Τα δεδομένα για τον Σάκοτα

Τα δεδομένα για τον Σάκοτα
Photo Credits: INTIME

Ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ο Ντούσαν Σάκοτα συνέχισε με την ίδια… φόρα από τη σειρά των μικρών τελικών με τον Άρη, όταν και οδήγησε την ΑΕΚ στην τρίτη θέση της τελικής κατάταξης. Φέτος, όντας ακόμα καλύτερος ψυχολογικά και σωματικά πραγματοποίησε εμφανίσεις υψηλού επιπέδου, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη.

Κάτι, άλλωστε, που φάνηκε και στους αριθμούς του. Στο πρωτάθλημα μέτρησε 11,3 πόντους, 3,5 ριμπάουντ, 1,3 ασίστ, ενώ σούταρε με 63,5% στα δίποντα, ενώ στο Basketball Champions League ήταν ακόμα καλύτερος, καθώς μέτρησε 13,5 πόντους, 4,1 ριμπάουντ, 1,8 ασίστ, ενώ σούταρε με 51,6%. Όλα αυτά σε μια από τις πιο ώριμες σεζόν της καριέρας του.

Δεν ήταν, όμως, μόνο οι εμφανίσεις του πάνω στο παρκέ που τον έκαναν σημαντικό, αλλά και όλη η παρουσία του μέσα στην ομάδα. Από τα αποδυτήρια ως την προθέρμανση. Ο έμπειρος φόργουορντ ήταν μια από τις πιο σημαντικές παρουσίες εντός των τειχών.

Το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ εκπνέει και πλέον οι δύο πλευρές έχουν μπει σε διαδικασία συζητήσεων για ανανέωση. Κι αν πριν από μερικές εβδομάδες έβγαινε προς τα έξω ότι το deal είχε ολοκληρωθεί και απέμενε μόνο ένα τυπικό σκέλος, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Αιτία είναι μια… απόσταση που έχει παρατηρηθεί στο οικονομικό κομμάτι ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η επιθυμία τόσο της ΑΕΚ, όσο και του παίκτη είναι μία: Να συνεχίσει ο Σάκοτα να φορά την κιτρινόμαυρη φανέλα και να παραμείνει αρχηγός του συνόλου. Μόνο που το deal ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί.

Οι δύο πλευρές έχουν τη διάθεση να καθίσουν στο τραπέζι τις επόμενες μέρες, όταν και ο Σάκοτα θα έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα που αντιμετώπισε με τον πυρετό. Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε ότι η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές μπορεί να καλυφθεί και να οριστικοποιήσει το deal.

Από την ερχόμενη εβδομάδα, λοιπόν, αναμένεται να «τρέξει» το θέμα του αρχηγού, με την συνάντηση που θα έχει με την διοίκηση της Ένωσης, το οποίο αναμένεται να κρίνει αρκετά πράγματα σχετικά με το μέλλον του αρχηγού.

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X