Έχει την σημασία του ο Γιακουμάκης

Έχει την σημασία του ο Γιακουμάκης
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ μεταξύ του Αϊντάρεβιτς και του Βράνιες, πήρε και τον Γιακουμάκη. Είναι μια μεταγραφή που σχετικά πέρασε στα ψιλά, κυρίως διότι ακόμα ούτε ανακοινώθηκε, ούτε πολύ περισσότερο εμφανίστηκε ο παίκτης στα Σπάτα για να κάνουμε και επισήμως κουβέντα για την περίπτωση του. Όμως είναι μια κίνηση που έχει την (μεγάλη) σημασία της. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο ταλέντο του ποδοσφαιριστή. Η ΑΕΚ δεν τον πήρε τον Γιακουμάκη για να μην τον πάρει τον ο ΠΑΟ. Προφανώς έσπευσε να κλείσει την υπόθεση για να μην προλάβει ο ΠΑΟ. Αυτό είναι κάτι διαφορετικό.

Η ΑΕΚ πήρε τον Γιακουμάκη για να τον βάλει να παίξει. Αυτός είναι ο λόγος που τον αφήνει για ακόμα έξι μήνες στον Πλατανιά. Είναι μόλις 22 χρονών, φέτος κάνει το ξεπέταγμα του στην Σουπερλίγκα και μόνο κακό θα του έκανε να ερχόταν από τώρα στα Σπάτα. Μπορεί να κινδύνευε ακόμα και να γινόταν περίπτωση ανάλογη μ’ εκείνη του Τζανετόπουλο, που η ΑΕΚ έχει αργήσει να του δώσει παιχνίδια εκτός… ΑΕΚ και έχει μείνει στάσιμος. Και τώρα τρέχει για να διορθώσει το λάθος.

Τον Γιακουμάκη η ΑΕΚ τον πήρε για να τον βάλει να παίξει ως λύση στην επίθεση της. Για τον ίδιο λόγο που πήρε πέρυσι και τον Μπακασέτα. Η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα που σταθερά τα τελευταία δυο χρόνια, αγοράζει παίκτες από την ελληνική αγορά, για να τους ενσωματώσει στην ομάδα. Οι άλλοι μεγάλοι είτε δεν το κάνουν καθόλου, είτε το κάνουν για άλλους λόγους. Ο ΟΣΦΠ αγοράζει Έλληνες παίκτες αλλά για να τους δώσει ευκαιρίες για καριέρα στην Κύπρο ή στο Βέλγιο ή κάπου μακριά εν πάση περιπτώσει και από το Ρέντη και από τους υπόλοιπους εν Ελλάδι ενδιαφερόμενους. Και στην ενδεκάδα παίζει με μοναδικούς Έλληνες τον Φορτούνη και τον Καπίνο. Ο ΠΑΟ μέχρι τώρα είτε δεν είχε κανέναν Έλληνα στην ενδεκάδα, είτε είχε μόνο τον Κουτρουμπή. Τον παίκτη δηλαδή που έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΚ, στην μεγάλη καταστροφή του 2013.

Η ΑΕΚ ακόμα και με λανθασμένη ή «συμπλεγματική» διαχείριση κάποιων περιπτώσεων Ελλήνων παικτών, εξακολουθεί να έχει μια σταθερή βάση στην ενδεκάδα της. Στο τέρμα είτε με Μπάρκα, είτε με Ανέστη, Έλληνας θα παίζει. Στο κέντρο της άμυνας, ακόμα και με την προσθήκη του Βράνιες, θα το δείτε πως και πάλι στα περισσότερα ματς, ο ένας εκ των δυο στόπερ θα είναι Έλληνας. Στα χαφ ο αρχηγός Μάνταλος είναι αμετακίνητος και έρχεται με φόρα για θέση βασικού και ο πιτσιρικάς ο Γαλανόπουλος.  Και στην επίθεση μέχρι τώρα υπήρχε ο Αραβίδης, υπάρχει ο Μπακασέτας που είναι και διεθνής,  υπάρχει και ο Λάζαρος που όταν βρει πατήματα θα είναι ξανά διεθνής και έρχεται ο Γιακουμάκης.

Δεν είναι εύκολο αυτό που κάνει η ΑΕΚ. Ρίξτε μια ματιά πρόχειρη στην Σουπερλίγκα. Σας έρχεται αμέσως στο μυαλό κάποια περίπτωση Έλληνα παίκτη, που να θεωρείτε πως η ΑΕΚ πρέπει να κινήσει γη και ουρανό για να τον αποκτήσει; Υποθέτω ως όχι. Αλλά και αν βρεθεί τέτοιος παίκτης, η ομάδα που θα τον έχει, θα ζητά τα μισά Σπάτα, τους τρεις πάνω ορόφους των γραφείων της ΠΑΕ και το ανατολικό κομμάτι από τον Καλατράβα, για να τον παραχωρήσει. Δείτε μόνο τι χρειάστηκε να πληρώσει η ΑΕΚ για τον Μπάρκα. Ένα παιδί με τεράστια προσόντα μεν, αλλά με μόλις ένα εξάμηνο στη Σουπερλίγκα.

Η ΑΕΚ θα μπορούσε ακόμα και να εγκαταλείψει εντελώς την ελληνική αγορά. Έχει τεχνικό διευθυντή τον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, με δίκτυο στη Βόρεια Ευρώπη και επικεφαλής τμήματος σκάουτινγκ τον Άλεξ Ντε Μπαρτόλο με άκρες στην Λατινική Αμερική. Και έχει και Πορτογάλο προπονητή. Επομένως θα μπορούσαν οι Έλληνες να μην χωράνε καθόλου. Θυμηθείτε τι έκανε ο Στραματσόνι στον ΠΑΟ. Ή ακόμα και ο Σίλβα στον ΟΣΦΠ. Όμως η ΑΕΚ με την κίνηση με τον Γιακουμάκη, δείχνει πως δεν έχει πρόθεση να κάνει το ίδιο. Και αυτό σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό.

Προφανώς εντός συνόρων, σούπερ Έλληνα σέντερ φορ η ΑΕΚ δεν μπορεί να βρει. Ωστόσο  σε αρκετές ομάδες της Σουπερλίγκα, υπάρχουν ακραία μπακ, που είναι καλύτερα από τον Ντίας. Ίσως και από τον Ντίντακ. Επίσης υπάρχει και μια ακόμα παράμετρος. Όπως το καλοκαίρι η ΑΕΚ έφερε τον Λάζαρο, έτσι μπορεί να φέρει και άλλους Έλληνες παίκτες, που δεν παίζουν εντός συνόρων. Και θαρρώ πως και αυτό υπάρχει στο πρόγραμμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X