Εκεί «λύγισε» η Βασίλισσα

Εκεί «λύγισε» η Βασίλισσα
Photo Credits: INTIME

Ένα ακόμα ντέρμπι πέρασε για την ΑΕΚ. Η κατάληξη δεν ήταν διαφορετική από τις προηγούμενες, καθώς παρά την μεγάλη προσπάθεια στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, το τέλος βρήκε τους παίκτες του Γιούρι Ζντοβτς με σκυμμένα κεφάλια να μετρούν την δεύτερη ήττα τους στο πρωτάθλημα. Η Βασίλισσα πραγματοποίησε μια από τις πιο ώριμες και μεστές εμφανίσεις της σε ντέρμπι, όμως το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περίμεναν στην ομάδα.

Και γι αυτό υπάρχει εξήγηση, καθώς η Ένωση δεν πρόσεξε κάτι σημαντικό. Τις λεπτομέρειες, ειδικά στα κρίσιμα σημεία. Κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ελέγξει το παιχνίδι και να φτάσει στη νίκη.

Ας δούμε, όμως, ποια ήταν τα σημεία στα οποία υστέρησε η ΑΕΚ στο ντέρμπι:

Σημείο 1ο: Τα αναξιοποίητα επιθετικά ριμπάουντ

Κόντρα στους «πράσινους» η Βασίλισσα κατάφερε να μαζέψει πολλά «σκουπίδια» και να ανανεώσει επιθέσεις. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Ζντοβτς είχαν τον έλεγχο των ριμπάουντ. Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά δεν είχαν αντίκρυσμα, καθώς δεν ήρθαν οι εύκολοι πόντοι που περίμενε ο Σλοβένος προπονητής της Ένωσης. Παρά τις πολλές δεύτερες επιθέσεις η Ένωση δεν βρήκε πόντους, κάτι που -φυσικά- το πλήρωσε στην εξέλιξη του αγώνα.

Σημείο 2ο: Τα λάθη που… πληρώθηκαν

Με ομάδες επιπέδου Ευρωλίγκα, όπως ο Παναθηναϊκός, κάθε λάθος καταλήγει σε αιφνιδιασμό του αντιπάλου και εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο. Αυτό συνέβη σε αρκετές περιπτώσεις, με τους Φελντέιν και Νίκολς να έχουν τον πρώτο λόγο και στο κομμάτι αυτό. Η ΑΕΚ υπέπεσε σε 14 λάθη και δέχτηκε αρκετούς πόντους σε καταστάσεις αιφνιδιασμού, «πληρώνοντας» τις αργές επιστροφές της στην άμυνα.

Σημείο 3ο: Η… αφλογιστία του Ντίξον

Στα ντέρμπι η καλή επιθετική παρουσία παικτών όπως ο Ντίξον και ο Ουίλιαμς είναι επιβεβλημένη. Κόντρα στον Παναθηναϊκό, όμως και οι δύο έμειναν στα… ρηχά. Όσον αφορά τον Ντίξον, μάλιστα, που τελείωσε το παιχνίδι με 4 πόντους και 1/7 σουτ, τα πράγματα έγιναν χειρότερα από τη στιγμή που η επίθεση του Παναθηναϊκού τον σημάδευε σε αρκετές επιθέσεις της. Και μάλιστα κατάφερε να τον βγάλει εκτός ρυθμού (και παιχνιδιού), με την ΑΕΚ να μην μπορεί να βρει… αντίδοτο στο πρόβλημα αυτό.

Σημείο 4ο: Το μαρκάρισμα του Μπουρούση

Για 30 αγωνιστικά λεπτά η άμυνα της ΑΕΚ είχε καταφέρει να «διαβάσει» εξαιρετικά τον Γιάννη Μπουρούση. Σε σημείο να περάσει -σχεδόν- απαρατήρητος. Το τέταρτο δεκάλεπτο, όμως ήταν εντελώς διαφορετική υπόθεση. Ο Έλληνας σέντερ έγινε σημείο αναφοράς του Παναθηναϊκού, δημιουργώντας ρήγματα στην άμυνα της Ένωσης. Το μαρκάρισμα του Φάλκερ, αλλά και του Ουίλιαμς δεν βγήκαν και όταν ο Ζντοβτς επανέφερε πάνω του τον Μαυροειδή, ο οποίος τον είχε περιορίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό, τα πάντα είχαν κριθεί και ο «Μπούρου» είχε βρει τον βηματισμό του.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X