Ο Νιούλεϊ στο... μικροσκόπιο!

Ο Νιούλεϊ στο... μικροσκόπιο!
Photo Credits: INTIME

Και το όνομα αυτού… Μπραντ Νιούλεϊ. Ο Αυστραλός άσος είναι ο παίκτης που θέλουν οι Μάκης Αγγελόπουλος και Γιούρι Ζντοβτς να καλύψει το κενό στη θέση «3» και να ανεβάσει ακόμα περισσότερο το επίπεδο στο υπάρχον ρόστερ. Η παρουσία του Νούλεϊ, άλλωστε, θα βοηθήσει την ΑΕΚ σε πολλούς τομείς, καθώς πρόκειται για παίκτη εγνωσμένης αξίας,. ο οποίος κατά το παρελθόν αγωνίστηκε στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης, την ACB, με τις Βαλένθια και Γκραν Κανάρια!

Ο Νιούλεϊ είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της Αυστραλίας και είναι σταθερά παρών σε όλα τα μεγάλα ραντεβού της χώρας του. Τους προηγούμενους μήνες και έχοντας καταγράψει ξεχωριστή και ζηλευτή πορεία στην Ευρώπη, αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να… επαναπατριστεί, φορώντας τη φανέλα των Sidney Kings, όντας συμπαίκτης του άλλοτε σέντερ του Ολυμπιακού, Τζος Πάουελ, αλλά και του άλλοτε σέντερ του Παναθηναϊκού, Άλεκς Μάριτς.

Ας δούμε, όμως τι παίκτης είναι ο νο.1 μεταγραφικός στόχος της Βασίλισσας αυτή τη στιγμή…

Πρώτα απ’ όλα ο Νιούλεϊ είναι ένα… πολυεργαλείο. Έχει τον τρόπο να δημιουργεί φθορά στις αντίπαλες άμυνες είτε με διεισδύσεις, είτε με το αξιόπιστο περιφερειακό σουτ που διαθέτει. Επιθετικά δεν είναι ο παίκτης που θα «φορτώσει» το αντίπαλο καλάθι με 30άρες και 40άρες, όμως είναι αρκετά αξιόπιστος και μπορεί να προσφέρει σημαντικές λύσεις σε κάθε ομάδα. Στους «βασιλιάδες» του Σίδνεϊ, άλλωστε ο προπονητής του, Άντριου Γκέιζ, ο οποίος στο παρελθόν αγωνίστηκε στην Ελλάδα, για λογαριασμό του Απόλλωνα Πάτρας, δημιουργούσε αρκετά συστήματα για να εκμεταλλεύεται το αξιόπιστο περιφερειακό σουτ του παίκτη του.

Από εκεί και πέρα, στην άμυνα, είναι ο παίκτης που μπορεί να μαρκάρει με την ίδια ευκολία παίκτες στο «2», αλλά και στο «3», χάρη στο ψηλό κορμί του (1,99 για την ακρίβεια). Όσο περνούν τα χρόνια η αθλητικότητά του τον εγκαταλείπει, όμως έχει την εμπειρία να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις και να προσφέρει λύσεις στο αμυντικό κομμάτι στην ομάδα του. Παράλληλα, είναι παίκτης που δεν δημιουργεί προβλήματα και ακολουθεί το πλάνο του προπονητή του, δίχως να δημιουργήσει βεντετισμούς. Σε όποια ομάδα έχει αγωνιστεί, εξάλλου, ιδίως στην Ελλάδα, γινόταν αναφορά στον πολύ καλό χαρακτήρα του εντός κι εκτός παρκέ.

Συνοψίζοντας, η ΑΕΚ ετοιμάζεται να βάλει στη… μηχανή της έναν παίκτη με μεγάλη εμπειρία σε υψηλό επίπεδο, που έχει πνεύμα νικητή και θα την βοηθήσει να «χτυπήσει» στα ίσια κάθε αντίπαλο. Παράλληλα, προσθέτει έναν πολύ καλό αμυντικό, αλλά και έναν αξιόπιστο σκόρερ, που θα δώσει λύσεις όταν η μπάλα θα βρίσκεται στα χέρια του. Τα υπόλοιπα στο παρκέ…

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X