Πω, πω, πω, ΑΕΚάρα, τι τσιμπού(σ)ι ήταν αυτό!

Πω, πω, πω, ΑΕΚάρα, τι τσιμπού(σ)ι ήταν αυτό!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πέρυσι του πήρε την…παρθενιά (με την καλή έννοια) στο πρωτάθλημα. Πέρυσι, του πήρε το κύπελλο στα ίσια στον τελικό. Φέτος τον νίκησε εύκολα στο ΟΑΚΑ. Και τώρα, είχε έρθει η στιγμή και για τη νίκη στην έδρα του Ολυμπιακού. Η ΑΕΚ, η μεγάλη ΑΕΚ, προσέφερε ατέλειωτο μεθύσι χαράς και ηδονής στον κόσμο της, φέρνοντας την Ανάσταση τρεις μέρες νωρίτερα. Πήρε με τσαμπουκά και μυαλό τη νίκη με 2-1 μέσα στο Καραϊσκάκης, κάνοντας τους ερυθρόλευκους να φεύγουν πρόωρα για τον Επιτάφιο. Αποτέλεσμα που σαφέστατα δίνει τεράστιο πλεονέκτημα στην ΑΕΚ για την πρόκριση στον τελικό, αλλά κυρίως δίνει τεράστια ικανοποίηση στους Ενωσίτες για να γιορτάσουν με την ψυχή τους.

Ο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ με 4-2-3-1, θέλοντας να χτυπήσει από τα άκρα και να φύγει τουλάχιστον με γκολ από το Καραϊσκάκης. Οι Λάζαρος και Πατίτο πήραν θέση στα άκρα, δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα, με τον Μάνταλο σε επιτελικό ρόλο πίσω από τον Αραούχο. Παρά την ψυχολογική προετοιμασία, οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν μουδιασμένοι στο γήπεδο. Αποτέλεσμα αυτής της αδυναμίας ήταν να έχει δοκάρι ο Ολυμπιακός με τον Ρέτσο (!), πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ενώ υπήρξε ένα τρίλεπτο στο οποίο η ΑΕΚ δεν μπορούσε να περάσει τη μεσαία γραμμή.

Ωστόσο, στην πρώτη φάση που η ΑΕΚ αναπτύχθηκε ορθολογικά και κέρδισε φάουλ, η πανέξυπνη κομπίνα του Μάνταλου έβγαλε τον Αραούχο απέναντι στον Καπίνο και εκείνος δεν είχε κανένα πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Το Καραϊσκάκης πάγωσε, η ΑΕΚ είχε πάρει προβάδισμα και είχε φέρει το ματς εκεί που ήθελε. Η άμυνα του Ολυμπιακού παρέπαιε και στο δεκάλεπτο, η Ενωση είχε τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της με γύρισμα του Αραούχο, στο οποίο δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή ο Μάνταλος.

Αλλά ενώ όλα έδειχναν ιδανικά, η ΑΕΚ έκανε δώρο την ισοφάριση. Η αδυναμία στην αριστερή πλευρά, η ανικανότητα να τελειώσει η φάση και να απομακρυνθεί η μπάλα, οι αργές αντιδράσεις έφεραν την ισοφάριση με πλασέ του Φιγκέιρας μέσα από την περιοχή στο 13’. Ηταν εύλογο, πως αυτό το γκολ αφύπνισε την εξέδρα και έδωσε ώθηση στον Ολυμπιακό. Το πρόβλημα βρισκόταν σε δύο τομείς: 1) στην αδυναμία της αριστερής πλευράς, όπου ο Ντίντακ έβγαινε συνεχώς μόνος ανάμεσα σε Μάριν (καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού) και Φιγκέιρας, με τον Πατίτο να είναι παρών απών και 2) από την αδυναμία να κρατηθεί η μπάλα στο κέντρο και να βγουν μπαλιές για τον Αραούχο, με τον Γιόχανσον να καλύπτει την προβληματική μέρα του Σιμόες.

Ο Ολυμπιακός έπαιζε σχεδόν μονόπαντα από δεξιά βλέποντας την αδυναμία της ΑΕΚ. Είχε νέο δοκάρι σε φάση που Μάριν και Φιγκέιρας έβαλαν τον Ντίντακ στη μέση. Αν και φαινόταν πως η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν ευάλωτη στην παραμικρή πίεση, αυτό δεν έγινε ποτέ. Και πώς να γίνει, όταν ο Λάζαρος δεν μπορούσε να περάσει ούτε μια φορά τον Ρέτσο, ενώ ο Πατίτο ήταν σε άλλο γήπεδο. Εστω κι έτσι πάντως, η ΑΕΚ πήγε με το 1-1 στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Χιμένεθ δεν άλλαξε τίποτα, αλλά προσπάθησε να ξυπνήσει τον Πατίτο για να δίνει βοήθειες και τον Λάζαρο για να μπει περισσότερο στο ματς. Την ίδια ώρα, ο Λεμονής πόνταρε στην εμπειρία και την ποιότητα του Καμπιάσο αντί του Ανδρούτσου, για να ισορροπήσει την κατάσταση στη μεσαία γραμμή. Πράγματι, η ΑΕΚ σουλούπωσε την κατάσταση, έκλεισε τους χώρους και δεν υπήρχε πλέον η δυνατότητα στον Ολυμπιακό να δημιουργεί ρήγματα και να φτάνει εύκολα στην περιοχή του Ανέστη.

Η ΑΕΚ είχε ισορροπήσει. Και από τη στιγμή που η Ενωση έβαλε στο παιχνίδι τους Λάζαρο και Πατίτο, δεν άργησε να φτάσει και στο δεύτερο γκολ. Από μάγκικη προσπάθεια του Λάζαρου που πέρασε τον Ρέτσο και πήρε το κόρνερ. Ο Βράνιες πήρε την κεφαλιά, ο Πατίτο κατέβασε την μπάλα εκεί που ήθελε και την κάρφωσε στα δίχτυα του Καπίνο που δεν είδε από πού ερχόταν η μπάλα. Ο Ολυμπιακός είχε αποσυντονιστεί και δεν είχε κανένα τρόπο να αντιδράσει, ούτε με την είσοδο του Ανσαριφάρντ.

Ο Χιμένεθ περίμενε και στο τελευταίο 15λεπτο έριξε στο ματς τον Γαλανόπουλο μετατρέποντας το σχήμα σε 4-3-3, με τον νεαρό χαφ να παίζει στην τριάδα με Σιμόες και Γιόχανσον και τον Μάνταλο να περνά αριστερά. Λίγο αργότερα, ήρθε η είσοδος του Αραβίδη αντί του Μάνταλου για να δώσει ακόμα μεγαλύτερη πίεση και φρέσκα πόδια στην αριστερή πλευρά της ΑΕΚ. Και στο φινάλε, κυρίως για λόγους καθυστέρησης, τον Μπακασέτα αντί του Λάζαρου, για να κλειδώσει τον «κιτρινόμαυρο» θρίαμβο.

 

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος (89’ Μπακασέτας), Μάνταλος (81’ Αραβίδης), Ροντρίγκες (74’ Γαλανόπουλος), Αραούχο

Ολυμπιακός (Τ. Λεμονής, 4-2-3-1): Καπίνο, Φιγκέϊρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Ρομαό, Ανδρούτσος (46’ Καμπιάσο), Μάριν (79’ Μάρτινς), Φορτούνης, Σεμπά, Καρντόσο (61’ Ανσαριφάρντ)

Ο Παπαπέτρου χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Σιμόες (34’), Μάνταλο (36’), Μάριν (29’), Ρομαό (36’)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X