Ζωγράφισε ο Πατίτο, αλλά άνοιξε η ψαλίδα

Ζωγράφισε ο Πατίτο, αλλά άνοιξε η ψαλίδα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προφανώς και το μυαλό των παικτών της ΑΕΚ ήταν στον τελικό του Σαββάτου. Και ήταν εύλογο ως ένα σημείο, να μην είναι αφοσιωμένοι στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Το θέμα είναι να μη στοιχίσει αυτό στη διαδικασία των πλέι οφ. Η ΑΕΚ έμεινε στο 1-1 με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα και σε συνδυασμό με την ήττα του Πανιωνίου, είναι οι δύο ομάδες που θα μπουν δίχως βαθμό στα πλέι οφ, δίνοντας ταυτόχρονα πλεονέκτημα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Η ΑΕΚ έκανε τα εύκολα δύσκολα, δεν ικανοποίησε με την εμφάνιση της και ό,τι άξιζε ήταν η ζωγραφιά του Πατίτο για την ισοφάριση.

Ηταν αναμενόμενο, πως λιγότερο από μια εβδομάδα πριν από τον μεγάλο τελικό, ο Χιμένεθ θα έκανε πολλές αλλαγές σε πρόσωπα. Αφ’ ενός για να ξεκουράσει παίκτες και να τους προστατεύσει και αφ’ ετέρου, για να μπορέσει να δώσει ρυθμό σε παίκτες που δεν είχαν πολλά ματς εσχάτως και ενδεχομένως να είναι χρήσιμοι το Σάββατο (Αϊντάρεβιτς, Βάργκας, Αλμέϊδα, Πέκχαρτ). Ετσι, η ΑΕΚ παρατάχθηκε με 4-4-2 προκειμένου να χωρέσει στην επίθεση τους Αλμέϊδα και Πέκχαρτ και είχε στις πτέρυγες Μπακασέτα και Βάργκας.

Μοιραία, με τον Μπακασέτα να έχει αποδειχθεί επανηλλειμμένως πως δεν μπορεί να βοηθήσει από τα άκρα, η ΑΕΚ έπαιζε μονόπαντα από αριστερά. Τα πάντα περνούσαν από τα πόδια του Βάργκας, αλλά συνολικά οι μπάλες δεν έφταναν προς τους επιθετικούς, κυρίως στον χρόνο και με τον τρόπο που θα ήθελαν. Το πρόβλημα εντοπιζόταν κυρίως στη μεσαία γραμμή, όπου ο Αϊντάρεβιτς δεν έπαιρνε πρωτοβουλίες και φαινόταν εκτός ρυθμού, ενώ ο Σιμόες έδειχνε να τρέχει και να μην φτάνει.

Ο ΠΑΣ από την άλλη έπαιζε και αυτός με πολλά νέα πρόσωπα. Αποτέλεσμα ήταν ένα ανοιχτό παιχνίδι, αλλά δίχως ρυθμό με λίγες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Ο Πασχαλάκης νίκησε τον Πέκχαρτ στην καλύτερη στιγμή της ΑΕΚ (11’), όπου η μπάλα έφτασε σωστά στην περιοχή. Ωστόσο, ενώ η ΑΕΚ φαινόταν πως ήλεγχε ολοένα και περισσότερο το ματς όσο περνούσε ο χρόνος, ήρθε το γκολ του Λίλα σε φάση που δεν καθάρισε η άμυνα και ο Μπάρκας δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας.

Οσοι περίμεναν την αντίδραση της ΑΕΚ, ακόμα…περιμένουν. Ο Χιμένεθ διατήρησε αυτό το εντελώς ανορθόδοξο 4-4-2 και στο δεύτερο ημίχρονο, αν και ήταν φανερό πως ήταν πλήρως δυσλειτουργικό και δεν μπορούσε να δώσει λύσεις. Και μάλιστα είχε ως πρώτη αλλαγή την έξοδο του – εκ των λίγων που ξεχώριζαν – Βάργκας για να περάσει στη θέση του τον Πατίτο, αλλά με την ΑΕΚ να ψάχνει λύσεις κυρίως από μακρινές μπαλιές και γεμίσματα που ήταν αναποτελεσματικά.

Η ΑΕΚ αποφάσισε να παίξει ορθολογικό ποδόσφαιρο μόνο στο τελευταίο 25λεπτο με την είσοδο του Μάνταλου και την ταυτόχρονη αλλαγή του σχηματισμού σε 4-2-3-1. Αυτόματα, η ΑΕΚ άρχισε να παίζει κανονικά, να έχει περισσότερη κίνηση και να ψάχνει φάσεις για να φτάσει στην ισοφάριση. Οι Πατίτο και Μπακασέτας συνέκλιναν προς τον άξονα για να παρασέρνουν τα μπακ, ενώ ήρθε και η είσοδος του Γαλανόπουλου για να ασκηθεί πίεση στην άμυνα του ΠΑΣ και να υπάρξουν λάθη.

Ωστόσο, όλα αυτά άφησαν κενά στην άμυνα και ο ΠΑΣ έπαιζε εξαιρετικά το τρανζίσιον βγάζοντας φαρμακερές αντεπιθέσεις, βάζοντας δύσκολα στην άμυνα της ΑΕΚ. Οσα δεν γίνονταν με οργανωμένο τρόπο, συνέβη με μια έμπνευση του Πατίτο. Ο Αργεντινός παικταράς πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, έκανε μικρό σλάλομ και με φοβερό βολέ με το δεξί την έστειλε συστημένη στο παραθυράκι του Πασχαλάκη για να ισοφαρίσει σε 1-1. Παρά την προσπάθεια των «κιτρινόμαυρων» από εκεί και πέρα, το πολυπόθητο γκολ της νίκης δεν ήρθε ποτέ.

 

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά και σχολίασε την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-4-2): Μπάρκας, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Βινίσιους, Μπακασέτας, Σιμόες (74’ Γαλανόπουλος), Αϊντάρεβιτς, Βάργκας (59’ Ροντρίγκες), Αλμέϊδα (67’ Μάνταλος), Πέκχαρτ

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης, 4-4-2): Πασχαλάκης, Καρανίκας, Μαυροπάνος, Μιχαήλ, Ναδάλες (52’ Κούτρης), Νικολιάς, Γαρουφαλιάς, Λίλα (88’ Κοζορώνης), Ακόστα, Ζάιρο, Μαμπουλού

Ο Κοτσάνης έδειξε κίτρινη κάρτα στους Βάργκας (45’)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X