Η ΑΕΚ κόντρα στο... παρελθόν της (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Στο ΟΑΚΑ αύριο ο Σκουρτόπουλος
Photo Credits: INTIME

Ο δεύτερος γύρος ου πρωταθλήματος ξεκινά για την ΑΕΚ με εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας. Η Βασίλισσα θέλει μόνο νίκη για να συνεχίσει δίχως απώλειες την πορεία της στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, είναι… αναγκασμένη να «πληγώσει» τρία πρόσωπα τα οποία έχουν συνδέσει το όνομά τους μαζί της σε διαφορετικές περιόδους της κιτρινόμαυρης ιστορίας.

Πρόκειται για τον πρόεδρο της ομάδας, Βασίλη Γιαννόπουλο, τον προπονητή του Απόλλωνα, Θανάση Σκουρτόπουλο, αλλά και τον Γιώργο Τσιάρα. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή…

Ο Βασίλης Γιαννόπουλος ήταν επί χρόνια παίκτης της ΑΕΚ και ένα από τα μέλη της ομάδας που κατέκτησαν το Κύπελλο Ελλάδος το 1981 στον τελικό της Γλυφάδας, κόντρα στον Άρη, Μαζί με τους Γκέκο, Γκούμα, Φώτση, αλλά και τον μεγάλο Κερτ Ραμπίδη (Ραμπις), η Βασίλισσα επέστρεψε στον δρόμο των τίτλων χάρη στο τελικό 84-78. Η φωτογραφία που ακολουθεί ήταν από τα… επινίκια της ομάδας μετά την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος ήταν κι αυτός με τη σειρά του, επί χρόνια παίκτης της Βασίλισσας, την δεκαετία του ’80, αλλά και του ’90. Η προπονητική καριέρα του, μάλιστα, ξεκίνησε από την ΑΕΚ, ως βοηθός του Ντράγκαν Σάκοτα, πανηγυρίζοντας τόσο το Κύπελλο Ελλάδος του 2001, όσο και το μάγκικο πρωτάθλημα του 2002, το τελευταίο ως ώρας, της Ένωσης!

Ο Γιώργος Τσιάρας, μάλιστα, ήταν παίκτης στο τελευταίο πρωτάθλημα της ομάδας και ένας από τους νεαρούς -τότε- παίκτες του συνόλου που έκαναν τα πρώτα βήματά τους στο άθλημα. Έκτοτε, ο Έλληνας φόργουορντ κατέγραψε τη δική του πορεία, κάνοντας… τουρ στην Ελλάδα, ενώ αγωνίστηκε και στην Β’ Ισπανίας, για λογαριασμό της Μελίγια.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X