Φουλ για κούπα με σούπερ Αραούχο

Φουλ για κούπα με σούπερ Αραούχο
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο κόσμος το φώναζε: ΑΕΚάρα φέρε μας το κύπελλο. Και η ΑΕΚ δείχνει πως μπορεί και με το παραπάνω. Με τον σούπερ Αραούχο να κάνει πράγματα και θαύματα μέσα στο γήπεδο και να είναι με διαφορά ο καλύτερος παίκτης του ματς, η Ενωση νίκησε εύκολα 3-0 τον Πλατανιά και πέρασε στα ημιτελικά του κυπέλλου. Ο Αργεντινός πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ μετά από δημιουργία του Μάνταλου, αναστάτωνε την αντίπαλη άμυνα σε κάθε επαφή και έδειξε πως είναι σημείο αναφοράς για την ΑΕΚ, που για δέκατο ματς με τον Χιμένεθ στον πάγκο κράτησε πάλι το μηδέν στην άμυνα.

Ο Χιμένεθ ανακάτεψε ξανά την ομάδα, παρατάσσοντας ένα σύνολο που ήταν προσαρμοσμένο στις ανάγκες της αναμέτρησης. Με τον Κολοβέτσιο στο δεξί άκρο της άμυνας για να σταματήσει τον γρήγορο Μανούσο που ξεκινούσε από εκεί, τους Σιμόες και Γιόχανσον να ελέγχουν τη μεσαία γραμμή και τον Αϊντάρεβιτς κουμανταδόρο με τους Λάζαρο και Μάνταλο στις δύο πτέρυγες. Σχέδια που δεν ανατράπηκαν ούτε από τη νέα γκαντεμιά με τον Τσιγκρίνσκι, που τέθηκε νοκ άουτ με χτύπημα στο χέρι και αντικαταστάθηκε από τον Λαμπρόπουλο.

Το νέο σοκ της απώλειας του Ουκρανού (οι κινήσεις εκνευρισμού και απόγνωσης των υπολοίπων «κιτρινόμαυρων» ήταν εμφανείς), δεν αποσυντόνισε την ΑΕΚ. Με τον Αραούχο να είναι μια σκάλα ταχύτερος από τους αντιπάλους του και τον Μάνταλο να μοιράζει αρμονικά το παιχνίδι, ήταν θέμα χρόνου να φτάσει στο γκολ. Σε φάση που κρύφτηκε η μπάλα και διαδοχικές αλλαγές μπάλας μέσα στην περιοχή από Αραούχο και Αϊντάρεβιτς, ο Μάνταλος γκρεμίστηκε από τον Μπανανά. Πέναλτι και αποβολή, με τον Λάζαρο να ανοίγει το σκορ.

Εχοντας πάρει προβάδισμα και έχοντας πλέον και αριθμητικό πλεονέκτημα, η ΑΕΚ είχε να διαχειριστεί το ματς και το έκανε με υποδειγματικό τρόπο. Ελεγξε τον ρυθμό στη μεσαία γραμμή, έψαχνε κενά στην άμυνα των Κρητικών και δεν επέτρεπε ούτε να δουν την εστία του Ανέστη. Σε μια ιδανική εκδήλωση αντεπίθεσης, ο Μάνταλος έστρωσε στον Αραούχο και εκείνος με φοβερό διαγώνιο γυριστό στην κίνηση διπλασίασε τα «κιτρινόμαυρα» τέρματα.

Η ΑΕΚ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο. Με τον Αραούχο σεληνιασμένο να είναι μια ταχύτητα πάνω από τους αντιπάλους του, η Ενωση έκανε ό,τι ήθελε μέσα στο γήπεδο και στρίμωξε στα σχοινιά τον Πλατανιά. Αν δεν ήταν ο Κοκκαλάς η ΑΕΚ θα μπορούσε να πετύχει πολλά γκολ, με τον γκολκίπερ του Πλατανιά να σταματά Αραούχο και Λάζαρο σε μεγάλα τετ α τετ, αλλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στην προσπάθεια του Γιόχανσον.

Ο Χιμένεθ όχι μόνο δεν αρκέστηκε στο 3-0, αλλά έριξε στο ματς τον Αλμέϊδα για να φτάσει και σε άλλα γκολ. Με τον Αραούχο πίσω από τον Πορτογάλο και σουηδικό δίδυμο στη μεσαία γραμμή, η ΑΕΚ πήρε φωτιά και κάθε επίθεση μύριζε γκολ. Λίγο έπειτα, ο Ισπανός έβαλε στο ματς και τον Μπακασέτα, για να έχει όλους τους μεσοεπιθετικούς σε φουλ ρυθμό ενόψει Νέας Σμύρνης. Ωστόσο, ο ρυθμός σταδιακά έπεσε και το σκορ έμεινε στα επίπεδα του 3-0, που έδωσε στην ΑΕΚ μια άνετη πρόκριση.

 

 

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Ανέστης, Κολοβέτσιος, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι (5’ Λαμπρόπουλος), Ντίντακ, Σιμόες (63’ Αλμέϊδα), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος (71’ Μπακασέτας), Μάνταλος, Αραούχο

Πλατανιάς (Γ. Παράσχος, 4-2-3-1): Κοκκαλάς, Βάντερσον, Καρυπίδης, Μπανανά, Στάθης, Μαραγκός, Αποστολόπουλος, Μουνάφο (46’ Κάργας), Στανισάβλιεβιτς, Μανούσος (63’ Γιορέντε), Γιακουμάκης (75’ Σίνεβιτς)

Ο Σιδηρόπουλος έδειξε κίτρινη κάρτα στους Βράνιες (16’), ενώ απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Μπανανά (12’)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X