Η επιλογή Σάκοτα και ο σχεδιασμός της σεζόν εν αναμονή της συνέντευξης Αγγελόπουλου

Η επιλογή Σάκοτα και ο σχεδιασμός της σεζόν εν αναμονή της συνέντευξης Αγγελόπουλου
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την επιλογή του Σάκοτα ως νέου προπονητή και την συνέντευξη του Αγγελόπουλου

Σιγά σιγά τα πράγματα αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν στην ΑΕΚ, σχετικά με το πώς θα πορευτεί την επόμενη σεζόν σε όλα τα επίπεδα, την ώρα που όλοι περιμένουμε να δούμε τι θα πει ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ την επόμενη εβδομάδα στην συνέντευξη που θα παραθέσει και θα απαντήσει σε ερωτήματα του κόσμου.

Επιστροφή Σάκοτα

Τελικά λύθηκε το μυστήριο και ο Ντράγκαν Σάκοτα θα είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ για την επόμενη σεζόν. Οι αρχικές σκέψεις που υπήρχαν ώστε να είναι ο νέος sports director της ομάδας, υποχώρησαν όταν δεν βρέθηκε ο κατάλληλος προπονητής που θα ταιριάζει στην ομάδα και έτσι ο Σάκοτα που θα τον επέλεγε, τελικά θα είναι αυτός που θα κάτσει στον πάγκο.

Προσωπικά θα τον προτιμούσε σε έναν πιο εποπτικό ρόλο μέσα στην ΚΑΕ και όχι στην θέση του προπονητή. Η εμπειρία και οι γνώσεις που έχει, θα βοηθούσαν σε πολλά κομμάτια μέσα στην ΚΑΕ που δεν υπάρχουν άνθρωποι για αυτά, ενώ και η άποψη του θα βοηθούσε και το αγωνιστικό κομμάτι. Η επιλογή όμως έγινε σε συνεργασία με τον Αγγελόπουλο, οπότε πρέπει να δούμε από εδώ και πέρα, πώς θα λειτουργήσει. Ο Σάκοτα, τα τελευταία χρόνια δεν έχει ξεκινήσει ποτέ χρονιά, που να χτίσει ο ίδιος την ομάδα που θα κοουτσάρει, αφού πήγαινε κυρίως στα μέσα, ώστε να σώσει την κατάσταση. Άλλες φορές τα κατάφερνε, άλλες όχι, όπως πέρσι με την Μπρίντιζι, αλλά έχει σημασία ότι ήταν ενεργός.

Η ΑΕΚ είναι μια δύσκολη ομάδα, έχει ιδιαίτερες συνθήκες και απαιτήσεις. Ο Σάκοτα τις ξέρει και από την καλή αλλά και από την ανάποδη, αν θυμηθούμε πώς έφυγε την πρώτη φορά επί Αγγελόπουλου. Όπως έχω ξαναπεί, καλοί οι προπονητές, καλοί οι παίκτες, αλλά το σημαντικότερο είναι η συνέπεια στο οικονομικό κομμάτι. Και τους καλύτερους παίκτες να φέρεις, όπως φέτος που η ΑΕΚ είχε καλούς παίκτες, αν είναι δυσαρεστημένοι και δεν σκέφτονται μόνο το μπάσκετ, τότε δεν θα πετύχεις τίποτα και αυτό θα πρέπει να το έχουν στο μυαλό τους στην ομάδα.

Η σιγουριά και η φερεγγυότητα είναι τα δύο στοιχεία που μπορούν να κάνουν την διαφορά και ένας από τους βασικούς λόγους που η φετινή σεζόν τινάχτηκε στον αέρα, πέρα από τα αγωνιστικά λάθη. Για αυτό, ο Σάκοτα θα πρέπει να κριθεί στο προπονητικό κομμάτι απαλλαγμένος από άλλου είδους ασχολίες και προβλήματα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο πρωταθληματικός προπονητής, θα έχει τα κλειδιά της ομάδας και όλα θα περνούν από τα χέρια, για αυτό θα είναι σημαντικό να επιλέξει σωστά και στους συνεργάτες τους.

Γενικά στην ΚΑΕ, έχει πέσει και θα πέσει μεγάλη σκούπα, καθώς ο περισσότερος κόσμος που εργαζόταν εκεί τα τελευταία χρόνια θα αποχωρήσει, εντός και εκτός παρκέ. Προφανώς, ο στόχος του προέδρου της ΑΕΚ, είναι να οργανώσει την ομάδα από την αρχή, αρκεί να αναγνωριστούν σωστά οι ανάγκες και οι θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση, για να μην έχουμε φαινόμενα, 1-2 άνθρωποι να κάνουν τα πάντα μέσα στην ΚΑΕ, χωρίς να μπορούν να αφοσιωθούν στο κομμάτι της απόλυτης ευθύνης τους.

Η συνέντευξη Αγγελόπουλου

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, όπως είχε δεσμευτεί, θα παραθέσει μια συνέντευξη που δεν θα είναι τύπου, αφού δεν θα μιλήσει σε δημοσιογράφους, θέλοντας να κάνει έναν απολογισμό της χρονιάς. Ο ίδιος έχει αναγνωρίσει την φετινή σεζόν ως μια παταγώδη αποτυχία και επειδή καταλαβαίνει την ανησυχία του κόσμου, θέλει να μιλήσει για το πλάνο που έχει για τα επόμενα χρόνια. Θα έχει ενδιαφέρον και ελπίζω οι ερωτήσεις που θα γίνουν από τον κόσμο να είναι πάνω στα ζητήματα που χρειάζονται διαλεύκανσης. Άλλωστε δεν υπάρχει καταλληλότερος άνθρωπος να απαντήσει από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΑΕΚ, οπότε σας προτρέπω να στείλετε τις ερωτήσεις σας.

Μετά από αυτό, θα έχουμε πολλά περισσότερα να πούμε.

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Κώστας Τσίλης: Το τέρμα που θέλουμε και η «βόμβα»
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X