Στο «μικροσκόπιο» οι 11 κόντρα στη Ζιελόνα Γκόρα

Στο «μικροσκόπιο» οι 11 κόντρα στη Ζιελόνα Γκόρα
Photo Credits: INTIME

Κόντρα στη Ζιελόνα Γκόρα η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο από τα πρώτα λεπτά και κατάφερε να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα, χάρη στο τελικό 71-64. Μία νίκη η οποία ήρθε πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ, μιας και η Βασίλισσα είχε τα ηνία της αναμέτρησης και δεν επέτρεψε στους Πολωνούς να πλησιάσουν στο σκορ.

Με το αποτέλεσμα αυτό η Ένωση τερμάτισε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του ομίλου της, πίσω από την Μπεσίκτας και περιμένει την κλήρωση της 27ης Ιανουαρίου για να μάθει τον αντίπαλό της στην επόμενη φάση του Champions League.

Ας δούμε, όμως, παρακάτω έναν προς έναν τους παίκτες της ΑΕΚ, μέσα από την κριτική του enwsi.gr:

Ρόκο Λένι Ούκιτς: Σε… ρηχά νερά ο Κροάτης γκαρντ, τόσο από πλευράς εκτέλεσης, όσον και στο δημιουργικό κομμάτι. Σε σχέση, όμως, με τα προηγούμενα παιχνίδια δεν χρειάστηκε να κάνει το κάτι παραπάνω, μιας και η… δουλειά είχε ήδη γίνει. Θα μπορούσε να είχε αγωνιστεί λιγότερο (29’37” βρέθηκε στο παρκέ) και να έπαιρνε ακόμα περισσότερες ανάσες ενόψει συνέχειας.

Ντόνι ΜακΓκραθ: Ήρθε από τον πάγκο για μία ακόμα φορά και έδωσε λύσεις. Τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα. Παίκτης που πρεσάρει μέχρι… τέλους στην άμυνα, ενώ και επιθετικά του αρέσει να βάζει μεγάλα σουτ. Ένα εξ αυτών έβαλε και κόντρα στους Πολωνούς, στη λήξη της επίθεσης της ΑΕΚ, Θα μπορούσε αν είχε… μπόλικες ασίστ, όμως οι πάσες του έμειναν αναξιοποίητες.

Τσινεμέλου Ελονού: Σε πολλές περιπτώσεις, ειδικά στο ξεκίνημα του αγώνα, ήταν ο παίκτης τον οποίο «σημάδευε» η ΑΕΚ στην επίθεσή της. Ο 29χρονος σέντερ κέρδισε αρκετές μάχες και αρκετά φάουλ, δείχνοντας την ποιότητά του. Παρ’ όλα αυτά, δεν τελείωσε σωστά κάποιες φάσεις που θα μπορούσαν να φέρουν καλάθια στην Ένωση.

Μίλαν Μιλόσεβιτς: Ο Βόσνιος παίζει στα… κόκκινα και το τελευταίο διάστημα είναι φανερό πως δεν πατάει καλά, λόγω του τραυματισμού του. Ήταν μαχητικός για μία ακόμα φορά απέναντι στη Ζιελόνα Γκόρα, όμως και πάλι δεν προσέφερε τα αναμενόμενα. Για τις επόμενες 20 μέρες, μάλιστα, τέθηκε νοκ άουτ, δημιουργώντας έναν ακόμα πονοκέφαλο στον Ζντοβτς.

Δημήτρης Χαριτόπουλος: Ο Δημήτρης Μαυροειδής έλειπε και ο Ζντοβτς έδωσε χρόνο και στον Χαριτόπουλο. Ο Έλληνας σέντερ είχε θετική παρουσία στο διάστημα που έπαιξε, ρίχνοντας… ξύλο στους σέντερ της Ζιελόνα Γκόρα. Προσέφερε και επιθετικά, ενώ και στο κομμάτι της οργάνωσης ήταν θετικός, με την πάσα που έδωσε στον Τσαλμπούρη.

Μάικλ Ντίξον: Απολαυστικός! Ο Αμερικανός έχει βρει ρυθμό και εκτελεί από κάθε πλευρά, κάθε αντίπαλο! Ήταν πολύ αποτελεσματικός από την περιφέρεια, έχοντας 6/9 τρίποντα, ενώ και σε πολλές περιπτώσεις ήταν αποτελεσματικός παίζοντας ως play maker. Από τις πολύ καλές εμφανίσεις του φέτος, όπου δείχνει πως δεν είναι τυχαία εκ των ηγετών της ΑΕΚ.

Γιαννούλης Λαρεντζάκης: Ξεκίνησε με διάθεση, όμως δεν μπήκαν τα σουτ στο ξεκίνημα. Παρ’ όλα αυτά, δεν το έβαλε κάτω και προσπάθησε εκ νέου. Στο τέλος πήρε… μπρος, ενώ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν μαχητικός, παλεύοντας για κάθε μπάλα, βάζοντας σε πολλές περιπτώσεις το σώμα του στη… φωτιά!

Δημήτρης Μωραϊτης: Αγωνίστηκε λίγο, όμως στο διάστημα που έπαιξε πήρε προσπάθειες και έβγαλε αρκετό… θράσος αγωνιστικά. Είναι «κέρδος» κάθε εμφάνιση σε αυτό το επίπεδο για τον νεαρό άσο, ο οποίος «χτίζει» χαρακτήρα ενόψει των επόμενων ετών.

Διονύσης Σκουλίδας: Πάλεψε αρκετά από τα πρώτα δευτερόλεπτα που πάτησε παρκέ. Έβγαλε αρκετή ενέργεια σε άμυνα και επίθεση. Αυτή τη φορά έβαλε τα σουτ, με αποκορύφωμα το τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα, όπου έκανε το σκορ 71-61. Σε γενικές γραμμές ο «Σκούλι» έδειξε δείγματα γραφής και απέδειξε πως μπορεί να τον υπολογίζει ο Γιούρι Ζντοβτς.

Τζαουάντ Ουίλιαμς: Αρχίζει και ανεβάζει την απόδοσή του, δείχνοντας πως το κακό φεγγάρι στο οποίο βρισκόταν ανήκει στο παρελθόν. Έβαλε τα σουτ αυτή τη φορά, ενώ και στην άμυνα προσέφερε πολλές λύσεις απέναντι στους ψηλούς των Πολωνών. Θετικός για ενα ακόμα παιχνίδι και εμφανώς… ανεβασμένος!

Γιώργος Τσαλμπούρης: Για μία ακόμα φορά πάτησε παρκέ και έδωσε πράγματα που έλειπαν στην ΑΕΚ. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση και κάθε φορά που μπαίνει παρκέ βγάζει χαρακτήρα και αυτοπεποίθηση. Προσέφερε ένα ακόμα κάρφωμα κόντρα στους Πολωνούς και έδειξε πως έχει ποιότητα, για να σταθεί στο επίπεδο που απαιτείται.

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X