Η δημιουργία, ο «γεμάτος» πάγκος και η μεγάλη προσοχή της ΑΕΚ

Η δημιουργία, ο «γεμάτος» πάγκος και η μεγάλη προσοχή της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ έχει σαν στόχο να φτάσει μακριά στο φετινό Champions League. Για να το καταφέρει, όμως, θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μονακό, κάτι που μόνο εύκολο δεν μοιάζει. Κι αυτό γιατί οι Γάλλοι είναι ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης και μία από τις ομάδες που μπορεί να… τσακίσει κάθε αντίπαλο, μέσα από την άμυνά της.

Η Βασίλισσα, ωστόσο, έχει αποδείξει πως μπορεί να κερδίσει κάθε αντίπαλο, ειδικά μέσα στο ΟΑΚΑ, με τον… τρόπο της. Το υψηλό τέμπο ταιριάζει στην ΑΕΚ, κάτι που φαίνεται και στην παραγωγικότητα της ομάδας. 78,8 πόντοι κατά μέσο όρο, για μία από τις καλύτερες επιθέσεις της διοργάνωσης. Αυτό, άλλωστε, είναι και ένα από τα… όπλα της ομάδας ενόψει του μεγάλου αγώνα.

Εξάλλου, η συνεισφορά του πάγκου της ΑΕΚ είναι τεράστια, καθώς από εκεί η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς παίρνει 50,8 πόντους, έναντι των 37,8 της Μονακό. Η Ένωση είναι από τις πιο παραγωγικές ομάδες του φετινού Champions League στον τομέα αυτό, κάτι που οφείλει να εκμεταλλευτεί.

Παράλληλα, πολύ σημαντικό στοιχείο είναι και οι ασίστ, καθώς η Ένωση έχει καλύτερη δημιουργία από τους Μονεγάσκους (16,8 έναντι 15,7).

Από εκεί και πέρα, η Βασίλισσα θα πρέπει να βελτιώσει τα ριμπάουντ της. Οι παίκτες της Μονακό μαζεύουν 38,8 κατά μέσο όρο (έναντι 34,6 της Ένωσης), πράγμα που καθιστά τον παράγοντα «σκουπίδια» εξόχως σημαντικό.

Μπορείτε να δείτε με τη… γλώσσα των αριθμών τις δύο ομάδες, μέσα από στατιστική σύγκριση.

ΑΕΚ

Πόντοι: 78.8
Ριμπάουντ: 34.6
Ασίστ: 16,8
Κλεψίματα: 7,6
Λάθη: 11,2
Τάπες: 3,8
Πόντοι στο ζωγραφιστό: 28,8
Πόντοι από τον πάγκο: 50,8
Πόντοι από λάθη: 13,4
Πόντοι δεύτερης ευκαιρίας: 9,8

Μονακό

Πόντοι: 73,9
Ριμπάουντ: 38,1
Ασίστ: 15,7
Κλεψίματα: 9,4
Λάθη: 13,4
Τάπες: 3,4
Πόντοι στο ζωγραφιστό: 31,3
Πόντοι από τον πάγκο: 37,8
Πόντοι από λάθη: 16,3
Πόντοι δεύτερης ευκαιρίας: 9,4

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X