«Στρατιώτες της ΑΕΚ σε όλη τη ζωή τους»

Ο μεγάλος Γιάννης Κανάκης της ΑΕΚ πέτυχε το πρώτο γκολ στην ιστορία της Α’ Εθνικής

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Μίλτος Παπαποστόλου και ο Γιώργος Πετρίδης, βύθισαν στη θλίψη την οικογένεια της ΑΕΚ, ξεκινώντας για το μεγάλο ταξίδι την Πέμπτη. Οι δύο τεράστιες μορφές και προσωπικότητες της «κιτρινόμαυρης» ιστορίας, που υπηρέτησαν τον σύλλογο επί σειρά ετών τόσο ως ποδοσφαιριστές, όσο και με άλλες ιδιότητες, «έφυγαν» προχθές με μόλις λίγες ώρες διαφορά, καθιστώντας την Πέμπτη ως μια «μαύρη» μέρα για την ΑΕΚ και γενικότερα το ποδόσφαιρο. Σήμερα, στον Ιερό Ναού Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω, στις 12:00, φίλοι, συγγενείς και βεβαίως σύσσωμη η οικογένεια της «Ένωσης», θα πουν το τελευταίο «αντίο» στον Μίλτο Παπαποστόλου. Ενώ τη Δευτέρα, στις 11:15, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ζωγράφου, θα τελεστεί η κηδεία του Γιώργου Πετρίδη.

Oι Στέλιος Σεραφείδης, Λάκης Νικολάου και Λύσανδρος Γεωργαμλής, μίλησαν στην “ΩΡΑ των σπορ” για τις δύο τεράστιες μορφές της ΑΕΚ που δεν είναι πια κοντά μας, αναφέροντας τις πιο έντονες αναμνήσεις τους, από όσα έζησαν κοντά τους.

«Του χρωστάω πολλά»

Ο Λύσανδρος Γεωργαμλής, γνώρισε τον Μίλτο Παπαποστόλου ως προπονητή. Με τον εκλιπόντα να αποτελεί τον άνθρωπο που έδωσε στον «Κόκο» τον ευκαιρία να φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ. Και όπως μας είπε ο Γεωργαμλής, χρωστάει πολλά στον Μίλτο Παπαποστόλου, δηλώνοντας πως ήταν από τις προσωπικότητες που «σημάδεψαν» την καριέρα του.

«Ο κύριος Μίλτος με έκανε επαγγελματία στην ΑΕΚ. Ήταν ο πρώτος που με πίστεψε και μου έδωσε την ευκαιρία. Του χρωστάω πολλά. Δεν ξέρω αν φτάνει ένα απλό “ευχαριστώ”. Ευτυχώς πρόλαβα και του το είπα και από κοντά. Γιατί πραγματικά του οφείλω πάρα πολλά. Ήταν εκείνος που με έφτιαξε ως άνθρωπο, όχι μόνο ως παίκτη. Ήταν από τους ανθρώπους που διαμόρφωσαν ωραίους χαρακτήρες, ήταν πολύ βασικό αυτό. Όλη η γενιά μου του χρωστάει πολλά. Ενώ με έκανε και διεθνή στην εθνική, αργότερα. Πρέπει να ξέρετε πως ο Μίλτος Παπαποστόλου ήταν ένας μεγάλος προπονητής, πέρα από ποδοσφαιριστής. Με πρωτοποριακές ιδέες για το ποδόσφαιρο, για τα δεδομένα της εποχής. Ήταν ένας προπονητής που μας εμψύχωνε συνεχώς, μας έπαιρνε αγκαλιά, ήταν πολύ κοντά μας. Σημάδεψε την καριέρα πολλών παικτών, μεταξύ των οποίων και τη δική μου. Καλό ταξίδι, κύριε Μίλτο», ήταν τα λόγια του Λύσανδρου Γεωργαμλή.

 

«Τεράστια η παρακαταθήκη τους»

Ο Στέλιος Σεραφείδης, υπήρξε συμπαίκτης τόσο με τον Μίλτο Παπαποστόλου, όσο και με τον Γιώργο Πετρίδη. Και μιλώντας στην «ΩΡΑ», αποχαιρέτησε τους δύο καλούς φίλους του, φέρνοντας στην μνήμη του και κάποιες από τις πολλές και έντονες στιγμές, που έζησαν μαζί, στην «Ένωση».

«Με τον Μιλτιάδη μεγαλώσαμε μαζί. Στο Αιγάλεω, στις Ακαδημίες. Τότε παίζαμε στις αλάνες. Άλλα χρόνια. Αλλά αγαπούσε πολύ το ποδόσφαιρο ο Μίλτος. Και το υπηρέτησε πιστά. Σαν παίκτης ήταν φοβερός, έπαιζε χαφ, έπαιζε άμυνα, παντού. Φοβερός παίκτης. Και η μοίρα τα έφερε έτσι, να υπάρξουμε συμπαίκτες και στην ΑΕΚ. Μαζί. Έδωσε πολλά στην ΑΕΚ ο Μίλτος. Και βοήθησε πολύ την ομάδα και σαν προπονητής, αργότερα. Ήταν δουλευταράς και έδινε και την ψυχή του για την ΑΕΚ. Σκεφτείτε πως τότε για να έρθει στην ΑΕΚ, τιμωρήθηκε. Νομίζω με ποινή δύο ετών. Επειδή το Αιγάλεω δεν έδινε τη συγκατάθεσή του. Αλλά εκείνος ήταν αποφασισμένος να έρθει στην ΑΕΚ και τα κατάφερε. Έχει γράψει μεγάλη ιστορία ο Μιλτιάδης με την ΑΕΚ αλλά και γενικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και στην Εθνική είχε κάνει καλή δουλειά. Ήταν από τις προσωπικότητες που έχουν αφήσει το στίγμα τους. Ελπίζω απλά να ηρέμησε η ψυχή του, γιατί τα τελευταία χρόνια είχε ταλαιπωρηθεί αρκετά. Να αναπαυθεί εν ειρήνη εύχομαι μόνο, τίποτα άλλο. Και κουράγιο στους δικούς του», μας είπε ο Στέλιος Σεραφείδης για τον πρώην συμπαίκτη του.

Ο  παλαίμαχος τερματοφύλακας της ΑΕΚ όμως είχε ζήσει από κοντά και τον Γιώργο Πετρίδη. Που επίσης από προχθές, ξεκίνησε για το μεγάλο ταξίδι. Με τον χαμό του, που ήρθε λίγες ώρες μετά από εκείνον του Μίλτου Παπαποστόλου, να σοκάρει τον κύριο Στέλιο, όπως και όλη την οικογένεια της ΑΕΚ.

«Ήταν τρομερό αυτό που έγινε με τον Γιώργο. Ήμασταν πολύ φίλοι, είχαμε δεθεί από παλιά. Του είχα πει μάλιστα να έρθει και στην κοπή της πίτας των παλαιμάχων και δεν τα είχε καταφέρει. Μέσα στις μέρες θα βρισκόμασταν, αλλά τελικά δεν προλάβαμε. Ήταν σοκ η είδηση του θανάτου του, γιατί ο άνθρωπος ήταν καλά στην υγεία του. Τον χτύπησε ένα μηχανάκι στην Κηφισίας, όταν έβγαινε από το γηροκομείο. Πολύ κρίμα», μας είπε αρχικά.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην πιο χαρακτηριστική ανάμνηση που έχει από τον Γιώργο Πετρίδη. Ένα ματς στη Θεσσαλονίκη με την Καλαμαριά, όπου ο συγχωρεμένος Πετρίδης, ήταν ο καλύτερος του αγώνα. «Φοβερός παίκτης, πολύ δυνατός, είχε το γκολ. Θυμάμαι ένα ματς στη Θεσσαλονίκη με την Καλαμαριά. Κερδίσαμε 3-0 με τον Γιώργο να είναι ο κορυφαίος του γηπέδου. Έβαλε γκολ, έκοβε, τα έκανε όλα. Ήταν σπουδαίος παίκτης ο Γιώργος και άφησε παρακαταθήκη στην ΑΕΚ. Αλλά ήταν και ένα πολύ καλό παιδί. Ένα γνήσιο, αγνό παιδί. Και έτσι παρέμεινε μέχρι το τέλος του», μας είπε ο Στέλιος Σεραφείδης συγκινημένος.

 

«Κορυφαίος προπονητής ο Μίλτος, “στρατιώτης” της ΑΕΚ ο Γιώργος»

Και ο Λάκης Νικολάου όμως, που πρόλαβε τον Μίλτο Παπαποστόλου ως προπονητή και τον Γιώργο Πετρίδη ως συνεργάτη του Τόζα Βεσελίνοβιτς, είχε να πει δυο λόγια καρδιάς για τους δύο εκλιπόντες, που έχει ζήσει από κοντά. Με τον παλαίμαχο άσο της «Ένωσης» και νυν επικεφαλής του ιατρικού τιμ της, να αναφέρεται με ιδιαίτερη συγκίνηση, στα όσα «πήρε» ως παίκτης αλλά και άνθρωπος, από τις δύο μεγάλες μορφές της ΑΕΚ. Εξιστορώντας μας μάλιστα και τα όσα διαδραματίστηκαν, στην τελευταία του συνάντηση, με τον κορυφαίο προπονητή της καριέρας του, Μίλτο Παπαποστόλου.

 

«Ο Μίλτος Παπαποστόλου, υπήρξε μαζί με τον Ανδρέα Σταματιάδη, ο κορυφαίος προπονητής που είχα στην καριέρα μου. Ήταν ένας άνθρωπος με φρέσκες για την εποχή ιδέες, που ενέπνεε τους ποδοσφαιριστές και ειδικά τους νέους. Ωστόσο και εγώ, που τότε βρισκόμουν στο τέλος της καριέρας μου, πήρα πολλά από εκείνον. Από την γενικότερη αντίληψη που είχε για το ποδόσφαιρο. Αργότερα, γίναμε και φίλοι και νιώθω ιδιαίτερη τιμή για αυτό. Μάλιστα πρέπει να σας πω, πως την τελευταία φορά που τον επισκέφθηκα, φοβήθηκα πως δεν θα με γνωρίσει. Όμως με κατάλαβε και μιλήσαμε για αρκετή ώρα. Ήταν πολύ συγκινητικό. Ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος σε όλα του. Και προσέφερε στην ΑΕΚ πολλά. Όλα με την καρδιά του», μας είπε ο δόκτωρ Παντελής Νικολάου για τον Μίλτο Παπαποστόλου.

Για τον Γιώργο Πετρίδη τώρα, με τον οποίο επίσης συνεργάστηκε στην ΑΕΚ, σχολίασε τα εξής: «Ο Γιώργος ήταν από τους πιο αγνούς ΑΕΚτζήδες που ξέρω. Ένα παιδί με καθαρή καρδιά και καλοσύνη. Ήταν… στρατιώτης της ΑΕΚ ο Γιώργος, την αγάπησε πολύ την ομάδα. Και θλίβομαι που έφυγε έτσι από τη ζωή, γιατί ήταν καλά στην υγεία του. Έτυχε όμως αυτή η πολύ άσχημη στιγμή, δυστυχώς. Κρίμα, πολύ κρίμα. Έχω μόνο καλές αναμνήσεις από τον Γιώργο. Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X