Πως από ...προσωρινός θα γίνει "κανονικός"

Ξανά «κιτρινόμαυρος» ο Χιμένεθ (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η επιστροφή του Μανόλο Χιμένεθ στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ φαίνεται πως αποτέλεσε έναν ακόμα λόγο για να διχαστεί ο κόσμος. Από τη μία αυτοί που πιστεύουν στις ικανότητες του Ισπανού για το απαραίτητο …ηλεκτροσόκ που πρέπει να γίνει στην ομάδα, φέρνοντας στη μνήμη τους την κατάκτηση του κυπέλλου και από την άλλη όσοι δεν ξεχνούν τα έξι γκολ στο Καραϊσκάκη, το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου και το φινάλε της πρώτης συνεργασίας του με την Ένωση. Το ζητούμενο βέβαια αυτή τη στιγμή, στην κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα, δεν είναι η δικαίωση των μεν ή των δε. Το μοναδικό ζητούμενο είναι να πετύχει ο Ισπανός και να καταφέρει ο Δικέφαλος να πετύχει τους εναπομείναντες στόχους.

Ποιοι είναι αυτοί; Έχοντας υπόψιν μας τις υπάρχουσες συνθήκες, για μια ομάδα επιπέδου ΑΕΚ η χρονιά σώζεται μόνο με την κατάκτηση του κυπέλλου και με 2η ή 3η θέση στο πρωτάθλημα μετά το πέρας και των πλέι οφ. Επαναλαμβάνω για να μην υπάρχουν παρανοήσεις. ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ τόσο στη βαθμολογία (17 βαθμούς πίσω από την κορυφή) όσο και λόγω της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στην ομάδα.

Το αν θα καταφέρει ο Μανόλο Χιμένεθ να κερδίσει την παραμονή του στον πάγκο και μετά το καλοκαίρι δεν μπορεί κανένας να το προδικάσει από τώρα. Όλα κρίνονται στο γήπεδο. Προσωπικά πιστεύω ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή η επιστροφή του ήταν μια από τις πιο σωστές επιλογές, λόγω της ικανότητας που έχει ο Ισπανός να αντιστρέψει προς το καλύτερο την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών. Όσο τον θυμάμαι ήταν …μετρ του είδους κι αυτός άλλωστε φαίνεται ότι είναι ο κυριότερος λόγος. Εκεί πιστεύω ότι στηρίχθηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, πριν πάρει την απόφαση να δώσει τα ηνία της ομάδας στον Χιμένεθ. Το γεγονός μάλιστα ότι βρέθηκε στην προπόνηση για να τον παρουσιάσει στους παίκτες λέει πολλά. Ουσιαστικά φανερώνει τη στήριξή του στον προπονητή και την πίστη του για αναστροφή του κλίματος.

Φυσικά ο Χιμένεθ και ο οποιοσδήποτε Χιμένεθ δεν είναι μάγος. Μην περιμένετε ξαφνικά να δείτε την ΑΕΚ να …πετάει αγωνιστικά γιατί δεν θα το δείτε. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Το σημαντικό είναι να αρχίσει και πάλι η ομάδα να παίρνει νίκες. Κάτι που έχει …ξεχάσει εδώ και καιρό. Επίσης για να καταφέρει ο Χιμένεθ να δουλέψει όπως θέλει και όπως πρέπει, τουλάχιστον ως το καλοκαίρι (για να κερδίσει την παραμονή του), είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να γίνουν οι μεταγραφικές κινήσεις ενίσχυσης του ρόστερ. Αυτές που θα ζητήσει ο ίδιος για να αναλάβει και την ευθύνη. Αν δεν βοηθηθεί στην πράξη από τη διοίκηση, μόνο με την αλλαγή ψυχολογίας είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα επιτευχθούν οι στόχοι και τότε δεν θα είναι δική του η ευθύνη που από …προσωρινός δεν θα γίνει “κανονικός”!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X