χειροπιαστό με την περίπτωσή του αυτή τη στιγμή. Συν τις άλλοις, ο 26χρονος γκαρντ βρίσκεται στη Γεωργία, όπου και προετοιμάζεται με την εθνική ομάδα της χώρας για το ερχόμενο Eurobasket. Από εκεί και πέρα και ο «Βάσκος» έχει συμβόλαιο, όμως από την Ένωση επιθυμούν την ύπαρξη ενός «βελούδινου» διαζυγίου για να προχωρήσει το πλάνο της ομάδας. Την ίδια στιγμή, όμως, δεν υπάρχει καμία απολύτως εξέλιξη με την περίπτωσή του.

Είναι ξεκάθαρο πάντως, πως όταν υπάρξουν εξελίξεις με τους δύο παίκτες και η ΑΕΚ προχωρήσει τις περιπτώσεις τους, τότε θα έχει τη δυνατότητα να κοιτάξει για έναν ακόμα περιφερειακό, combo guard, αλλά και για έναν ακόμα παίκτη που παίζει στη θέση «3».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X