Stade Louis II, το επιβλητικό! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Stade Louis II, το επιβλητικό! (ΦΩΤΟ-VIDEO)
Photo Credits: INTIME

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΚΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΛΤΑΣ

Το Μόντε Κάρλο είναι αξιοθέατο από… μόνο του. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν και συγκεκριμένα μέρη τα οποία ξεχωρίζουν και αξίζει να τα επισκεφτεί κάποιος κατά την παρουσία του στο πριγκιπάτο της Κυανής Ακτής. Ένα εξ αυτών, δίχως αμφιβολία είναι το Stade Louis II, το καμάρι του Μονακό!

Το πρώτο στάδιο Λουί Β΄ άνοιξε τις πύλες του το 1939 ως έδρα της Μονακό. Το νέο γήπεδο χτίστηκε στις αρχές του 1980, κοντά στην τοποθεσία του παλιού γηπέδου πάνω σε τεχνητή στεριά, ανοίγοντας ολοκληρωτικά το 1985. Σήμερα διαθέτει χωρητικότητα περίπου 18.500 θέσεων, το οποίο είναι αρκετά μεγάλο αν αναλογιστεί κανείς τον πληθυσμό του Μονακό (περίπου 30.500). Μπορεί να χωρέσει σχεδόν τα δύο τρίτα του πληθυσμού της χώρας, αναλογία που κανένα άλλο γήπεδο δεν έχει. Η μεγαλύτερη πλειοψηφία των χώρων του γηπέδου βρίσκονται υπόγεια, με έναν μεγάλο χώρο στάθμευσης ακριβώς κάτω από τον αγωνιστικό χώρο

Σε αυτό άλλωστε στεγάζονται όλα τα τμήματα της Μονακό, από ποδόσφαιρο μέχρι την γυναικεία ομάδα ποδηλασίας! Παράλληλα, εκεί βρίσκεται και το International University of Monaco  (IUM), το οποίο ειδικεύεται στην επιχειρηματική εκπαίδευση, έχοντας ως έμβλημα τα εννέα τόξα.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X