Οι 10+1 στιγμές που «σημάδεψαν» το... κιτρινόμαυρο 2016

Οι 10+1 στιγμές που «σημάδεψαν» το... κιτρινόμαυρο 2016
Photo Credits: INTIME

Μία ακόμα έντονη χρονιά ολοκληρώθηκε για την ΑΕΚ. Η Βασίλισσα, πλέον, έχοντας αλλάξει στάτους σε σχέση με το 2015, βάζει πλώρη για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα, έχοντας σαν παρακαταθήκη το όραμα του Μάκη Αγγελόπουλου για να δημιουργήσει μια ομάδα ισχυρή εντός παρκέ.

Το enwsi.gr κάνει μια μικρή αναδρομή στη χρονιά που ολοκληρώνεται και σας παρουσιάζει τις πιο έντονες στιγμές του έτους!

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε τις 10+1 πιο έντονες στιγμές του 2016, με αντίστροφη σειρά…

10. Ο θάνατος του Νίκου Δημητρίου

Ήταν μια από τις πλέον δυσάρεστες ειδήσεις του 2016, για την ΑΕΚ. Στις 3 Αυγούστου ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του Γιούρι Ζντοβτς, αλλά και του Ντράγκαν Σάκοτα στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο, Νίκος Δημητρίου, «έφυγε» από τη ζωή, παρά την τεράστια «μάχη» που έδωσε με την επάρατη νόσο. Όπως ήταν φυσικό, τόσο στην Βασίλισσα, όσο και σε όλο το ελληνικό μπάσκετ, η είδηση του θανάτου του έμπειρου προπονητής σκόρπισε θλίψη. Κανείς, όμως, δεν τον ξεχνάει, με την Ένωση να στηρίζει την οικογένειά του!

9. Οι πολλές αλλαγές

Στο πρώτο μισό του 2016, όταν βρισκόταν σε εξέλιξη η σεζόν 2015-16, η ΑΕΚ προχώρησε σε επτά αλλαγές. Αρχικά, αποκτήθηκε ο Ντιόντε Κρίστμας, ενώ λίγες μέρες αργότερα αποχώρησε ο Ντι Τζέι Κούπερ για την Μονακό. Ο Τζέι Κόβαν Μπράουν ήρθε για να καλύψει το κενό του Κούπερ, ενώ λίγες μέρες αργότερα αποχώρησε ο Κρίστμας, καθώς δεν έπεισε με την παρουσία του. Εν συνεχεία, η ΑΕΚ απέκτησε τον Τορίν Γκριν, για την ενίσχυση της περιφέρειας. Λίγο πριν από τη λήξη της κανονικής διάρκειας αποκτήθηκε και ο Μάικλ Έρικ, για να δώσει «όγκο» και δύναμη κοντά στο καλάθι. Το επεισόδιο του Γκριν με τον Ζντοβτς στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, στο ΣΕΦ, έφερε τον Αμερικανό εκτός ΑΕΚ, στην τελευταία αλλαγή της σεζόν. Παράλληλα, μετά το πέρας της πρώτης αγωνιστικής της σεζόν 2016-17, ο Τζος Όουενς αποχώρησε, για να αντικατασταθεί από τον Ράνταλ Φάλκερ.

8. Ο καυγάς του Ζντοβτς με τον Γκριν

Αν κάτι έχει μείνει… χαραγμένο στη μνήμη των φίλων της ΑΕΚ, αυτό δίχως αμφιβολία είναι το επεισόδιο του Γιούρι Ζντοβτς με τον Τορίν Γκριν. Οι… τόνοι ανέβηκαν σε ένα τάιμ άουτ κατά τη διάρκεια του αγώνα των Play off με τον Ολυμπιακό, στο ΣΕΦ και αποτέλεσμα αυτού ήταν να έρθει η αντίδραση του Σλοβένου προπονητή προς τον Αμερικανό. Αμέσως ο Γκριν έφυγε από το γήπεδο και λίγη ώρα αργότερα ολοκλήρωσε την παρουσία του στην ΑΕΚ.

7. Η νίκη σε 3vs2 παιχνίδι με Άρη με αποβολές και πτώση φώτων

Πρόκειται για ένα από τα πιο… επεισοδιακά παιχνίδια των τελευταίων ετών. Η ΑΕΚ αντιμετώπισε τον Άρη, στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς των μικρών τελικών. Και η αναμέτρηση τα είχε… όλα! Πάθος, ένταση, αγωνία, αποβολές. Μέχρι και πτώση της τάσης του ρεύματος! Εν τέλει, η Βασίλισσα πήρε τη νίκη με 89-84. σε ένα παιχνίδι που τελείωσε με αγώνα 3 εναντίον… 2!

 

6. Η ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ

Το περασμένο καλοκαίρι ήταν πολύ έντονο για την ΑΕΚ. Η Βασίλισσα είχε έντονη διαμάχη με την ΕΟΚ, με την μη έκδοση δελτίων να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. Η αιτία ήταν η επιλογή της Βασίλισσας να αγωνιστεί στο Eurocup της νέας σεζόν, την ίδια στιγμή που η Ομοσπονδία «πίεζε» με κάθε τρόπο και μέσον να παίξει η Βασίλισσα στο Champions League της FIBA. Εν τέλει, λίγο πριν από την έναρξη της προετοιμασίας της νέας σεζόν και δίχως η διοργανώτρια αρχή του Eurocup να προστατεύσει σε κανένα σημείο την ΑΕΚ, η Βασίλισσα αποφάσισε να συμμετάσχει στη διοργάνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας, μαζί με άλλες ομάδες που έφυγαν από το Eurocup, όπως η Ζιελόνα Γκόρα, η Παρτιζάν και η Σάσαρι!

5. Η επιστροφή του Μιχάλη Κακιούζη

Η ΑΕΚ για να βρεθεί και πάλι στην κορυφή θέλει άτομα που γνωρίζουν καλά το άθλημα. Πόσω μάλλον όταν τα άτομα αυτά γνωρίζουν πάρα πολύ καλά και τι εστί ΑΕΚ. Μία τέτοια προσωπικότητα είναι και ο Μιχάλης Κακιούζης, ο οποίος στις 27 Δεκεμβρίου επέστρεψε… σπίτι του, με την Βασίλισσα να ανακοινώνει πως ο «Κακ» θα είναι ο νέος υπεύθυνος scouting της ομάδας, ενώ παράλληλα αναμένεται να έχει πάρα πολύ ενεργό ρόλο στα ενδότερα της ομάδας. Σε μια κίνηση που δείχνει πως η ΑΕΚ θέλει να έχει στην «αγκαλιά» της τα… δικά της παιδιά!

4. Το θέμα του Μάικλ Ντίξον και ο χειρισμός του

Στις αρχές του Δεκέμβρη, 2 του μήνα για την ακρίβεια, η ΑΕΚ «δοκιμάστηκε» για τα καλά. Όχι σχετικά με αγωνιστικά ζητήματα, αλλά αναφορικά με ένα θέμα εξωαγωνιστικό. Ο Μάικλ Ντίξον ενεπλάκη σε θανατηφόρο τροχαίο, τα ξημερώματα της Παρασκευής (02/12) το οποίο αφαίρεσε τη ζωή σε έναν ηλικιωμένο άνδρα, στον Δήμο Αχαρνών. Οι επόμενες ώρες ήταν πολύ δύσκολες. Τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ομάδα. Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο παίκτης αφέθηκε ελεύθερος, έχοντας πάει στον Εισαγγελέα για κατάθεση, ενώ η διοίκηση στήριξε την οικογένεια του εκλιπόντος, ενώ ύψωσε και «ασπίδα» προστασίας προς τον Αμερικανό γκαρντ. Η Ένωση σε αυτή τη φάση λειτούργησε ως… οικογένεια, έλυσε εντός των τειχών το θέμα και ο Ντίξον επανήλθε σε αγωνιστικό ρυθμό, έχοντας καταλάβει πως βρίσκεται σε έναν οργανισμό ο οποίος ανά πάσα ώρα θα είναι στο πλάι του!

3. Η συνέντευξη-σταθμός του Αγγελόπουλου

Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τις τύχες της ΚΑΕ ΑΕΚ ο Μάκης Αγγελόπουλος κρατάει χαμηλό προφίλ. Αφήνει τα… έργα του να μιλάνε για εκείνον. Παρ’ όλα αυτά, στις 7 Ιουνίου, ο μεγαλομέτοχος της Βασίλισσας παραχώρησε την πρώτη συνέντευξή του ως διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ. Και είπε πολλά, τα οποία συζητήθηκαν αρκετά και έδειξαν την κατεύθυνση την οποία ακολουθεί ως παράγοντας, με σκοπό να επαναφέρει την ΑΕΚ στη φυσική της θέση, την κορυφή!

2. Η απόσυρση της φανέλας του Γιώργου Τρόντζου

Πολλάκις η ΑΕΚ έχει δείξει πως τιμά την ιστορία της. Στο πλαίσιο αυτό η Βασίλισσα απέσυρε τη φανέλα με το νούμερο 6 προς τιμήν του «γίγαντα» Γιώργου Τρόντζου. Όλα αυτά συνέβησαν στο παιχνίδι με το Λαύριο, για τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Basket League, με τους περίπου 6.000 φίλους της Βασίλισσας να αποθεώνουν την εμβληματική μορφή της Ένωσης, σε μια από τις πιο συγκινητικές κινήσεις της χρονιάς!

1. Η κατάκτηση της 3ης θέσης

Με διαφορά αποτελεί την πιο σημαντική στιγμή του 2016. Η ΑΕΚ επέστρεψε για τα καλά στην ελίτ. Αυτό αποδείχθηκε στη σειρά των μικρών τελικών με αντίπαλο τον Άρη. Εκεί όπου η Ένωση κατάφερε να κάνει το break στο πρώτο παιχνίδι της σειράς και να πάρει την τρίτη θέση, χάρη στο 3-1 στη σειρά. Μια επικράτηση που έδειξε πως η Ένωση είναι παρούσα στα μεγάλα γεγονότα και ικανή για ακόμα πιο σπουδαία πράγματα…

Bonus: Το ξεχωριστό φιλικό με την Μπέιτ Σαχούρ

Για το τέλος αφήσαμε μια ακόμα ξεχωριστή κίνηση. Η ΑΕΚ τίμησε με τον καλύτερο τρόπο την ελληνοπαλαιστινιακή φιλία, μέσα από ένα σπουδαίο φιλικό παιχνίδι. Η ομάδα Νέων της Βασίλισσας αντιμετώπισε, στις 20 Νοεμβρίου, της κυπελλούχο Παλαιστίνης, Μπέιτ Σαχούρ, σε ένα παιχνίδι στο οποίο «κέρδισε» η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη, με την ΑΕΚ να στέλνει ένα ακόμα ξεχωριστό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση!

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X