Εκεί «χτυπάει» η Βασίλισσα στον ημιτελικό

Εκεί «χτυπάει» η Βασίλισσα στον ημιτελικό
Photo Credits: INTIME

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Όλα είναι έτοιμα για τον μεγάλο ημιτελικό της ΑΕΚ κόντρα στον Άρη, στο Αλεξάνδρειο! Η Βασίλισσα ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για το μεγάλο παιχνίδι και μετρά αντίστροφα ώστε να φτάσει στη συμπρωτεύουσα, βάζοντας άπαντες τον εαυτό τους σε προετοιμασία… τελικού. Άλλωστε, στην Ένωση έχουν καταλάβει όλοι το πόσο ξεχωριστό και σημαντικό είναι το παιχνίδι που έρχεται και ποιο είναι το διακύβευμά του.

Η -αγωνιστική- προετοιμασία ολοκληρώθηκε και πλέον όλα μένουν να φανούν στο παρκέ. Εκεί όπου η Βασίλισσα θα πρέπει να δείξει εικόνα ανάλογη με αυτή των προηγούμενων αγώνων, εάν θέλει να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Εξάλλου, η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς θα «χτυπήσει» σε συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού. Ας δούμε ποια είναι αυτά.

Όπλο 1ο: Η περιφέρεια

Η παρουσία του Ρόκο Λένι Ούκιτς έφερνε στην ΑΕΚ το πνεύμα νικητή που χρειάζεται στα μεγάλα παιχνίδια, κάτι που φάνηκε στην Πυλαία κόντρα στον ΠΑΟΚ, αλλά και κόντρα στη Λούντβιγκσμπουργκ, στο ΟΑΚΑ. Πέραν του Κροάτη υπάρχει ο Μάικλ Ντίξον, που έχει τον τρόπο του να «εκτελεί» τις αντίπαλες άμυνες. Σε αυτούς προσθέστε τον Κώστα Βασιλειάδη, η ποιότητα του οποίου είναι αδιαμφισβήτητη, ενώ και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έχει βρει ρυθμό στα τελευταία παιχνίδια και προσφέρει στην Βασίλισσα. Σε αυτό το καρέ προσθέστε και τον Ντόνι ΜακΓκραθ, ο οποίος αποτελεί σταθερή αξία τα τελευταία χρόνια στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και θα δείτε πως η Ένωση έχει πέντε παίκτες στην περιφέρειά της που μπορούν να κάνουν πολλές ζημιες!

Όπλο 2ο: Η παρουσία του Ελονού

Στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ, κόντρα στον Άρη έδειξε εξαιρετική εικόνα. Στα παιχνίδια του Champions League απέδειξε πως μπορεί να εκμεταλλευτεί κάθε πάσα που του δίνουν οι συμπαίκτες του και να την μετατρέψει σε -θεαματικό- κάρφωμα. Ο Τσινεμέλου Ελονού δίνει το κάτι παραπάνω στην ΑΕΚ με την παρουσία του, καθώς δίνει τον όγκο που χρειάζεται, ακόμα και όταν βρίσκεται στον πάγκο ο Δημήτρης Μαυροειδής, που αποτελεί ένα από τα σημεία αναφοράς της ομάδας.

Όπλο 3ο: Η εμπειρία

Εντός του ρόστερ η ΑΕΚ φέτος συνδυάζει νιάτα και εμπειρία. Στον ημιτελικό με τον Άρη οι πιο έμπειροι παίκτες θα είναι αυτοί που θα κάνουν τη διαφορά. Ούκιτς, Βασιλειάδης, ΜακΓκραθ, Σάκοτα, Μιλόσεβιτς, Μαυροειδής είναι μερικοί από αυτούς που θα τραβήξουν το… κουπί στον ημιτελικό, καθώς έχουν αγωνιστεί ουκ ολίγες φορές σε παιχνίδια τέτοιας ή αντίστοιχης σημασίας. Και στις… ειδικές καταστάσεις, αλλά και στα κρίσιμα σημεία, η εμπειρία του ρόστερ θα παίξει τον δικό της ρόλο στην έκβαση του αποτελέσματος.

Όπλο 4ο: Η ψυχολογία

Το παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου, όπου η ΑΕΚ έκανε… φύλλο και φτερό τους Θεσσαλονικείς (81-61 το τελικό σκορ) δεν θα έχει ομοιότητες με τον ημιτελικό. Θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, το οποίο θα ξεκινά από νέα βάση και οι καταστάσεις θα είναι διαφορετικές. Παρ’ όλα αυτά, ο τρόπος με τον οποίο επικράτησε η Βασίλισσα στο ΟΑΚΑ της έδωσε μια γερή… ένεση ψυχολογίας για τον ημιτελικό, δείχνοντας πως έχει τον τρόπο να πάει στα δικά της μέτρα τον ημιτελικό και να φτάσει στη μεγάλη νίκη.

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X