Αρα-ουχου και άλλες ιστορίες

Αστρική ΑΕΚάρα, μαγεία Αραούχο
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για όσα έγιναν γενικώς στο Καυταντζόγλειο, δεν χρειάζεται καμία περισπούδαστη ανάλυση. Ειδικά στην φετινή ΑΕΚ, θα πρέπει όλοι να έχουν στο μυαλό τους, πως μπορούν να καταφέρουν να μην κερδίσουν το οποιοδήποτε παιχνίδι, με το πιο πιθανούς και κυρίως με τους πιο απίθανους τρόπους. Πολύ περισσότερο αν θεωρούν στο 20άλεπτο ενός ματς, πως την δουλειά την έχουν τελειώσει και την μπουγάδα την έχουν καθαρίσει. Στο ποδόσφαιρο γενικώς και στην ΑΕΚ ειδικώς, δεν υπάρχουν αυτά. Πάμε παρακάτω.

Υπάρχει νομίζω ένα ξεκάθαρο συμπέρασμα από το Καυταντζόγλειο, που είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τη συνέχεια. Η ΑΕΚ δεν έχει την πολυτέλεια να αφήνει στον πάγκο έναν παίκτη σαν τον Αραούχο. Όχι μόνο διότι είναι ένας φορ με ποιότητα και κλάση που εκ των πραγμάτων κάνει την διαφορά μέσα στο γήπεδο. Αλλά είναι ο μοναδικός που μπορεί να δώσει κίνηση στην επίθεση της ΑΕΚ, αλλά και να την κάνει επικίνδυνη. Με Αραούχο στο γήπεδο, την επίθεση της ΑΕΚ την αισθάνεται ο αντίπαλος.

Καλός και τίμιος ο Πέκχαρτ. Και όταν πάρει και την μπάλα όπως πρέπει μέσα στην περιοχή, θα το βάλει το γκολάκι του. Αλλά δεν είναι ο παίκτης που θα δώσει από μόνος του ενέργεια και σπιρτάδα στην επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ. Ακόμα και στο πρώτο 20άλεπτο του ματς με τον Ηρακλή, που η τριάδα Μάνταλου, Λάζαρου και Βάργκας κάνει καλή δουλειά, ο Πέκχαρτ είναι παραφωνία. Αντιθέτως ο Τσέχος, ανεβάζει απόδοση και αρχίζει να φαίνεται μέσα στο ματς, όταν μπαίνει στο γήπεδο ο Αραούχο.

Ο Αργεντινός είναι ένας επιθετικός που ο αντίπαλος τον μετρά και τον κυνηγά, ακόμα και όταν βρίσκεται πολλά μέτρα μακριά από την περιοχή. Δείτε πως χορεύει τρεις αντιπάλους στο κέντρο του γηπέδου, στην φάση που καταλήγει στην φονική κλωτσιά και την πρώτη κίτρινη του Μπακάκη. Ανοίγω παρένθεση. Είναι πραγματικά ντροπή αυτή η κάρτα που πήρε ο Μπακάκης. Όχι μόνο διότι λίγο πριν από τον παίκτη της ΑΕΚ, σχεδόν όλοι οι παίκτες της ενδεκάδας του Ηρακλή αλλά και αυτοί του πάγκου είχαν διαμαρτυρηθεί στον διαιτητή χωρίς να πάρουν κάρτα. Όχι μόνο διότι η τρομερά μεγάλη απρέπεια και προσβολή που έκανε στον διαιτητή ο Μπακάκης ήταν το «είναι μαρκάρισμα από πίσω». Αλλά και διότι στην ίδια φάση ο Φουκάκης έδωσε ίδια κάρτα και σ’ αυτόν που διαμαρτυρήθηκε και σ’ αυτόν που πήγε να κόψει το πόδι αντιπάλου. Αφήστε που, αν δείτε προσεκτικά την φάση της δεύτερης κίτρινης, δεν υπάρχει κανένα θέατρο. Κλείνω παρένθεση.

Έτσι όπως είναι τα δεδομένα στην επίθεση της ΑΕΚ, δεν γίνεται να μένει στον πάγκο ο Αραούχο. Πρέπει να είναι κολλημένος στην ενδεκάδα. Με κόλλα. Αντιλαμβάνομαι πως ο Χιμένεθ ήθελε να ξεκουράσει τον Αργεντινό. Λογικό άλλωστε, καθώς από την μέρα που ήρθε, έχοντας προλάβει να κάνει μόνο δυο προπονήσεις, άρχισε να παίρνει σερί παιχνίδια στη βασική ενδεκάδα. Αν πάντως έπρεπε να μείνει ο Αραούχο σ’ ένα ματς στον πάγκο, πιο λογικό μου φαινόταν αυτό να γίνει στο παιχνίδι με τον Πλατανιά στα Χανιά. Κυρίως διότι ήταν ένα παιχνίδι, στο οποίο η ΑΕΚ είχε την πολυτέλεια να κάνει την δουλίτσα της ακόμα και με ισοπαλία. Ακόμα δηλαδή και μ’ αυτό το σβηστό 0-0, το οποίο τελικά ήρθε. Ενώ στο Καυταντζόγλειο ήθελε οπωσδήποτε τη νίκη.

Βεβαίως είναι ένα ερώτημα, αν ο Αραούχο είναι ένας επιθετικός που μπορεί  να παίξει μόνος του στην κορυφή ή χρειάζεται δίπλα του και έναν φορ περιοχής όπως ο Πέκχαρτ ή ο Αλμέιδα. Στον Πλατανιά που είχε τον (μη καθαρό φορ) Μπακασέτα δίπλα του, ο Αργεντινός είχε ζητήματα. Όμως στο ματς με τον Λεβαδειακό που έπαιζε κορυφή και είχε πάλι τον Μπακασέτα δίπλα του, πέτυχε δυο γκολ. Με σχήμα 3-5-2 την πρώτη φορά, με 4-4-1-1 την δεύτερη. Αλλά είτε με έναν καθαρόαιμο σέντερ φορ δίπλα του, είτε με τον Μάνταλο πίσω του (που δεν το έχουμε δει ακόμα αυτό το σχήμα), ο Αραούχο είναι ένας παίκτης που κάνει την διαφορά στο γήπεδο και επικίνδυνη και απειλητική την επίθεση της ΑΕΚ. Ως εκ τούτου δεν μπορεί να λείπει από την ενδεκάδα.

Τώρα βέβαια θα μου πείτε, πως από την ΑΕΚ τα γκολ δεν έλειψαν στο ματς με τον Ηρακλή. Δυο έβαλε. Σωστά. Σκεφτείτε όμως την εικόνα της ΑΕΚ και του Ηρακλή στα πρώτα λεπτά και βάλτε με το νου σας τι θα μπορούσε να είχε γίνει, αν ήταν μέσα και ο Αραούχο. Παρόλο που, επαναλαμβάνω, έπρεπε να πάρει τις ανάσες του. Άλλωστε περισσότερο αυτό που έχει σημασία δεν είναι τι έγινε στο Καυταντζόγλειο, αλλά η συνέχεια. Και είναι απολύτως ξεκάθαρο, πως η ΑΕΚ πρέπει να έχει κολλημένο με… ούχου, τον Αραούχο στην επίθεση της.

Και μιας και έγραψα για κόλλημα, πάμε και λίγο στα γκολ που έφαγε η ΑΕΚ με τον Ηρακλή. Στο πρώτο είναι ακατανόητο πως κολλάει ολόκληρη η άμυνα και κυρίως ο Βράνιες. Στο δεύτερο γκολ κολλάει το μυαλό του Μπάρκα. Όπως μπορεί να κολλήσει το μυαλό οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή, αλλά αν δεν είναι τερματοφύλακας, δεν θα στοιχίσει τόσο. Όπως κόλλησε (και μάλιστα δις) το μυαλό του Λιορίς, που είναι μέσα στους πέντε κορυφαίους τερματοφύλακες του κόσμου, στο ματς της Τότεναμ με την Σίτι. Αυτή είναι η θέση. Μια θέση που ο καλύτερος τερματοφύλακας του πλανήτη θα κάνει ένα λάθος και θα κρεμάσει την ομάδα του.

Έγινε μήπως ξαφνικά κακός τερματοφύλακας ο Μπάρκας; Μήπως σβήστηκαν μονοκονδυλιά όλα τα σούπερ ματς που έχει κάνει; Όχι βέβαια. Και ούτε πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο. Όπως και δεν έπρεπε να είχε γίνει με τον Ανέστη, που πάλι μετά από ένα λάθος, όλοι είχαν σπεύσει να τον κρεμάσουν στα μανταλάκια. Όμως ο Ανέστης κράτησε την ΑΕΚ όρθια και στο ματς με τον Λεβαδειακό στη Λιβαδειά και με τον Πλατανιά στα Χανιά. Όπως και ο Μπάρκας κράτησε την ΑΕΚ όρθια και στο ντέρμπι στην Λεωφόρο και στην Ξάνθη. Το έχω γράψει και το ξαναγράφω και βαριέμαι να σας αραδιάσω τι έχουν κάνει οι άλλοι των άλλων. Η ΑΕΚ έχει το κορυφαίο δίδυμο τερματοφυλάκων, που όμως θα κάνει και λάθη γιατί έτσι είναι η φύση της θέσης.

Τώρα βέβαια το ερώτημα είναι ποιος θα παίξει την Κυριακή στο ντέρμπι. Από την μια, ο Μπάρκας χρειάζεται στήριξη και όχι αποκεφαλισμένο μ’ ένα λάθος. Από την άλλη, ο Ανέστης μ’ ένα λάθος, βρέθηκε εκτός ενδεκάδας. Ζόρικό δίλημμα. Εξαιρετικά ζόρικό. Είναι όμως και αυτό ένα δείγμα, πως η ΑΕΚ έχει δυο πανέτοιμους τερματοφύλακες και γι αυτό και μπαίνει στο δίλημμα. Κάτι που είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που γίνεται στα Σπάτα. Ρίξτε μια ματιά σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ και θα διαπιστώσετε πως κανείς εκ των τριών, δεν έχει δυο ισάξιους και πανέτοιμους τερματοφύλακες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X