Στο «μικροσκόπιο» οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ

Ξεκούραση πριν την ευρωπαϊκή «μάχη»
Photo Credits: INTIME

Σε λίγες ώρες η ΑΕΚ θα μάθει τον αντίπαλό της στα Play off πρόκρισης του Champions League. Η Ένωση βρίσκεται στο γκρουπ των ισχυρών, πράγμα που σημαίνει πως θα έχει τον επαναληπτικό στην έδρα της, στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Ανάμεσα στις 8 ανίσχυρες που υπάρχουν, τρεις δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν την ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς. Αυτές είναι ο Άρης, ο ΠΑΟΚ και η Ντινάμο Σάσαρι. Οι δύο πρώτες ομάδες γιατί είναι από την ίδια χώρα, ενώ η Σάσαρι, βρέθηκε στον ίδιο όμιλο με την Βασίλισσα στην πρώτη φάση.

Έτσι, λοιπόν, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει μία εκ των Φράνκπορτ Σκαϊλάινερς (Γερμανία), Αβτοντόρ Σαράτοφ (Ρωσία), Μακάμπι Ρισόν (Ισραήλ), Βέντσπιλς (Λετονία) και Γιουβέντους Ουτένα (Λιθουανία). Ας δούμε παρακάτω μία μία τις ομάδες που θα βρεθούν στην κληρωτίδα.

Φράνκπορτ Σκαϊλάινερς

Τερμάτισε στην πέμπτη θέση του πρώτου ομίλου, με ρεκόρ 7 νίκες και 7 ήττες. Πήρε την πρόκριση ως μια από τις καλύτερες πέμπτες της διοργάνωσης. Στην πρώτη φάση αντιμετώπισε τον Άρη, μετρώντας δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Έχει παίκτες με εμπειρία στο ρόστερ της, όπως ο Έι Τζέι Ίνγκλις, ο Κουάντεζ Ρόμπερτσον και ο Σέιν Χαφ, ενώ στην ομάδα αυτή υπέγραψε και ο Φιλ Σκραμπ, ο οποίος, όμως είναι στα pits με σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο. Όλα αυτά σε ένα άκρως νεανικό ρόστερ, με τον μέσο όρο να φτάνει στα 24 έτη. Προπονητής είναι ο Γκόρντον Χέρμπερτ, ενώ στην έδρα της, την «Fraport Arena» παίρνει επιπλέον ώθηση.

Αβτοντόρ Σαράτοφ

Η ρωσική ομάδα, από το μακρινό Σάρατοφ, τερμάτισε τέταρτη στον δεύτερο όμιλο με ρεκόρ 7 νίκες και 7 ήττες. Διαθέτει παίκτες με εμπειρία, όπως ο Σεργκέι Μπίκοφ και ο Αρτέμ Ζαμπέλιν, ενώ ο μεγάλος αστέρας της είναι ο Νικ Μάινραθ, ο οποίος έχει θητεία στο ΝΒΑ. Στη ρωσική ομάδα αγωνίζεται και ο Βινς Χάντερ, που την περασμένη σεζόν φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο Βλάντιμιρ Αντσιφέροφ είναι ο προπονητής της ρωσικής ομάδας, δείχνοντας… διαπιστευτήρια κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της διοργάνωσης.

Μακάμπι Ρισόν

Μία θέση πιο κάτω από την Αβτοντόρ, στον δεύτερο όμιλο της διοργάνωσης, τερμάτισε η Μακάμπι Ρισόν. Η εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ισραήλ προκρίθηκε ως καλύτερη πέμπτη του Champions League, με ρεκόρ 7 νίκες και 7 ήττες. Αστέρας της ομάδας είναι ο Σον Ντόσον, ένας από τους πιο ποιοτικούς Αμερικανούς της διοργάνωσης, με τους Τζαβόν ΜακΡέα, Πάτρικ Ρίτσαρντ και Τσαρλς Τόμας να είναι οι παίκτες που τραβούν το… κουπί στην ομάδα σε άμυνα και επίθεση. Έντονο το αμερικανικό στοιχείο στην ομάδα του Ισραήλ, με τον Αρίκ Σίβεκ, τον προπονητή της ομάδας, να ποντάρει πολλά στο run ‘n gun παιχνίδι. Αξίζει να αναφέρουμε, μάλιστα, πως η Μακάμπι Ρισόν είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης στον τομέα των ριμπάουντ, λόγω των αθλητικών κορμιών που διαθετει.

Βέντσπιλς

Ως μια από τις καλύτερες πέμπτες της διοργάνωσης προκρίθηκε και η Βέντσπιλς. Η ομάδα από την Λετονία μέτρησε 7 νίκες και 7 ήττς στην πρώτη φάση στον τρίτο όμιλο. Βρέθηκε στον δρόμο του ΠΑΟΚ στην πρώτη φάση, έχοντας δύο ήττες, με την τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων να είναι… μονόλογος από πλευράς «δικεφάλου» (54-84). Διαθέτει παίκτες με εμπειρία, όπως ο Ζελιόνις, ο Γιανιτσένοκς και ο Σκίλι, ενώ ο μεγάλος σταρ της ομάδας είναι ο Ουίλι Ντιν, παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην επίθεση της ομάδας του. Ο Κάρλις Μούζνιεκς, ένας εκ των καλύτερων ανερχόμενων προπονητών στην Ευρώπη έχι φροντίσει ώστε να φτιάξει ένα ρόστερ με ξεκάθαρους ρόλους εντός παρκέ.

Γιουβέντους Ουτένα

Last but not least, η Γιουβέντους Ουτένα! Προκρίθηκε ως τέταρτη από τον τέταρτο όμιλο με 8 νίκες και 6 ήττες. Ο Αντάνας Σιρέικα, μια… παλιά καραβάνα των πάγκων έχει παρουσιάσει μια πολύ δυνατή ομάδα, που βασίζεται στην γρήγορη κίνηση με την μπάλα. Ο Τζαμάρ Ντιγκς είναι ο ηγέτης των «κόκκινων», οι οποίοι διαθέτουν παίκτες με εμπειρία, όπως ο Βάλντας Βασίλιους, ο Οβίντιους Γκάλντιγκας και ο Γκίτις Σιρουταβίτσιιους.

Η πιο… βολική κλήρωση: Από τις πέντε ομάδες των ανίσχυρων στη θεωρία η πιο βατή είναι η Βέντσπιλς. Μια ομάδα που δεν προκαλεί… φόβο, ενώ και η έδρα της δεν είναι σε καμία περίπτωση… καυτή. Μοναδικό «αγκάθι» στην όλη υπόθεση είναι το δύσκολο ταξίδι ως την Λετονία.

Η πιο δύσκολη κλήρωση: Δίχως αμφιβολία η ομάδα που έχει τον μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας είναι οι Φράνκπορτ Σκαϊλάινερς. Οι Γερμανοί έδειξαν την ποιότητά τους στα παιχνίδια με τον Άρη και έχουν τον τρόπο να βάζουν δύσκολα σε κάθε αντίπαλο. Από κοντά και η Αβτοντόρ, που έχει ποιοτικές μονάδες, αλλά και πολύ απαιτητικό ταξίδι.

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X