Οι δύο... δρόμοι της δεύτερης θέσης για την ΑΕΚ

Το πρώτο... σημείο αναφοράς!
Photo Credits: INTIME

Η πρώτη φάση των ομίλων του Champions League ολοκληρώνεται και η ΑΕΚ υποδέχεται τη Ζιελόνα Γκόρα στο ΟΑΚΑ (19:00). Ένα παιχνίδι όπου το ενδιαφέρον και το κίνητρο βρίσκεται στο μέρος της ομάδας του Γιούρι Ζντοβτς, η οποία θέλει να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο την πρώτη φάση της διοργάνωσης. Άλλωστε εξ αρχής είχε τεθεί ο στόχος η Βασίλισσα να βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις του ομίλου και με νίκη κόντρα στους Πολωνούς μπορεί να το καταφέρει.

Σε περίπτωση, μάλιστα, που καταφέρει να τερματίσει δεύτερη, εφόσον κερδίσει φυσικά, τότε θα έχει δύο δρόμους μπροστά της. Τον έναν της απευθείας πρόκρισης στη φάση των «16» και τον δεύτερο της πρώτης φάσης των play off πρόκρισης. Ας δούμε τι περιμένει την Ένωση κάθε δρόμος.

Α. Απευθείας πρόκριση

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει η Αβελίνο να ηττηθεί στην έδρα της από την Γιουβέντους Ουτένα. Σε μια τέτοια περίπτωση η Βασίλισσα θα λάβει το τρίτο εισιτήριο των τριών καλύτερων δεύτερων (η Νεπτούνας έχει πάρει ήδη το πρώτο και η Μπάνβιτ είναι φαβορί για το δεύτερο). Σε μια τέτοια περίπτωση η ΑΕΚ θα αποφύγει έναν γύρω play off και θα επανέλθει στη δράση στα τέλη του Φλεβάρη. Παράλληλα, η Βασίλισσα θα ΄χει όλο το χρόνο μπροστά της ώστε να πάρει… ανάσες ενόψει του επόμενου ευρωπαϊκού αγώνα της και να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του ο Γιούρι Ζντοβτς ώστε να καταστρώσει τα πλάνα του με μεγαλύτερη άνεση χρόνου.

Β. Play off πρόκρισης

Σε περίπτωση που η Αβελίνο κερδίσει την Γιουβέντους, τότε η ΑΕΚ θα είναι μία από τις δύο ομάδες που θα τερματίσουν δεύτερες και θα παίξουν στα play off πρόκρισης. Η Ένωση σε αυτό το σενάριο θα έχει τον επαναληπτικό στην έδρα της, ενώ δεν θα αντιμετωπίσει ομάδες από τον ίδιο όμιλο (Σάσαρι), αλλά και τους Άρη-ΠΑΟΚ, μιας και στην πρώτη φάση των Play off πρόκρισης ισχύει ο περιορισμός για τις ομάδες από την ίδια χώρα, αλλά και τον ίδιο όμιλο. Γίνεται ξεκάθαρο, λοιπόν πως η ΑΕΚ θα έχει… περιορισμένες επιλογές, ωστόσο και ξεκάθαρο πλεονέκτημα, μιας και ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X