Η 11αδα που… ξεχώρισε στην ΑΕΚ το 2016

Η 11αδα που… ξεχώρισε στην ΑΕΚ το 2016
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το 2016 αποτελεί παρελθόν. Ηταν μια χρονιά με μια μεγάλη στιγμή για την ΑΕΚ με την κατάκτηση του Κυπέλλου, αρκετές χαρούμενες στιγμές με νίκες σε ντέρμπι και την επιστροφή στην Ευρώπη, αλλά και πολλές στενάχωρες, βράδια που έφεραν πίκρα στον ΑΕΚτζή. «This is football» για τους «ξένους», το ίδιο και για την ΑΕΚ.

Το enwsi.gr ξεχώρισε σήμερα τα 11 πρόσωπα που σημάδεψαν την ΑΕΚ το 2016. Πρόσωπα με την δική τους ξεχωριστή παρουσία, προσφορά και… ιστορία.

Πάμε να τα δούμε…

Δημήτρης Μελισσανίδης

Το αφεντικό της ΑΕΚ. Εχει την ευθύνη για τα καλά και τα κακά του συλλόγου από το 2013. Το 2016 τον βρήκε Κυπελλούχο, με τρεις νίκες σε ντέρμπι και 2-1 επί του Ολυμπιακού του Μαρινάκη. Αυτά είναι τα καλά. Διότι έχει κάνει και σημαντικά λάθη σε επιλογές προσώπων, πρόσφατα παραδέχθηκε το δικό του «mea culpa», βλέπει αργά βήματα στο θέμα του γηπέδου και την γκρίνια του κόσμου ολοένα να μεγαλώνει. Στο χέρι του να αλλάξει την μοίρα όλων των παραπάνω.

Πέτρος Μάνταλος

Αδιαμφισβήτητος ηγέτης της ΑΕΚ στο χορτάρι και στα αποδυτήρια. Είναι ο ποιοτικότερος παίκτης της ομάδας, από τα πόδια του περνούν τα πάντα και όλη η επιθετική λειτουργία της ομάδας στηρίζεται σε αυτόν. Οι συμπαίκτες του στα… δύσκολα στέλνουν την μπάλα στον Πέτρο που σχεδόν πάντα ξέρει τι να κάνει. Με μεγαλύτερη βοήθεια από τους συμπαίκτες του θα μπορεί να αποδώσει πολλά παραπάνω και να κερδίσει η ΑΕΚ το 100% από το ταλέντο του.

Γκουστάβο Πογιέτ

Οι αρχές του 2016 στην ΑΕΚ φέρουν την σφραγίδα του. Με μικρές αλλαγές και αλλαγή νοοτριπίας σε πολλά επίπεδα, κατάφερε να πάρει αποτελέσματα. Κέρδισε πολλούς βαθμούς με συνεχόμενες νίκες, κέρδισε όλα τα ντέρμπι στο ΟΑΚΑ με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ και αποχώρησε πριν τον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο όταν τα… τσούγκρισε με τον Μελισσανίδη για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Στέλιος Μανωλάς

Εμεινε λίγο. Ωστόσο, έκατσε στον πάγκο της ομάδας στην κορυφαία στιγμή του 2016. Στους δύο ημιτελικούς του Κυπέλλου και στον τελικό με ορθή και λογική διαχείριση, νίκησε τις φοβίες του και τις ανασφάλειες του και κέρδισε μαζί με τους παίκτες του κατά κράτος τον καλύτερο και ποιοτικότερο Ολυμπιακό. Αμέσως μετά τον τελικό αποχώρησε διακριτικά λόγω προβλήματος υγείας και η σχέση του με τον κόσμο ενώ είχε ξαναχτιστεί, κλονίστηκε μετά την δημοσιοποίηση των διαλόγων του με τον Βρέντζο για την μεταγραφή του ανιψιού του.

Ντούσαν Μπάγεβιτς

Η παρουσία του και μόνο δημιουργεί συζήτηση στην ΑΕΚ. Αλλωστε η προσωπικότητα του δεν… επιτρέπει κάτι διαφορετικό. Οι χειρισμοί του μετά το τέλος της συνεργασίας με τον Πογιέτ ήταν καθυστερημένοι και λανθασμένοι. Με τον Μοντανιέ έκανε λάθος διαπραγματεύσεις, με τον Κετσπάγια έκανε μια βιαστική επιλογή δίχως μελέτη, πλάνο και έρευνα. Μετά το καλοκαιρινό φιάσκο έκανε… πίσω και με την έλευση Μαϊστόροβιτς, έχει λιγότερες αρμοδιότητες.

Ρόναλντ Βάργκας

Εβαλε τρία γκολ στα ντέρμπι με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Όλα έληξαν 1-0 και τα πόδια του αποδείχθηκαν… χρυσάφι. Στον τελικό του Κυπέλλου έδωσε δύο ασιστ σε Μάνταλο και Τζιμπούρ. Τέσσερα ματς και… τέλος. Έκτοτε τον αναζητούν ανάμεσα σε ντεφορμάρισμα, λάθος θέσεις και τραυματισμούς.

Τιμούρ Κετσπάγια

Ηρθε με όρεξη και διάθεση να φτιάξει την δική του ΑΕΚ όπως τον ήθελε ο ίδιος, κάτι που τελικά δεν συμφωνούσε με τα «θέλω» της διοίκησης. Η προετοιμασία αποδείχθηκε «λίγη» και κακή για τα μέτρα της ΑΕΚ, τα παράπονα στα αποδυτήρια «ψαλίδισαν» το μέλλον του και παρότι είχε καλή βαθμολογική συγκομιδή ο Μελισσανίδης «τελείωσε».

Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς

Στην μετά-Μιλοβάνοβιτς εποχή ήρθε να φέρει νέα πράγματα. Με λιγότερη εμπειρία, αλλά άλλη «ταυτότητα» και πλάνο ο Σουηδός τεχνικός διευθυντής αναλαμβάνει να βάλει τον οργανισμό «ΑΕΚ» στην επόμενη μέρα με υψηλές απαιτήσεις, αλλά συγκεκριμένο μπάτζετ με ταβάνι και συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Η αρχή του έγινε και μένει να φανούν τα πρώτα δείγματα.

Ούγκο Αλμέιδα

Ηταν δίχως αμφιβολία το μεγάλο όνομα του καλοκαιριού. Παίκτης με παραστάσεις, τίτλους, γκολ και… ποδοσφαιρική μαγκιά. Η ΑΕΚ στηρίχθηκε πάνω του, αλλά έχει πάρει λίγα πράγματα μέχρι στιγμής από τον Πορτογάλο. Ο ίδιος δεν δείχνει αδιάφορος, αλλά δεν έχει μπει 100% στην ομάδα και στην νοοτροπία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Τάσος Μπακασέτας

Ο ίδιος καθόρισε και την μεταγραφή του το καλοκαίρι. Με ρίσκο κόντρα στον Πανιώνιο, κέρδισε το δικαίωμα να φορέσει την φανέλα της ΑΕΚ. Τελικά το κατάφερε, ο κόσμος τον… έβαλε στην καρδιά του αμέσως, αλλά στο πρώτο μισό της χρονιάς η Ενωση έχει δει λίγα από τα καλά στοιχεία του Τάσου, την στιγμή που αντιμετωπίζει πρόβλημα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ζοσέ Μοράις

Είναι ακόμη ένας προπονητής της κατηγορίας, διότι η ΑΕΚ άλλαξε πολλούς φέτος. Ο Μοράις ήρθε ως στοίχημα, με μικρή εμπειρία και με την σφραγίδα του Μαϊστόροβιτς και του Μελισσανίδη που τον ενέκρινε. Μέχρι στιγμής η ΑΕΚ έχει δει βελτίωση στην εικόνα, αλλά πολλά αρνητικά αποτελέσματα. Και αυτό την έχει φέρει ήδη στο -11.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X