Ξόρκισε την κατάρα και...ξεπουπούλιασε το Περιστέρι

Ξόρκισε την κατάρα και...ξεπουπούλιασε το Περιστέρι
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την εξαιρετική της κατάσταση επιβεβαίωσε η ΑΕΚ στο Περιστέρι. Με τσαμπουκαλεμένη εμφάνιση, η Ενωση πήρε τη νίκη με 1-0 επί του Ατρόμητου και επέστρεψε στις επιτυχίες μακριά από το ΟΑΚΑ έπειτα από πέντε ολόκληρους μήνες. Με σούπερ εμφάνιση του Μάνταλου και εξαιρετικούς τους τρεις χαφ, η ΑΕΚ…ξεπουπούλιασε το Περιστέρι και άφησε τους γνωστούς γραφικούς των δυτικών προαστίων να γκρινιάζουν. Κακώς ακυρώθηκε γκολ του Ατρόμητου με τον Λημνιό, ανακάλυψε οφσάιντ ο Τάτσης και ακύρωσε κανονικότατο γκολ της ΑΕΚ με τον Αραούχο.

Ο Χιμένεθ διατήρησε την 11άδα που παρατάχθηκε και κόντρα στον ΠΑΟΚ, με μοναδική (αναγκαστική) αλλαγή τη χρησιμοποίηση του Κολοβέτσιου αντί του τιμωρημένου Βράνιες. Με 4-3-3 η ΑΕΚ δεν είχε κανένα πρόβλημα να αναλάβει εξ αρχής τα ηνία στην αναμέτρηση, μολονότι ο Σα Πίντο έπαιξε φουλ αμυντικά και χρησιμοποίησε ως δεκάρι τον Ούμπιδες, προκειμένου να έχει τρεξίματα και παίκτες που μαρκάρουν. Ακόμα κι έτσι πάντως, οι «κιτρινόμαυροι» έγιναν αφεντικά στην αναμέτρηση και ήταν η ομάδα που φαινόταν πως έψαχνε το γκολ.

Αυτό θα μπορούσε να έρθει στη φάση του 10’, στη μοναδική περίπτωση που ο Αραούχο κατάφερε να ξεφύγει από το ασφυκτικό μαρκάρισμα των αντιπάλων του. Ο Αργεντινός βρήκε λίγο χώρο, αλλά όσο χρειαζόταν προκειμένου να εξαπολύσει κεραυνό εκτός περιοχής με εξωτερικό φάλτσο και την μπάλα να εξοστρακίζεται στο δοκάρι. Ο Χιμένεθ ζητούσε συνεχή κίνηση από τους τρεις επιθετικούς, ώστε ο Αραούχο να παίρνει πάνω του αντίπαλο και να βρίσκουν χώρους οι Βάργκας και Μάνταλος. Αυτό συνέβη, με συνεχείς διαγώνιες κινήσεις από τους δύο, αλλά δεν υπήρχε η σωστή τελική επιλογή.

Ωστόσο, αν και υπήρχε διάθεση και κίνηση, η ΑΕΚ εγκλωβίστηκε από τη σκληρή άμυνα και τους ελάχιστους χώρους που άφηνε ο Ατρόμητος. Με όλους τους παίκτες πίσω από τη σέντρα η ομάδα του Περιστερίου δεν άφηνε περιθώριο για πολλά. Η Ενωση ήταν εκείνη που είχε τις καλύτερες στιγμές, που έρχονταν πλέον μόνο από στατικές φάσεις. Πάντως, ακόμα και όταν ο Ατρόμητος ανέβηκε λίγα μέτρα στο γήπεδο και θέλησε να γίνει απειλητικός, η άμυνα της ΑΕΚ δεν πιέστηκε καθόλου και ο Μπάρκας ήταν θεατής.

Η ΑΕΚ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο. Με τον Μάνταλο να κινεί τα νήματα (έστω και αν ο Βάργκας πλέον φαινόταν να έχει μείνει από δυνάμεις), η Ενωση επέβαλε τον ρυθμό της και έψαχνε την τρύπα. Μπορεί ο απίθανος Τάτσης να ανακάλυψε οφσάιντ στον ωραίο συνδυασμό Αϊντάρεβιτς, Μάνταλου (που κατέληξε σε γκολ του Αραούχο), αλλά λίγο αργότερα ο αρχηγός έκανε τη δουλειά και με το παραπάνω. Με κάθετη κίνηση βρέθηκε στην καρδιά της περιοχής και εκμεταλλεύθηκε το εξαιρετικό γύρισμα του Ντίντακ για να ανοίξει το σκορ.

Ενδιάμεσα, ο Χιμένεθ είχε ρίξει στο ματς τον Λάζαρο αντί του Βάργκας, για να αποκτήσει μεγαλύτερη ταχύτητα δεξιά και να βρει ξανά ισορροπία η ομάδα. Ενώ πάντως μέχρι το γκολ, η ΑΕΚ έπαιζε χωρίς αντίπαλο, μετά γύρισε ανεξήγητα πίσω. Ο Ατρόμητος δεν ήταν απειλητικός, αλλά όταν βρίσκεται γύρω από την περιοχή του Μπάρκα είναι επίφοβο να γίνει η γκέλα. Και ειδικά από τη στιγμή που ο Σα Πίντο είχε ρίξει στο παιχνίδι τους πιο ποιοτικούς παίκτες που διαθέτει.

Ετσι κάπως, πήγε να γίνει η ζημιά. Ο Τόνσο έπιασε έναν κεραυνό έξω από την περιοχή, η μπάλα εξοστρακίστηκε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπάρκα, με τον Λε Ταλέκ να παίρνει την κεφαλιά και τον Λημνιό να σκοράρει σε κενή εστία. Γκολ που ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ και προκάλεσε μεγάλη ένταση στο γήπεδο, με τους γνωστούς γραφικούς του Περιστερίου να δίνουν ρεσιτάλ και να βάζουν φουρνέλο στο παιχνίδι μέχρι το φινάλε.

Στα τελευταία λεπτά, ο Χιμένεθ έριξε στο ματς τον Πέκχαρτ για να έχει ένα ακόμα ψηλό κορμί (τραβώντας τον Αραούχο στα άκρα), αλλά η ΑΕΚ είχε χάσει την ηρεμία της. Δεν κινδύνευσε παρά τη φασαρία που δημιουργούσαν οι γηπεδούχοι, αλλά βρισκόταν υπό ασφυκτική πίεση και με εξαίρεση τον Λάζαρο, δεν υπήρχε άλλος με καθαρό μυαλό να κρατήσει την μπάλα. Τουλάχιστον, το σημαντικό είναι πως δεν άλλαξε κάτι στο σκορ και η ΑΕΚ πήρε την πρώτη εκτός έδρας νίκη στο Περιστέρι.

 

 

 

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση και σχολίασαν οι συντάκτες του enwsi.gr, πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-3-3): Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Βάργκας (54’ Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο (90’+ Γαλανόπουλος), Μάνταλος (87’ Πέκχαρτ)

Ατρόμητος (Ρ. Σα Πίντο, 4-2-3-1): Γκορμπούνοφ, Κυβρακίδης, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Κατράνης, Μανιάτης, Μπάγκα (72’ Τόνσο), Πλατέλλας (72’ Λημνιός), Ούμπιδες, Ντιγκινί (81’ Ντάουντα), Λε Ταλέκ

Ο Θάνος έδωσε κίτρινη κάρτα στους Γιόχανσον (45’+), Σιμόες (86’), Αϊντάρεβιτς (89’), Μανιάτη (90’+)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X